Rıdvan Dilmen: "Galatasaray'da çok konuşulan bir kelime vardı"

03.10.2024 - 23:35 | Son Güncellenme: 03.10.2024 - 23:44

UEFA Avrupa Ligi'nde Galatasaray, deplasmanda Rigas Skola ile 2-2 berabere kaldı. Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın performansını yorumladı. İşte detaylar...

Rıdvan Dilmen: "Galatasaray'da çok konuşulan bir kelime vardı"

AJANSSPOR - HABER

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimizden Galatasaray, 2. maçında Letonya temsilcisi Rigas Skola'ya konuk oldu. Karşılaşmada 2-0 öne geçen Sarı-Kırmızılılar, skoru koruyamadı ve maçtan 2-2 eşitlikle ayrıldı. Galatasaray'ı HT Spor ekranlarında değerlendiren Rıdvan Dilmen, Sarı-Kırmızılı kulübün anahtar kelimesine dikkat çekti.

"30 kere maç yapsalar"

Okan Buruk'un, oyuncuların konsantrasyonunu sağlaması gerektiğini ifade eden Rıdvan Dilmen, "Bugün 30 kere maç yapsalar 2-0'dan 2-2'ye 29'unda zor yaparlar bir daha. Teknik adamlar antrenman programlarını yaparlar, dünkü basın toplantısında bir Letonyalı gazeteci, 'Siz buraya geldiniz ama antrenman yapmadınız' dedi. Okan Buruk da 'Sentetik çim olduğu için yapmıyoruz' dedi. Burada bence maçı çantada keklik olarak gördüğü belli oldu" dedi.

"Oyuncular bunu hissedecek"

"Okan Buruk maçtan önce 'Rakibe saygı duyuyoruz' dese de oyuncunun hissetmesi için, özellikle bu tür maçlarda onu yaşatmanız lazım. Sahaya bakıyorsun okul bahçesi gibi. Oyuncular bunu hissedecek. Antrenmanını yapacak."

"Galatasaray'da çok konuşulan bir kelime vardı"

Galatasaray'ın konsantrasyonuna dikkat çeken Dilmen, "Rakip takımın ismini bile taksitle söyleriz. Futbolda çok ders alınacak maçlar vardır. Teknik taktik her şey konuşulur ama Galatasaray'da özellikle çok konuşulan bir kelime vardı: Konsantrasyon. Bu kelimeyi özellikle slogan haline getiren de Galatasaray taraftarıdır. Bunu da oyunculara hissettirirler. Bu konsantrasyon maçta olmaz, maçta önce olur. Galatasaray takımının müthiş bir konsantreyle oynadığı PAOK ve Fenerbahçe maçı var bir de Kasımpaşa ve Rigas maçı var" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler