Rıdvan Dilmen flaş Bülent Yıldırım açıklaması: "Artık maç yönetmesin"

05.05.2019 - 18:47 | Son Güncellenme: 05.05.2019 - 21:47

Rıdvan Dilmen flaş Bülent Yıldırım açıklaması: "Artık maç yönetmesin"

Rıdvan Dilmen, NTV'de yayınlanan spor programında Galatasaray - Beşiktaş karşılaşmasını değerlendirdi. Ünlü yorumcu maç hakkında neler söyledi? 

Dilmen'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

 

"Topun kimden çıktığını göremedim"

İyi maç olmuyor, mücadeleci sert bir maç oluyor. Bu kadro bunu oynar. Topun kimden çıktı göremediğim için yeniden bakıp konuşmak lazım. 3 dakika ofsayt pozisyonunu bekledik. Bu pozisyon aktif halde olduğu belli, oyuncunun ofsayt olduğu belli.

"2 küsür dakika neden beklettin Cüneyt hoca?"

Şimdi Cüneyt hocaya soruyorum? 2 dakika küsür neden beklettin? Oyuncu aktif durumda gördün devam et hemen.  Hakemin çok tartışılacağı, VAR'ın çok tartışılacağı bir maç bekliyordum. Belhanda'nın pozisyonu doğru kart. Oyun kısır ve kadronun hakkını veren bir maç. İnanılmaz bir Galatasaray taraftarı var. Hakemlerin taktir hakları minumum yüzde 10 deplasman takımına oluyor. (İlk yarı son)

"Galatasaray'ın evinde uzun süre yenilmemesi önemli"

Saygı duyulması gereken bir konu var. Galatasaray'ın çok uzun kendi evinde yenilmemesi çok önemli. Her ne olursa olsun her maçı final oynayarak ve uzun süre maç kaybetmeyerek yarışa takipçisi olmak. Bu bir hünerdir.

"Şenol Güneş'in çıkardığı kadroyu herkes tartışıyordur"

Şenol Güneş'in çıkardığı kadroyu herkes tartışıyordur. Quaresma'nın niye oynamadı diyemem. Bence en büyük sürpriz Necip'i sol beke Caner'i öne alacağına ve oyuncu alacağına bu riske girmedi. Galatasaray taraftarının korkunç bir baskı ile etki ettiğini konuşabiliriz.

"Beşiktaş'ın yediği ikinci golde hakem hatası yok"

Türk futbolu hiç olmadığı kadar kötü bir döneme geldi hakemler açısından.  İkinci gol Beşiktaşlı oyuncuların gafleti. Beşiktaş'ın yediği ikinci golde hakem hatası yok. Orada o taçı oyuncuların başlatmaması gerekiyordu. İlk golde yardımcı hakem görmedi. Diagne top bizden çıkıyor diye depar attı. Hakem bunu test edebilmeli. Benim gördüğüm görüntülerde değdiğini görmedim. Yine de yüzde yüz emin olamadım. VAR protokolüne bu taçta girecek yakında. Etkiliyor çünkü. Galatasaray-Fenerbahçe maçında da oldu. 

"Bülent Yıldırım hakemlik falan yapmasın"

Bülent Yıldırım hakemlik falan yapmasın. Muhtemelen son derbi maçıdır. Necip iki kez kartlık faul yapıyor....Umarım hakemlik olarak sonu olur Bülent Yıldırım'ın. Hayırlısıyla bitsin bu lig. Kimse kimsenin başarısına başarısızlığına kılıf aramaması lazım.

"Hakem taktir haklarını Galatasaray'dan yana kullandı"

Maça damgasını vuran hakemin taktir haklarını ev sahibinden yana kullanmasıdır. Hoca gidiyor mesela Mete Kalkavan'a sahanın ortasında hesap soruyor. Bu demek değildir ki Galatasaray şampiyonluğu hak etmiyor. 

"Artık MHK'yi MHK yönetmiyor"

Artık MHK'yi MHK yönetmiyor. Bunların detayına girersek çok can sıkıcı olur. Donk diye bir oyuncu var. Çok teknik direktör kullanmaz. Ama hoca kullanıyor. 

"50 bin kişilik Galatasaray ordusu."

Galatasaray taraftarla birlikte 12 kişi oynadı. 50 bin kişilik Galatasaray ordusu. Oyuna iyi başladılar yorulana kadar. Belhanda'yı ikinci yarı hemen hemen görmedim. Donk zaten profesyonellik anlayışı iyi olduğu için skora göre kullanabildiğin bir joker. Fernando, Beşiktaş maçlarını seviyor. Fazla hücuma çıkmayan Nagatomo, Mariano etkili.

"Bugün Beşiktaş'ın 11'ini kimse tahmin etmemiştir. "

Bugün Beşiktaş'ın 11'ini kimse tahmin etmemiştir. 6 maçta 19 gol atan takımdan bir anda Necip'i orta sahaya aldın. Önce tutayım sonra vurayım diye bir analiz yapabilirsiniz.

"Caner'i öne atıp Necip'i sola koyduğunuz zaman olmuyor."

Caner'i öne atıp Necip'i sola koyduğunuz zaman olmuyor. Sol beke Adriano'yu koyarsınız Necip'i çıkartıp. Risk almak isterseniz. En kötü kaybetmezsem Galatasaray'ın Sivas ve Rize deplasmanı var diyor. Ben de kalan 3 maçı alırım diye düşündü herhalde Beşiktaş. Beşiktaş'ın kadrosunu Fatih hoca beklemiyordu, Fatih Terim'in kadrosunu da Şenol hoca beklemiyordu."

"Sürprizi Oğuzhan ile yapabilirsin"

Sürprizi Oğuzhan ile yapabilirsin. Bu maça yavaş yavaş hazırlardım en azından. 6'da 6 ben nasıl yaptım bu maça gelene kadar? Karius formda, Vida, Atiba, Dorukhan, Ljajic, Burak hepsi formda.

"Futbol Türkiye'de hiç iyi yönetilmiyor"

Futbol Türkiye'de hiç iyi yönetilmiyor. TFF olsun, MHK olsun, kurulları olsun hiçbir şekilde şeffaflıktan çok uzak neler dönüyor hiç bilmiyoruz. Biliyorum da kamuoyu bilmiyor. Hakemlerin kulübe göre bir algı oluşturdu.

Başakşehir'i şampiyon yapacaklar denildi?

Galatasaray önemli bir kulüptür. Başakşehir'i şampiyon yapacaklar denildi? Niye? Cumhurbaşkanı'nın takımıymış. E Rizespor engel yaptı burada. Başakşehir'de hak etmedi mi etti. 

"Çok kupalara alışık tecrübeli bir teknik direktör ve camia var."

Çok kupalara alışık tecrübeli bir teknik direktör ve camia var. Bunu da kullanıyorlar. E taraftarları da yanına almışlar.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler