Rıdvan Dilmen: "İnşallah Montella bunu söylemez"

Cem Ergün
27.06.2024 - 00:41 | Son Güncellenme: 27.06.2024 - 00:59

A Milli Takım, EURO 2024'te F Grubu'nu 6 puanla 2'nci sırada tamamladı ve son 16 turuna yükseldi. Millilerimizin performansını Rıdvan Dilmen değerlendirdi.

Rıdvan Dilmen: "İnşallah Montella bunu söylemez"

AJANSSPOR HABER

EURO 2024'te F Grubu üçüncü maçında Türkiye, Çekya'yı Hakan Çalhanoğlu ve Cenk Tosun'un golleriyle 2-1 mağlup etmeyi başardı. Çekya'nın tek golü ise Tomas Soucek'ten geldi. Millilerimiz bu sonuçla puanını 6'ya çıkardı ve adını son 16 turuna yazdırarak Avusturya'nın rakibi oldu.

Türkiye'nin, Çekya karşısındaki performansını değerlendiren Rıdvan Dilmen, Portekiz maçının ardından Milli Takım'da oluşan strese de vurgu yaptı. İşte Rıdvan Dilmen'in sözleri...

"Gürcistan hesapları suya düşürdü"

Rıdvan Dilmen, Türkiye'nin gruptan çıkma ihtimallerini ve Gürcistan'ın Portekiz'i mağlup etmesini şu sözlerle değerlendirdi: "Bütün gün ne konuşuyoruz? 2'nci gideli. Biz 3'üncü gitmeyelim. 3'üncülük cebimizde bizim. Hesabımızda yok Gürcistan'ın galip gelmesi. Bugün 1 puan alsak yeter diye bakıyoruz. En kötü en iyi 3'üncülerden gideriz diye düşünüyoruz. Gürcistan daha maçın başında hesapları suya düşürdü. Özellikle stres daha da yük oldu."

"Kaybettiğimizde dünyalar yıkılır"

Portekiz mağlubiyetinin ardından oyuncularda stres olduğuna dikkat çeken Dilmen, "Portekiz maçından sonra olağan dışı bir skor yenilgisi almamıza rağmen ki Portekize yenilmemiz normal, inanılmaz bir stres yükledik oyuncu grubuna. Federasyon ve bunu yöneten iletişimcilerin de bir problemi oldu. Biz tabii duygumuzu abartırız her zaman. Kazandığımızda da kaybettiğimizde de. Kaybettiğimizde dünyalar yıkılır. Asla barış yönünde hamle yapmayız. Kazandığımızda da deli gibi deliririz." yorumunda bulundu.

"Bu, dünyanın en büyük yalanıdır"

Çekya'nın, Türkiye karşısında 10 kişi kaldığını dile getiren Rıdvan Dilmen, "10 kişi kalmamız durumunda... İnşallah Montella maç sonu bunu söylemez. Hocalar genelde söyler klasiktir. 'Rakibin 10 kişi kalması bizim oyunumuzu bozdu.' Bu, dünyanın en büyük yalanıdır." dedi.

"Fizik olarak 2 tane mücadele eden oyuncumuz vardı"

Sözlerine devam eden Rıdvan Dilmen, fizik olarak ayakta kalabilen iki oyuncumuza dikkat çekti: "1 puan yeten bir takımla mı oynamak zordur, yoksa galip gelmek zorunda olan bir takımla oynamak mı? Çekya için 2'nci söylediğimdir. Güçlü ve fizikli oyuncular. Fizik olarak 2 tane mücadele eden oyuncumuz vardı. Bir tanesi Samet. Gol vuruşunda Cenk’in yanında Samet vardı. Samet'in eleştirdiğimiz yönü vardır. Hazır olmayan Merih'in yanında Abdülkerim de yok. Geçen maç sakat çıkması sonrası sakin kalabilmesi ve Samet'in ezilmemesi takdir ettiğim yönü oldu. Samet dışında her oyuncumuz fizik olarak rakibine ezildi. Bir de Barış Alper Yılmaz."

Senin için hazırladığımız haberler