Rıdvan Dilmen: ''Açıklanan rakamlar size inandırıcı geliyor mu?''

02.02.2021 - 19:02 | Son Güncellenme: 02.02.2021 - 22:57

Süper Lig'in 23. haftasında Galatasaray, kendi evinde Başakşehir'i konuk etti. Karşılaşmanın devre arasında ve sonunda Rıdvan Dilmen, NTV’de yayınlanan Yüzde Yüz Futbol programında bu maçı değerlendirdi. İşte Rıdvan Dilmen, Galatasaray maçı hakkında neler söyledi ve Rıdvan Dilmen penaltı pozisyonu, kırmızı kart, sarı kart pozisyonu hakkında neler söyledi? Ayrıca Rıdvan Dilmen'in hakem Arda Kardeşler hakkında neler söyledi? İşte Rıdvan Dilmen'in Galatasaray - Başakşehir maçı yorumu...

Rıdvan Dilmen: ''Açıklanan rakamlar size inandırıcı geliyor mu?''

Rıdvan Dilmen, Galatasaray -Başakşehir maçı hakkında değerlendirmelerde bulundu. İşte Dilmen'in o yorumları...

Galatasaray maçının ilk yarısını değerlendiren Rıdvan Dilmen, Donk'un ilk yarı yaptığı asist hakkında da yorumlarda bulundu. Dilmen, ''Muslera bugün çok özgüvenli. Penaltıyı da kurtardı. Penaltıya kadar Galatasaray iyi oynarken, sonradan oyun dengelendi. Gole kadar tabi... Donk'un ortası gösterdi ki ayağı iyi stoperler günümüzde çok önemli. Olağanüstü bir asist yaptı.'' ifadelerini kullandı.

Onyekuru'nun atıığ golü değerlendiren Rıdvan Dilmen, ''Stoperinizin de bir tanesinin ayağı iyi olacak. Donk çıktı ve 4-5 tane Başakşehirli oyuncunun uzanamayacağı şekilde güzel ortaladı. Onyekuru da kafa şutu değil kafa mermisi attı. Kaleci bir şey yapamaz.  Maçın kararını Başakşehir verecek. Ya 4 yiyecek ya da maçı dengeleyecek.'' ifadelerini kullandı.

İkinci Yarı Yorumları

Galatasaray - Başakşehir maçı sona ermesinden hemen sonra Rıdvan Dilmen, maçın adamını söyledi. Dilmen, ''Bence maçın adamı Donk! Muslera dicem ama o zaten son 10 yılın oyuncuları arasında yer alıyor. Galatasaray net skorla kazandı. Kart sınırından dolayı Etebo denemesi yaptı. Aykut Kocaman'ın da orta sahayı yoğun tutacağını düşünmüştür.'' ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ın kalecisi  Muslera hakkında yorumlarda bulunan Dilmen, ''Muslera 2011'de Galatasaray'a geldi. Bak kaç kere şampiyon oldu. Bugün penaltı çıkardı. Geçen hafta... Muslera, Onyekuru'ya rağmen en iyi transferi oldu. Galatasaray'ın Muslera olmadan şampiyon olma şansı yok. Sen Muslera ile 0-0 cebinde gibi oynuyorsun. Atanlarda sıkıntı yaşarsan da sorun oluyor. Geçen sene Muslera yoktu şampiyon olamadı. Atanalarda iyi değildi. Yeni transfer Muslera ile Onyekuru bu duruma getirdi. Bir oyuncu çok oyuncudur. Muslera'yı ayrı yere ayırmak lazım. Müthiş bir oyuncu.'' ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ın maç kazanmasında 1 gol 1 asist katkısı sağlayan Donk hakkında Rıdvan Dilmen, ''Hani aslan gibi adam derler ya, insan olarak düşün. Aslan Kükredi derler ya işte o bu! Donk tamamen böyle bir adam. Düzgün bir adam, ülkemizi seviyor, Galatasaray'ı seviyor. Kimse için bunu söylemem ama Türkiye'de iz bırakacak gidecektir.'' ifadelerini kullandı.

