Rıdvan Dilmen: "Falcao mecburen kalacak"

18.07.2020 - 21:48 | Son Güncellenme: 18.07.2020 - 23:04

Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, NTV kanalında yayınlanan "%100 Futbol" programında Galatasaray ile Göztepe arasında oynanan maçla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Dilmen, karşılaşmadaki tartışmalı pozisyonları ve hakem kararlarını yorumladı.

Rıdvan Dilmen: "Falcao mecburen kalacak"

Ünlü spor yorumcusu Rıdvan Dilmen'in açıklamalarından önemli satır başları şu şekilde: 

İlk yarı değerlendirmesi

Keyifsiz maç oluyor, iki takım da açık oynuyor ama hatalardan dolayı pozisyon oluyor. İddiasız iki takımın maçı ama Galatasaray açısından iddialı olunması gereken bir maç. Galatasaray'ın golünün iptal edildiği pozisyon ile ilgili kural faul diyor. Hakemler konsantre olmakta sıkıntı yaşıyor. 

Maç sonu değerlendirmesi

Maç zaten seyircisiz tatsızdı. Hakem de bu tatsızlığı daha da tatsız hale getirdi. Maçın hakemini bu cümleden anladığınızı düşünüyorum. Hiç futbol oynamayan hakemin birkaç tanesinin iyi çıkabileceğini düşünüyorum. Bu sezonu gördükten sonra fikrim değişti. Bu hakem futbol oynamayı bilmiyor. VAR'daki arkadaş da futbol oynamayı bilmiyor. Futbolu bilenler hakem olmalı. En az 10 yıl amatörde oynamalı.

"Galatasaray 3-4 nokta isim transfer etmeli"

Galatasaray son 2 yılın şampiyon takımı. Bu sezon da şampiyonluk yarışından erken koptu. Galatasaray'da gelecek sezonun planlaması yapılmalı. Muslera'nın gelecek sezon döneceğini düşünüyorum. Saracchi kalmalı, orta saha Seri, Lemina ve Emre Akbaba olabilir. Galatasaray'ın çok fazla transfere ihtiyacı yok. Galatasaray 3-4 nokta isim transfer etmeli. Gazete yazan transfer haberleri gerçek değil. Kulüplerimizin şu anda transfer yapma ihtimali yok. Şu anda Başakşehir dışında kulüplerimiz transfer yapamaz. 

"Falcao mecburen kalacak"

Galatasaray, 2 yıldır şampiyon olan kadrosunu değiştirecek, o kesin. Bir stoper alınacak gibi. 10 numaraya transfer olur. Falcao mecburen kalacak. Yabancı sınırı kalkınca bazı kulüpler çok borçlandı, bunu kötüye kullanan kulüpler oldu. Ruiz evine gitti, neden? Parasını alamadığı için. Karius, Kruse gitti, Anadolu kulüplerinde bir çok futbolcu paralarını alamadığı için gitti. Şimdi diyorlar ki "Yabancı serbest bırakılsın" Türkiye'nin ekonomisi ne olacak? Bu haldeyken serbest demek anlamsız.

Emre Kılınç konusunda, Sivasspor çocuğu zor durumda bırakmadı. Sözleşme yenilemiyorsan kadro dışısın demedi. Faşist gibi yönetilen kulüplerde bunu yapıyorlar, görüyoruz. Sivasspor yapmadı, Mert Hakan'ı da Emre'yi de oynattı, görüşmelerine müsaade etti. 1.5 sene önce TFF ve Digiturk mahkemelik oldu. Konu, 80M dolar. TFF, 1 milyon TL'ye avukat tuttu. Kazanırsak 2 milyon TL daha. TFF'nin avukatı Digiturk lehine verdi.

Murat Kosova: "Karşı tarafı haklı buldu."

Fıkra gibi değil mi?

Senin için hazırladığımız haberler