Rıdvan Dilmen: 'Galatasaray maçı Perşembe akşamı kazandı..."

24.12.2017 - 17:02 | Son Güncellenme: 24.12.2017 - 17:02

Rıdvan Dilmen: 'Galatasaray maçı Perşembe akşamı kazandı..."

Spor yazarı ve yorumcusu Rıdvan Dilmen, Galatasaray ile Göztepe arasında oynanan Spor Toto Süper Lig 17.hafta maçını değerlendirdi. Dilmen’in yaptığı açıklamalardan Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

Devre arası değerlendirmeleri

Sol beki olmadığı için Denayer oynadı. Mariano olsaydı Linnes orada başlardı. Çıkarabileceği maksimum kadroyla çıktı. Terim’in gelmesi taraftar sayısını artırdı, borsayı bile etkilemiş. Bugün maçı kaybetse de teknik olarak yorum yapmak çok doğru olmaz. Çok klas bir adam izliyorum; Tamer Tuna… Hakikaten şık ve takımına hakim bir teknik adam görüyorum.

Takımlarından dışlanmış bir kadroyla kısa zamanda çok iyi işler yaptılar. Önemli bir beceri. Olgun oynayan bir takım. Galatasaray’da coşku, heyecan, telaşa götürdü ve gol yediler. Rodrigues’in çıkması aleyhlerine oldu. Maicon’un pozisyonunda ayağı ayağına değiyor. Terim, takımı sert istiyor. Fernando direkt kırmızı görebilirdi. Heyecan ve coşkuyu sertliğe çevirirlerse sezon içinde sıkıntı yaşarlar.

Oyun içerisinde sert oyuncuların kart görmesi dikkat çekici. Hakem de maçı objektif yönetmeye çalışıyor. Kemal hoca en az etkide kalacak bir hakem. Fatih Terim’in yapacakları üzerinden gitmek gerekiyor. Göztepe, golden sonra baskı yedi. Gomis hatta ikinci golü kaçırdı. Kaleci Beto yan toplarda biraz zayıf. Göztepe, çok tehlikeli bir takım. Pas yaparken bir anda gol yapabilirler. Maçın halen favorisi Galatasaray. Tempolu bir maç oluyor. Galatasaray, coşkusunu telaşa çevirmemeli. Her iki takım adına da kolay bir ikinci yarı beklemiyorum.

Maç sonu değerlendirmesi

Maçı Perşembe akşamı kazandı aslında Galatasaray. Devre arası öncesi bir boşluk vardı teknik direktör konusunda. Ancak Fatih Terim'in gelmesi ortamı ve Galatasaray'ı tekrar bütünleşti. Galatasaray taftarını üzdüğü kırdığı zamanlar oldu ama şu an gelmesi gerekiyordu. Fatih Terim'in gölgesi bile yetti. 

 

"Galatasaray 3-1'den sonra..."

3-1'den sonra Galatsaray biraz rölantiye aldı. Göztepe 2 de net pozisyon buldu ama oyunun genelinde Galatasaray'ın hakimiyeti vardı.

 

"Sahanın en iyi oyuncusu N'Diaye'ydi..."

Sahanın en iyi oyuncusu N'Diaye'ydi. Fatih Terim'in vazgeçemeyeceği oyuncu olacaktır. Sahanın her yerindeydi. Ben gerçi çok beğenmiyorum onu ama son haftalarda çok etkili.

"Tudor Hırvatistan'a gitti diye hakkını yemeyelim..."

Tudor Hırvatistan'a gitti diye hakkını yemeyelim. Galatasaray takımının fizik kondisyonu çok iyi. Yani Fatih Hoca bitik bir takım almadı. 1.5 günde uçacak hali yok zaten takımın.

"Fernando kırmızı kart görmeliydi..."

Hangi takımın teknik direktörü olsam iç sahada bu hakemi istemem. Bir kere Fernando kırmızı kart görmeliydi. O pozisyonu tam göremedi ama pozisyon kırmızı kart. Ancak Yasin'in pozisyonu da penaltıydı.

 

"Galatasaray taraftarı bunu istiyor..."

Galatasaray'da kulübedeki oyuncu da sarı kart gördü. Fatih Terim kenarda oynunun içindeydi. Galatasaray taraftarı da bunu istiyor. Büyük takım taraftarları bunu ister.

"Fatih Terim can simidi gibi duruyordu..."

Dursun Özbek Fatih Terim'i çok istemiyordu aslında. Mecbur kaldığı için aldı ama doğru bir karar oldu. Can simidi gibi duruyordu orada Fatih Terim. Bu kararı vererek kendi kredisini de arttırdı.

Senin için hazırladığımız haberler