Rıdvan Dilmen: "Ben yıllardır maç izlerim...''

27.09.2020 - 19:34 | Son Güncellenme: 27.09.2020 - 22:09

Eski futbolcu ve yorumcu Rıdvan Dilmen, Süper Lig'in 3. haftasında Galatasaray - Fenerbahçe derbisini yorumladı. Rıdvan Dilmen, Galatasaray -Gaziantep FK karşılaşması sonunda açıklamalarda bulundu. Derbi yorumları - ilk yarı ve ikinci yarı yorumları... İşte o açıklamaları...

Rıdvan Dilmen: "Ben yıllardır maç izlerim...''

Eski futbolcu ve yorumcu Rıdvan Dilmen, Süper Lig'in başlaması ile birlikte NTV'de %100 futbol programına başladı. Rıdvan Dilmen, Süper Lig 2. haftasında oynanan Galatasaray -Fenerbahçe karşılaşması ilk yarısında ve sonunda açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamaları...

''Fenerbahçe hücumlarında her an gol atacakmış gibi oynuyor''

Rıdvan Dilmen, maçın il yarısında yorumlarda bulundu. İki takımın ilk yarı pozisyonlarını değerlendiren Dilmen, "Fenerbahçe hücumlarında her an gol atacakmış gibi oynuyor. Galatasaray’ın mutlaka Babel hamlesini yapması lazım. Sosa’ya verilen sarı kart son derece anlamsızdı. Caner ve Gökhan çok ileri çıktığı için Arda ve Feghouli geriye çok geldi. Tisserand’ın kartı çok yerinde ve doğruydu.” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'nin ilk yarıda oynadığı oyunu beğendiğini söyleyen Rıdvan Dilmen, hakem kararlarını da yorumladı. Dilmen, "Beklediğimin üstünde bir Fenerbahçe gördüm. Beklediğimin altında bir Galatasaray gördüm. Luyindama'yı atmış olsaydı ikinci sarı karttan ucuz atmış olurdu. Galatasaray gibi her an, her şeyi yapabilecek bir takım. Maç sonu Galatasaray'ın da, Fenerbahçe'nin de kazandığını konuşabiliriz. Samatta, Fenerbahçe'ye çok iyi bir transfer. Aboubakar tarzı, çok hareketli. Savunma arkasına çok koşu atıyor. Galatasaray'a çok ters gelecektir" ifadelerini kullandı.

İkinci yarı yorumları

İkinci yarı bitmesi ile programa başlayan Rıdvan Dilmen, ikinci yarıda takımların genel performansına değindi. İkinci yarının en iyi oynayan isimlerini ve maçın en iyi isimlerini açıkladı. Dilmen, ''Tecrübeli oyunculardan kurulu iki takımın maçını izledik. Kaliteli bir maç olmadı. Kaleciler , özellikle Altay kritik kurtarışlar yaptı. Galatasaray, 3. bölgeye geldiğinde daha etkili şutlar attı. Galatasaray savunmasına baktığımızda; Fenerbahçe hücum hattına elini kolunu sallayarak geldi. Sosa ve Ozan etkili işler yaptı, Gustavo da maçın en iyi oyuncusuydu. Fenerbahçe geldi de nerede sıkıntı yaşadı? Yeni gelen oyuncuların birlikte oynamamasından yaşanan bir sıkıntı oldu. Şut ve orta imkanları çok buldu Fenerbahçe, Galatasaray'ın sahasında bu kadar etrafında dolanacak takım az bulursun 0-0 giden oyunda.'' ifadelerini kullandı.

Maçın en iyi oyuncusunun Fenerbahçeli Gustavo'nun olduğunu ve maçın son dakikalarında iyi performansı sergiyelen tarafın Galatasaray olduğunu açıklayan Dilmen, ''Gustavo maçın en iyi oyuncusuydu. Luyindama'nın pozisyonunda hakem muhteşem bir karar verdi ve penaltı vermedi. Riske atarak pozisyonu devam ettirdi. Son 5 dakika maçı 1-0 bitirmek için Galatasaray oyunu yarı sahaya yıktı.  Dağ fare doğurdu diyebilir miyiz? Diyebiliriz. Fakat futbol öyle bir oyundur ki ceza sahasına kadar gelen oyuna iyi bakacaksınız. Ceza sahası içine kadar etkili oyun oynarsınız ama içeride olan oyuncular iyi değilse sallanırsınız. Galatasaray'da stoper ile orta sahası iyi oynadı. Fenerbahçe'de ise Gustavo iyi oynadı. Gustavo maçın en iyi oynayanı oldu. Valencia, Thiam'a göre daha iyi oyuncu. Galatasaray'un mutlaka orta sahayı farklı oynaması gerekiyor. Başka bir tehlike geliyor. Falcao ile Diagne gibi... Falcao'nun oyundan çıkarken davranışını gördün. Çıkarken söylene söylene girdi.''  ifadelerini kullandı.

Sergen Yalçın hakkında açıklamalarda bulunan Rıdvan Dilmen, takım yönetmenin çok zor olduğunu söyledi. Dilmen, ''Sosyal medyada dönüyormuş. Sergen Yalçın'ın sporcular ile diyaloglarında problem mi var? Bunu yönetmek çok kolay değildir. Sergen Yalçın güçlü bir figürdür. Bir takım sıkıntılara götürebilir. Sergen Yalçın gibi teknik direktörleri 1 maç üzerinden yememek lazım. Sergen Yalçın gibi teknik direktörleri bir maçla yememek lazım. 0-0'lık skorda alan memnun, veren memnun gibi olabilir ama Fatih Hoca ve Erol Hoca için değil. Fenerbahçe taraftarları kazanmak isteyecekler tabi ancak mutsuz olduklarını düşünmüyorum. Çünkü takımlarının toparlayacağını biliyorlar.  Galatasaray, 3. bölgeye geldiğinde daha etkili şutlar attı. Galatasaray savunmasına baktığımızda; Fenerbahçe hücum hattına elini kolunu sallayarak geldi. Sosa ve Ozan etkili işler yaptı.'' ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe ve Galatasaray'da maçın en iyisini söyleyen Dilmen, takımlarda en iyi oyuncuları seçti. Dilmen iki takıma göre en iyi oyuncuyu da açıkladı. Bol hareket, yok bereket. Benim bu maça başlığım budur. Maçın en iyisi Luyindama derim. En az 6 tane kapattığı pozisyon oldu. Sonrasında da Altay derim. Fenerbahçe'den Altay diyelim, Galatasaray'dan Luyindama ama yine de maç için Gustavo'yu öne çıkaralım. Çok önemli hamleler yaptı. Ben yıllardır maç izlerim, dünyanın başka bir liginde de görmedim. Bir hakem "oradan gol pozisyonu çıkmaz" diyerek oyunu kesiyor. Adam bire bir yakalamış belki geçecek, kesecek.'' ifadelerinde bulundu.

Fenerbahçe'nin oynadığı oyun hakkında konuşan Rıdvan Dilmen, taraftarların üzgün olmadığını dile getirerek Fenerbahçeli taraftarlarının neler istediğini anlattı. Dilmen, ''Fenerbahçe taraftarları kazanmak isteyecekler tabi ancak mutsuz olduklarını düşünmüyorum. Çünkü takımlarının toparlayacağını biliyorlar.  Ali Palabıyık süslü bir hakem. Maç biter bitmez oyunculardan tebrik istedi. Bir şeyler olacak bu takımdan. Fenerbahçe'nin problemi öndeki oyuncuların uyumu. Öndeki oyuncular da Thiam hariç yetenekli isimler, bunlar da toparlayacaklardır. Fenerbahçeliler kazanmayı çok istiyordur ancak Fenerbahçe'nin kazandığı maçları bilirim ben. 8-2 bitecektir maç, 1-0 kazanmıştır Fenerbahçe. Hatırla o günleri.'' ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler