Rıdvan Dilmen: 'Galatasaray, Sivas ve Kasımpaşa'yı yenmiş olsaydı...'

03.03.2018 - 12:53 | Son Güncellenme: 03.03.2018 - 12:53

Rıdvan Dilmen: 'Galatasaray, Sivas ve Kasımpaşa'yı yenmiş olsaydı...'

NTV Spor Yorumcusu Rıdvan Dilmen, Karabükspor - Galatasaray maçını değerlendirdi. 

Rıdvan Dilmen'in açıklamalarından öne çıkanlar:

 

"Karabükspor’un görüntüsü onları bir alt ligde de şampiyon yapmaz. Karabükspor defans yapmıyor, keyif yapmaya çalışıyor ama keyif eziyet oldu. Bizi izleyen kişilere ikinci yarı şöyle olur, böyle olur diyerek küfür yemek istemiyorum."

"Deplasmanda galibiyet rekoru Galatasaray’da… Rekoru geçme şansı yine kendilerinde. Ankaragücü maçını 8-0 yenmişlerdi. Gomis de birkaç takımdan fazla gol attı. Duyguların da ön plana çıkacağı bir maç olabilir ilk yarı. Muhtemelen Sinan falan da oyuna girecektir ve gol atmak isteyecektir."

"Muhtemelen Galatasaray kendi rekorunu kırar. Mete Kalkavan’ın da duygusal bakacağını ve 90’da maçı bitireceğini düşünüyorum. Galatasaray’ın attığı bir anda en fazla olan takım oldu. Futbolda duygusallık olur ama kupa maçında olur. Yediğin attığın her golün önemi vardır. Fatih Terim de rekoru kırmak isteyecektir. Galatasaray adına dramatik olacak, Gomis gol krallığını hemen hemen bugün garantiler. Bence garantilemiş… Bence ikinci yarı benzer bir maç olur."

"Gencecik oyuncuları görünce üzülüyoruz ama Karabüksporlu yöneticiler bu çocukları bu duruma düşürdü. Paraları verme, istediğin oyuncuları al sat. Koskoca şehir ne hale geldi. Galatasaray 10 tane de atabilir, kimse bir şey demesin.Bu çocuklar 10 tane de yese kızmam, onları bu duruma düşünenler utansın."

"Galatasaray tek başına maç yapıyor. 3’e  kaleci kalıyor. Gomis atamayınca bir de kendi kalelerine attılar. 25.dakikada maçı bitirdiler. İkinci yarıyı göreceğiz. Fernando’yu kesin sokar, Fegouli kesin çıkar. İki değişiklikle başlar. Gomis de bacağını tuttu, tutmasa 5 tane atacaktı herhalde, şimdi 3 tane attı."

Maç sonu değerlendirmesi

Galatasaray ikinci yarıda da durmadı. Yedinci ve sekizinci golleri atmak için basıyorlardı. Son 15-20 dakika biraz rölantiye aldılar. Bu durumu da yadırgamıyorum. Karabük ilk yarı kazanmaya oynadı, ikinci yarı daha fazla fark yememek için.

Karabüklü oyuncular için zor bir maçtı. Ancak hakemler kupa maçlarında uzatma vermiyorlar tamam da lig maçlarında kaç dakikaysa vermeliler. Çünkü averaj önemli.

Bir hazırlık maçı oynasanız bu kadar rahat kazanamazsınız. Ancak rahat kazanmak için mücadele etmeniz lazım. Galastasaray mücadele de etti. Fark açıldıktan sonra bile önde basıyorlardı. Galatasaray Sivas ve Kasımpaşa'yı yenmiş olsaydı %80 şampiyon olmuştu.

Daha önce de söylemiştim bu ligte 70'i geçen şampiyon olacak. Tabii bir takım bütün maçlarını kazanıp forse ederse o ayrı. Fenerbahçe ve Beşiktaş bu maçın ardından maçlarına stresli çıkacaklar. Kazanamazlarsa fark açılacak.

Ozan Tufan'ın ben takıma dahil olacağını düşünmüyorum bu sezon. Eğer Aykut hoca gelecek sezon da devam ederse Ozan Tufan da takımdan gönderilecektir.

Fenerbahçe medyası diye bir şehir efsanesi var. Öyle bir algı var ama nerede bu Fenerbahçe medyası. Ben göremiyorum.

Senin için hazırladığımız haberler