''Açıklanan rakamlar size inandırıcı geliyor mu?''

Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın limit paylaşımı hakkında ise "Hangi kulüpte oynadığını bilmeyen oyuncular var. Yüreği yeten varsa kulüpleri MASAK denetlesin. Devletin organları var. TFF kulüpleri denetlesin. Bu limitler mimitler vardı. Ne oldu abi birdenbire anlamadım ben. Açıklanan rakamlar size inandırıcı geliyor mu? Türkiye'de ne kadar gazeteci ve kulüpler varsa denetlensin. Beşiktaş haklı. Beni de denetleyin diyor galiba Beşiktaş.'' yorumlarında bulundu.

Galatasaray'ın yeni transferi Mostafa hakkında ise Dilmen, ''Mostafa Mohamed, sezon başında Fenerbahçe'nin listesindeydi. Emre Belözoğlu ile konuştuğumda vardı.'' yorumlarında bulundu.
 

Fenerbahçe - Galatasaray derbisi hakkında yorumlarda bulunan Dilmen, ''Fenerbahçe derbide Pelkas'ı arar. Ben Mesut Özil'in son anlarda gireceğini düşünüyorum. Eğer Sosa sakat değilse ben Erol hocanın yerinde olsam ararım derim ki bu maçı benim için al. Yedlin oynar ama Gerson oynar mı onu bilmiyorum. Ama Yedlin kadroda olur diye düşünüyorum.'' ifadelerini kullandı.

Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'un şampiyonluk yarışını yorumlayan Rıdvan Dilmen, "Trabzonspor'un da ilk 4'e gireceğini düşünüyorum. Şampiyonluk yarışı 3 takım arasında kalmış durumda. Kazanıyorsunuz, lider olamıyorsunuz puan bandı hep aynı. Galatasaray, Fenerbahçe uzun süredir kazanıyor. Beşiktaş sadece geçen hafta kaybetti ona rağmen kopamadılar birbirlerinden." dedi.

Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın açıklamasını şu şekilde yorumladı;  ''Ahmet Nur Çebi'nin açıklamasına bir ekleme yaparım ben. Beşiktaşımızın son 20 yılı dahil benim dönemim dahil bütün kulüpler denetlensin derim. Suçlamalar vardı. Örnek olur. Bonservis ücretleri falan kimlere nereye gidiyor?''

Rıdvan Dilmen limitler konusunda ''Oyuncular geliyor, gidiyor. Biri Eyüpspor'a gidiyor. Biri başka kulübe gidiyor. Başakşehir'den, Fenerbahçe'ye geliyor. Oradan oraya gidiyor. Limit diyorsun yok! Galatasaray 5 oyuncu aldı, Fenerbahçe ise 4 oyuncu aldı. Bunların sıkıntısını 20204'de yaşayacağız. Taraftar transfer ister, günü kurtarmak ister. Türk futbolunu yönetenler düşünmeli. Borç batağında sözü efsane oldu. Bugün yurt dışında yazan gazetelere göre söylüyorum. 2 milyoar dolar borçları var kulüplerin. Kimin umrunda? Ekonomi neden konuşalım ki, kimsenin umrunda değil ekonomi... '' ifadelerini kullandı.

Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın bir oyuncu transferi hakkında belgeler yayınlayan Atilla Türker hakkında ise ''Çok güvendiğim, inandığım, iyi okuru olduğum Atilla Türker bir haber yaptı. Trabzonspor ile bir alışveriş olmuş. Oyuncu Bandırmaspor'da kendisinin Beşiktaş oyuncusu olduğunu bilmiyor.  Bunlar Beşiktaş'ta Fenerbahçe'de Galatasaray ve Trabzonspor'da bunlar olmuştur. Beşiktaş başlangıç yaptı. TFF denetleme kurumu var. Ne oldu abi? Anlamadım ben...'' yorumlarında bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler