Rıdvan Dilmen: "Hakem Ümit Öztürk maçın önüne geçti"

10.02.2019 - 18:14 | Son Güncellenme: 10.02.2019 - 21:14

Rıdvan Dilmen: "Hakem Ümit Öztürk maçın önüne geçti"

Spor yorumcusu ve eski futbolcu Rıdvan Dilmen, Spor Toto Süper Ligi'n 21. hafta karşılaşmasında oynanacak olan Galatasaray - Trabzonspor maçı hakkında açıklamalarda bulundu.

Dilmen'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

İsmine yakışır bir ilk yarı oldu.Galatasaray korkunç derece bir baskı kurarak oyuna başladı ve penaltı kazandı. Trabzon penaltı sonrası kendine geldi ve olağanüstü bir gol attı Rodallega. Bilerek ve görerek.

Trabzonspor gerçekten çok büyük bir kulüp. O kadar kültürlerine yerleşmiş ki futbol. Forma oynatıyor Trabzon'da. Trabzon böyle bir takım. Bugün kazansa nasıl kazandı diyemeyiz.

Trabzonspor ilk yarının sonunda 2-2'yi yakalayabilirdi. Zoru başardı Nwakaeme. Ümit Öztürk muazzam bir tempo getirdi maça  ama penaltı pozisyonu tartışılacaktır. Muhtemelen VAR'daki hakem bir müdahale gördü. Ben görmedim müdahaleyi ama Onyekuru'nun ayağına darbe varsa bilemem. Maçın en kritik hatası hakemin Diagne'ye göstermediği kart. Fatih hoca Diagne'yi çıkartıp Mitroglou'nu alır diye düşünüyorum.

İLK YARI SON

Rıdvan Dilmen, Galatasaray - Trabzonspor maçının ikinci yarısını yorumladı

Hakem Ümit Öztürk maçın önüne geçti. Sanane hakem? Niye MHK'yi de zor durumda bırakıyorsun? Marcao, Ekuban'ın ayağına kontrolsüz bir şekilde bastı. Fatih Terim de izlese Trabzonspor'un penaltısı verilmeliydi söyler. 3-2 olacaktı maç. Diagne ise 2 sarıdan atılmalıydı

İkinci yarı 11'e 10 oynanacakken 11'e 11 oynandı. Diagne atılmalıydı. 2 tane sonucu etkileyecek hatayla maçı mahvetti hakem. Penaltıyı görmemesi hatadır. Bu arkadaş VAR'a gitti vermedi penaltıyı. TFF'yi zorda bırakıyor, MHK'yi zorda bırakıyor bu arkadaş.

Ayağıma vurdu kaçıramam daha. VAR'a gitti ve uzun süre baktı. Skor kaç olursa olsun hakemi bu ilgilendirmez.

Böylesine olumsuz şartlara rağmen Trabzon ülkenin önemli dinamiklerindendir. Uzun süredir şampiyon olmasada "Bize her yer Trabzon" dediler. Bir sürü atak yaptılar son dakikaya kadar pes etmediler.

Trabzonspor 3-1 yenik duruma düşşse de 'Bize her yer Trabzon'un" hakkını verdiler ve sürekli gol aradılar. Çünkü kaybedecek hiçbir şeyi yok

Heyecanlı maç izlettirdiler bize. Genç oyuncuların hedefleri yolunda gittiklerini görüyorum. Ünal hocam da kulübeye bakıyor kimi alayım diye. Abdülkadir'i aldı. Sosa ise hazır değil. Çok zayıf anında yakalandı. Güçlü olmak önemlidir. Trabzonspor çok güçlü. Trabzonspor ile oynamak zordur. Trabzonspor altyapısındaki hocalardan Allah razı olsun. Biraz da mecburiyetten oluyor bu işler.

Futbol bir oyundur oyunda da bir takım hatalar olur. Futbolla Çanakkale'yi hafife almayalım. Orası farklı bir şey. Ağaoğlu çok fazla fevri ve sinirle söyledi bu sözleri. 

Benfica da teknik direktör değişiminden sonra bir kıpırdama oldu. Sezon başı Fenerbahçe maçlarını beğenmemiştim. Galatasaray ile benzer bir tempoları var kendi evlerinde.

Ahmet beyin Çanakkale dışındaki serzenişleri de kolay değil. Adam ağlamamak için kendini zor tuttu. Empati yapmak lazım.

Bütün hakem tartışmalarının yanı sıra söylemek gerekirse Galatasaray özellikle ilk yarı takım olarak seyir zevki yüksek bir futbol oynadı. Trabzonspor ise maçın sürekli içinde kaldı, istedi, üretti. Ümit Öztürk gölge düşürmese sezonun en iyi maçlarından biri diyebilirdik.

Galatasaray 11 yabancıyla sahaya çıktı. Hukuk dışı bir şey yok ortada ve kimse laf edemez. TFF devre arasında spekülasyonları sona erdirecek ve yapılanmaları zora sokmayacak şekilde karar almalıydı. 14'se 14, 13'se 13. Artık geçti, en yakın 2 sene sonrası için konuşulabilir.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler