Rıdvan Dilmen: "Galatasaray’da bir coşku sorunu var"

27.10.2019 - 22:51 | Son Güncellenme: 27.10.2019 - 22:51

Rıdvan Dilmen: "Galatasaray’da bir coşku sorunu var"

Spor yazarı ve yorumcusu Rıdvan Dilmen, Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan derbi maçın ilk yarısını değerlendirdi. NTV'de yayınlanan %100 Futbol programında değerlendirmelerde bulunan Rıdvan Dilmen şunları söyledi:

Rıdvan Dilmen: "Vasat bir maç oluyor"

Benim beklediğim gibi bir maç oluyor. Vasat bir maç oluyor. Feghouli dışında Andone'nin girişimi var. Maçın hemen başında Umut'un vurduğu pozisyon var. 2 tane ayrı yarı izledik. Maç 45.dakikada bitti. Top oyunun içinde kaldı. Beşiktaş 20 dakika coşkulu. Galatasaray da ayağa oynayarak çıkmaya çalıştı.

Rıdvan Dilmen: "Lens'e top gelince isyan ediliyor"

Lens'e top gelince isyan ediliyor. Luyindama ilk yarının sonlarında çimlere oturdu. Kasık problemi var. Donk da yok. Ahmet dışında oynayacak kimse yok. Bu da bir dezavantaj. Sezon başından beri Galatasaray'ın performansına bak daha çok oynayan taraftır. Ama etkili olması gereken yerlerde istediğini yapamıyor. 

Rıdvan Dilmen: "Beşiktaş'ın etkili olması için Caner sahneye çıkmalı"

İkinci yarıda Beşiktaş'ın etkili olması için sahneye çıkması gereken kişi Caner. Mariano çok geldi. Bana göre topu en iyi saklayan Ryan Babel. En kötü faul alıyor. Muslera da oraya oynuyor. Gökhan yerine oraya Vida belki kaydırılır. O da teknik adamın tercihi. İlk yarı için çok fazla konuşulacak bir derbi olmadı.

Rıdvan Dilmen: "Avcı, Umut'la yor, Güven le vur taktiğini düşünmüş olabilir"

Duran toplarda Necip yerine Roco tercihi, Güven yerine Umut tercihi boy ortalamasını artırıyor. Umut'la yor, Güven ile vur taktiğini düşünmüş olabilir hoca. Luyindama'da bir sıkıntı olmazsa Beşiktaş'tan bir hamle gelir. 

"Galatasaray'da Feghouli'nin daha etkili olması lazım"

Beşiktaş kontra takım gibi göründü. Galatasaray'da Feghouli'nin daha etkili olması lazım. Babel de tek silahla oynuyor. Andone de kolay marke edilecek pozisyonda duruyor. Daha fazla destek gelmesi gerekiyor.

Rıdvan Dilmen: "İlk 45 dakikaya yıldızlaşan kimse yok"

Derbide herkes vasat. Kimsenin ne oynadığı belli değil. Takımlar hayal kırıklığı yarattı. Muslera da hatalı başlangıç yaptı. Bugün ilk 45 dakikada yıldızlaşan kimse yok. Hakem de bir tane hata yaptı. Vida ile Feghouli'nin bir pozisyonu vardı. Belki de kulağına VAR'dan üflediler. Onun dışında temiz maç yönetiyor hakem. 

İkinci yarı değerlendirmeleri: 'Fatih Terim bir operasyon sinyalini verecektir'

Devre arasında kimi beğendin diye sorulduğunda ‘Kimse’ demiştim. Başakşehir futbolundan vazgeç deniliyordu Avcı’ya, ben de Başakşehir futboluna dön diyordum. Elneny ve Atiba muazzam oynadı. Galatasaray, ilk 22 dakikadaki görüntüsünü ikinci yarı da devam ettirdi.

 

Real Madrid maçı, Konyaspor maçı, Gençlerbirliği maçında da Galatasaray aynı sıkıntıları yaşadı. Oyunda düşüşler oluyor. Fatih Terim bir operasyon sinyalini yine verecektir muhtemelen. Levent Hoca bir maç sonu ‘Şiddetli geçişleri yapamıyoruz’ diyordu. Hızlı geçişler Ndiaye, Ozan Tufan gibi oyuncular ile olur. Hazır olmayan Lemina, formsuz Seri ile olmaz.

Bugün Galatasaray’ın deplasmanda performansına baktığımız zaman geçtiğimiz yıldan çok farkı yok. Bir coşku problemi yaşıyor zaten Galatasaray. Büyük kulüplerde birkaç kez üst üste şampiyonluk yaşandığı zaman bir enerji düşüklüğü oluyor. 

Beşiktaş uzun süre oyunu berabere götürdü ve oyunun sonlarında coşkuyu koydu. Galatasaray’da bir coşku sorunu var. Abdullah Avcı’nın istediği takım olması için sıfırı cebine koyacaksın. Galatasaray maçı Beşiktaş’ın en az gol pozisyonu verdiği maç olabilir.

Gökhan Gönül, sakatlıktan çıkıp oyunun son bölümünde çıkmak zorunda kaldı. Rakibin en önemli silahı diyebileceğimiz oyuncuya karşı üstünlük sağladı. İlk yarıda beğenmediğimiz Caner’e ikinci yarıda haksızlık yaparız. 

Umut Nayir gibi bir oyuncusu var Beşiktaş’ın. Ankaragücü’nde 14 gol atmış. Gaziantep deplasmanında, hazırlık maçlarında da gördük bir alternatif. Boyu posu yerinde. Vedat Muriç’in bir tık altı gibi ama Muriç gibi mücadele eden bir oyuncu.  Galatasaray’ın bu kadar verimsiz bir sezonunu ben son yıllarda hatırlamıyorum. Verimlilik hiç yok. Levent Hoca’nın konuşması gibi teknik heyetin problemi bu ama bu kadroyla o oyunu yapamazsınız. 

Senin için hazırladığımız haberler