Rıdvan Dilmen Fenerbahçe - Giresunspor maçını yorumladı

Feride Kara
12.11.2022 - 17:53 | Son Güncellenme: 12.11.2022 - 20:59

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Fenerbahçe kendi sahasında Giresunspor'u konuk etti. Maçı TV8,5 ekranlarında Yüzde Yüz Futbol programında Rıdvan Dilmen yorumladı

Rıdvan Dilmen Fenerbahçe - Giresunspor maçını yorumladı

Süper Lig'de 14. hafta maçında lider Fenerbahçe sahasında Giresunspor'la karşılaşırken maçı TV8,5 ekranlarında Yüzde Yüz Futbol programında Rıdvan Dilmen yorumladı

Pedro'ya gösterilen iki kartta doğru

Rıdvan Dilmen "Ferdi normal bir oyuncu değil, Fizik olarak da gelişim olarak da. Onu diğer oyuncularla karşılaştırmamak lazım. Pedro'ya gösterilen iki kartta doğru.Giresunspor 10-11 tane faul yaptı Fenerbahçe'ye. Ama sadece itiraz sebebiyle kart gördüler. Jesus, belli bir dakikadan kesinlikle Ferdi'yi çıkarır. Kart sınırında olan iki oyuncusu var Fenerbahçe'nin. Crespo ve Ferdi. Dünya Kupası'nın dönüşünde Trabzonspor ile oynayacak sarı lacivertliler. Jesus'un risk almayacağını düşünmüyorum.

Altay'a, Szalai'ye ve Jesus'a psikolojik olarak büyük yük bindi

İki maç üst üste 10 kişi kalmak kolay değil. Set oyununa yönelik oyuncu değişiklikleri olabilir. Pedro, İrfan, Pedro ve Valencia'nın savunması yok. Altay'a, Szalai'ye ve Jesus'a psikolojik olarak büyük yük bindi. Ferdi hariç Fenerbahçe oyuncularında yorgunluk emareleri görüyorum.Fenerbahçe bu sezon 11'e 10 çok oynadı. Dinamo Kiev ve Konyaspor'a yenildi, Sivasspor'u yendi. Şu an maç 1-0 olduğu için Zajc-Crespo değişikliğinin yapılması gerekiyor.

10 kişi kalınmasından sonra durum değişti

Serdar Aziz'in, Ferdi'nin ve Valencia'nın alternatifi olduğunu düşünmüyorum. Muhtemelen Jesus, Ferdi'yi 60 dakika kadar oyunda tutmayı düşünüyordu. Ama 10 kişi kalınmasından sonra durum değişti.

Geçen haftanın acısı Fenerbahçe'den çıktı

Geçen hafta Fenerbahçe, 1 kişi eksik olmasına rağmen Sivasspor'dan daha fazla koşmuştu. Bugün o maçın acısı çıktı. Fenerbahçe'de oyuncuların fiziksel ve mental olarak yorgunluklarını gördük. Maç 0-0 iken de en net pozisyonu Giresunspor bulmuştu. İkinci yarı topa sahip olan taraf Giresunspor'du.

Jesus, Crespo'yu Zajc'ın yerine koyarak hata yaptı

Jesus, Crespo'yu oyuna almalıydı. İrfan Can, Rossi ve Valencia geriye dönmeyen oyuncular. Bu risk alınmalıydı. Jesus bu değişiklikleri yapmayınca Giresunspor topa hakim olmaya başladı. Jesus, bunu tahmin etmemişti. Ama 15 dakikalık oyunu görünce değişiklikleri yaptı. Emre Mor ya gol atar ya da koordinasyon problemleri sebebiyle topları ezer. Bu yüzden zaten kariyeri boyunca bu kadar takım gezdi. Bu maçta ise topları ezdi.  Aslında Crespo ve Arao birlikte oynamalıydı. Jesus, Crespo'yu Zajc'ın yerine koyarak hata yaptı.

Fenerbahçe zaten psikolojik olarak yorgundu

10 kişi kalınca oyuncuların yeriyle fazla oynamamanız gerekiyor. Ferdi maç boyunca 3 farklı mevkide oynadı. Giresunspor, topa sahip olarak rakibini yordu ve hataya zorladı. Ben zaten devre arasında Fenerbahçe'nin 2. golü atmasının gerektiğini söylemiştim. Fenerbahçe zaten psikolojik olarak yorgundu, bir de bunun üstüne baskıya girdi.

Serdar Aziz topu almak için geldi ve hata yaptı

Geçen hafta ayağına kramp giren Valencia, 65-70 dakika boyunca fiziksel olarak çok iyi oynadı. Ne kadar hava topu varsa hepsini aldı. Varını yoğunu ortaya koydu. Fenerbahçe bugün İstanbulspor maçında yediği gollerin aynısını yedi. Bu iki gol de tamamen bireysel hatalarla başladı. Szalai, çok konuşan bir oyuncu değil. Savunma oyuncusu dediğin konuşur. Altay topa çıkamazdı orada. Serdar Aziz topu almak için geldi ve hata yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler