Rıdvan Dilmen Fenerbahçe - Alanyaspor maçını değerlendirdi

Feride Kara
18.09.2022 - 21:03 | Son Güncellenme: 18.09.2022 - 22:22

Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Fenerbahçe - Alanyaspor ile karşılaşırken Rıdvan Dilmen TV8,5 ekranlarında Yüzde Yüz Futbol programında değerlendirdi.

Rıdvan Dilmen Fenerbahçe - Alanyaspor maçını değerlendirdi

 Fenerbahçe - Alanyaspor ile karşılaşırken Rıdvan Dilmen TV8,5 ekranlarında Yüzde Yüz Futbol programında değerlendirdi. 

Jesus oyuncu değişiklerini iyi kullanıyor

Rıdvan Dilmen "Fenerbahçe o kadar etkileyici bir takım oldu ki. Şampiyon olur olmaz bilemem ama Fenerbahçelilerin özlemle beklediği bir takım olduğu kesin. Altay, Szalai ve Gustavo hariç kadroda 8 oyuncu değişti Rennes maçına göre. Ama bunun sebebi rotasyon değil. Hoca durmadan farklı oynuyor. Top rakipteyken farklı oynuyor, top takımdayken farklı oynuyor. Tam bir lider teknik direktör Jesus. Pandemi dönemi sonrası gelen 5 değişiklik kuralı Jesus için getirilmiş diyebilirim. Fenerbahçe yönetiminin kurduğu bu devasa kadroda Jesus bu hakkını çok güzel bir şekilde kullanıyor.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe miniklerin hayalini gerçekleştirdi
Habere Git

Hocanın iki santraforu belli oldu

Hocanın iki santraforu net: Batshuayi ve Joao Pedro. Valencia ve King formasyona göre ya kanatta ya santrafor bölgesinde oynuyorlar. Bu maçın bu skorla bitmesi mucize olur ikinci yarıda Fenerbahçe farkı daha da açabilir, Alanya'da gol bulabilir. Sahada bu oyunu görüpte keşke stadyumda olsaydım demeyen Fenerbahçeli yoktur. Şu an ligin ilk 7 sırasındaki takımlar sezonu da böyle bitirir, sezon sonu ilk 7 yine bu takımlardan oluşur. Ben takım bu kadar moralliyken Jesus'tan ikinci yarıda oyuna çok bir müdahale beklemiyorum. Belki Emre-Arda değişikliği gelebilir.

Fenerbahçe taraftarı 200.000 kişilik stadyumu bile doldurur

İddia ediyorum Fenerbahçe bu oyuna devam ederse Fenerbahçe taraftarı 200.000 kişilik stadyumu bile doldurur. Ali Bey bu yıl o kadar önemli işler yaptı ki geçtiğimiz senelerde kendisinin kurduğu kadroların, teknik direktör seçimlerinin yanlışlığını gösteriyor bu sene yaptığı işler

Benzeri yok Jesus'un

Fenerbahçe'nin çok uzun yıllardır oyuncu kadrosunun birbirine bu kadar denk, oyununun bu kadar iştahlı olduğunu görmemiştim Bugün sahanın en iyi oyuncusu tartışmasız Crespo. Ben çocukluğumdan beri maçları izlerim. Ben bir teknik direktörün bu kadar farklı olduğunu ilk kez gördüm. Benzeri yok Jesus'un. Şu anki Fenerbahçe bizim oynadığımız dönemki Fenerbahçe kadrosundan daha iyi.

Jesus Arda'yı dakikayı tamamlamak için oynatıyor

Beşiktaş maçında King ile Batshuayi oynayacak yüksek ihtimalle. Jesus Arda'yı dakikayı tamamlamak için oynatıyor. Jesus her şeyi oynamak istiyor. 7. haftaya gelene kadar durmadan farklı sistemlerle oynadı ve başarılı oldu. Dakika 90'da bile hücum yapmak isteyen bir Fenerbahçe kültürü oluştu. Dakika 85'te oyuna giren Batshuayi yüzde doksan dokuzluk bir gol pozisyonuna girdi. 
 

Böyle bir teknik direktöre oyuncuların kapris yapma ihtimali yok

Fenerbahçe derbiler ve Başakşehir, Konya gibi takımlar karşısında zorlanırsa zorlanır. Bu tür takımları karşısında bulduğu zaman rahat yener. Bugün belli bir dakikaya kadar Altay'ı görmedim oyunda. Fenerbahçe bugün 43 kere ceza sahasına girmiş, bazı hocalar oyuncularını yormamak için oyuncularını rölantiye alır fakat Jesus'ta bu yok. Durmadan hücum durmadan hücum. Crespo geldiği günden beri en iyi maçını oynadı, 3 kişilik oynadı her şeyi yaptı. Böyle bir teknik direktöre oyuncuların kapris yapma ihtimali yok.

Jesus'u Türk Milli Takımına da vermem

Eğer Kim Min Jae Fenerbahçe'de kalsaydı bu hafta itibarıyla Fenerbahçe %70 şampiyon derdim. Fenerbahçe yönetiminin yerinde olsam Jesus ile 3 yıllık yeni sözleşme yapardım. Jesus'tan milli takım hocası olmaz. Jesus'u Türk Milli Takımına da vermem. Bu oyunu oturtturmak kısa sürede çok kolay olmayabilir. Pedro ile Batshuayi'den biri takımın banko futbolcusu. Çünkü diğer santraforlar kanatta oynayabilirler ama bu iki oyuncu santrafor hariç bir mevkide oynayamaz.
 
 
 
 
 
 
 
 

Senin için hazırladığımız haberler