Rıdvan Dilmen: "Kagawa tarihe geçti"

03.02.2019 - 18:55 | Son Güncellenme: 03.02.2019 - 21:55

Rıdvan Dilmen: "Kagawa tarihe geçti"

Spor yorumcusu ve eski futbolcu Rıdvan Dilmen, Antalyaspor-Beşiktaş maçı hakkında açıklamalarda bulundu. Dilmen ayrıca Beşiktaş'ın yeni transferi Kagawa hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

Dilmen'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"Penaltı kararı doğruydu"

Penaltı kararı doğruydu. Herhangi bir Antlayasporlu oyuncu girmeseydi Antalyaspor'a geçecekti top. Yani tekrarlanmayacaktı. Fenerbahçe - Kasımpaşa maçında hakem tekrarlamamıştı o ve o karar yanlıştı.

Bugün Beşiktaş'ta 3 orta saha oyuncusu gol attı. Dorukhan'ın attığı golde oraya koşu yapması
ve sert şekilde aynı köşeye vurması önemli. Özel bir oyuncu olma yönünde ilerliyor.

"Dorukhan'ın geleceği parlak"

Geleceği bir kere parlak Dorukhan'ın. Günümüzde bu tip orta saha oyuncuları yok.  Bülent Yıldırım'ın, 4. hakemin, hatta yan hakemin görmesi gereken penaltıyı VAR'ın vermesi... Bu kadar tecrübeli kaleci olmasına rağmen alakasız bir yerde penaltıya neden oldu. 

"Haftanın en iyi hareketi Lens'in topu indirmesi"

Haftanın en iyi hareketi Lens'in topu indirmesi. Haftanın hareketi. Maçın 3. golünü atan Atiba bence maçı bitirdi. Bu maç dönmez bence. 0-0 iken Hakan'ın vuruşunda sarsıntı geçiren Atiba'ydı. Muhtemelen top kaleye gidiyordu. Heyeccanlı, coşkulu güzel bir maç oluyor.

Şenl hocayı tebrik ederim. Kene gibi adam gitti yorgun düştü, eli kulağındaydı. Kagawa, Dortmund'dan geldi ama ben kimden formayı alacağım diyordur. Caner diye bir adam var şakır şakır orta kesiyor. Ljajic çok iyi oynuyor. Kagawa tabii iyi oyuncu. Kaldı 14 maç. Oynanan oyuna baktığımız zaman şu an zor formayı alır Kagawa. Gerekli bir transfer miydi bilmiyorum. Forvette Pektemek daha öndeydi ama Güven tercihi de olur.

"Kagawa futbol tarihine geçti"

Rıdvan Dilmen ikinci yarıyı yorumladı

"Futbol tarihinde böyle bir şey yoktur sanırım. (Kagawa'nın attığı goller üzerine). Şimdi Japon seyircisi de artacaktır Beşiktaş'ın."

"Yıllar boyu konuşulacak bir hikaye çıktı"

Kagawa'nın kariyeri çok büyük kulüpler anlamında. Büyük bir hikaye bıraktı. Oyuna girip ilk iki şutu gol olacak ben zannetmiyorum böyle bir şeyin olduğunu futbol tarihinde. Çünkü 1. gol ile 2. gol arasında fazla bir süre yok. Ha bundan sonra vuracağı her şut gol olacak değil ama. Beşiktaşlılar böyle düşünmesin. Yıllar boyu konuşulacak bir hikaye çıktı. Oyuncunun ailesi adına da çok sevindim. Manchester United hikayesi çok iyi bir hikaye ama bu da çok iyi bir hikaye.

"Bugün itibariyle Beşiktaş mağazaları yeniden açılacak"

Bugün itibariyle Beşiktaş mağazaları yeniden açılacak. Bu 2 gol olmas abu hava olmazdı. İnanılmaz bir olay oldu. Bugün attığı gollerle ligin en çok gol atan 2. takımı oldu. Deplasmanda en çok gol atan takım oldu. Bugün düşünülmeyen 3 oyuncu ile oynadı. Onlarda gol attı. Dorukhan, Atiba, Ljajic...

"Bugün Türk futbolu adına önemli bir gündü"

Antalya takımı iki ayrı yere oynadı. İlk yarı silikti. İkinci yarı değişiklikler etkiledi. Bugün Türk futbolu adına önemli bir gündü. Bir tane oyuncu geldi imzasını attı. Kendi adına da attı. Ben hiç tahmin etmiyorum böyle bir şey olduğunu

"Kagawa hakkaten tam bir Japon"

Gol attıktan sonra orta sahada bir pres yapıyor ki Kagawa hakkaten tam bir Japon. Uzak doğulu oyuncuların olması takımlarda iyidir. Çünkü bunlar bir strateji ve projedir.

"Antrenörlük hedefi bitmez Şenol hocanın"

Şenol hoca da çalışmak istediğini söylüyor. Beşiktaş olur milli takım olur bundan sonra artık bilemeyiz. Antrenörlük hedefi bitmez hocanın. Genç hocalar da bu doğrultuda çalışmalı.

"Başakşehir ilk yarı 6-0 bitirebilirdi"

Gündüz bir Başakşehir izledim ilk yarı 6-0 biterdi ama 2-0 bitti. Mert 2-3 tane çok iyi kurtarışlar yaptı. Ama muhtemelen Abdullah Avcı oyunun son bölümünden mutlu değildir. Çok boş bıraktı çünkü. İrfan Can bugün kötü oynadı. Emre bence sinirlendi gitti. En yaşlı takım Başakşehir. Bu takımla sürekli gittili geldili. Bu oyuncuları pas yaparak ekonomik oynattırıyor hoca. Bu takımın bu yaş ortalaması ile deparlı oynaması zor.

Akhisarspor sonlarda ama toparlayacak güce sahip durumda. Rizespor ikinci yarı 9 toplayan 2. takım.
Biri Başakşehir diğeri Rizespor.

"Beşiktaş parayla transfer yapacak durumda değildi"

Beşiktaş parayla transfer yapacak durumda değildi. Şenol hoca da kimi getirirseniz oynatırım diyordu. Oğuzhan'dan Tolgay'dan Talisca'dan hang takıma geldik. Buna rağmen hala bir şekilde bir ucundan bakıyor.

"Başakşehir korkunç bir avantaj yakaladı"

Başakşehir korkunç bir avantaj yakaladı. Daha Adebayor be Bajic'i de kullanmadılar. Elia ise yedekte bekliyor. Arda da Atletico Madrid'deki gibi oynamasa da disiplinli oynuyor. 

"Ljajic ve Kagawa'yı Vodafone Park'ta izlerken..."

Ljajic ve Kagawa'yı Vodafone Park'ta izlerken seyrine doyum olmaz.

"Hakemin penaltı kararı doğruydu"

Hakemin penaltı kararı doğruydu; çünkü Antalyasporlu herhangi bir oyuncu girmeseydi Güven ihlal etmiş olurdu. Bugünkü bu uygulama doğruydu. Benzer uygulama Fenerbahçe - Kasımpaşa maçında yanlış uygulanmıştı ama.

Burak ile Beşiktaş taraftarı sorun yaşarsa kim kaybeder?

Kim kazandı Fenerbahçe'de? Fenerbahçe kazandı. Mesela Dirar'ı kazandı. Burak ile Beşiktaş taraftarı sorun yaşarsa kim kaybeder? Beşiktaş kaybeder. Böyle bakmak lazım.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler