Rıdvan Dilmen, Beşiktaş - Fenerbahçe Derbisini Yorumladı

Akın Ungan
02.10.2022 - 21:04 | Son Güncellenme: 03.10.2022 - 00:13

Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, Murat Kosova ile beraber %100 Futbol programında Beşiktaş - Fenerbahçe maçını ve Valerien Ismael ile Jorge Jesus'u yorumladı.

Rıdvan Dilmen, Beşiktaş - Fenerbahçe Derbisini Yorumladı

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Beşiktaş ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Sezonun ilk derbisi 0-0 berabere tamamlandı. 90 dakikanın sona erdiğini belirten düdüğün çalmasıyla ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, %100 Futbol programında Murat Kosova ile değerlendirmede bulundu. Dilmen, Valerien Ismael ile Jorge Jesus'u da yorumladı.

"Beşiktaş evinde gibi değil"

Rıdvan Dilmen, "İlk yarıda 6 ofsaytı oldu Beşiktaş'ın. Son iki haftada 24 tane ofsayt pozisyonu. 7.'de karşı karşıya kalabilir. Saha parselasyonu Fenerbahçe'nin daha güçlü. Kendinden emin ve pozisyon bilgileri daha çok. Beşiktaş taraftar desteğine rağmen evinde gibi değil, Fenerbahçe'nin hatalarıyla kontra atak deniyor." ifadelerini kullandı.

"Fenerbahçe tarafsız sahada oynar gibi"

Dilmen, "Fenerbahçe rakibi uzun oynamaya sevk ediyor. 2. bölgeye Fenerbahçe hakim. Fenerbahçe bir deplasman gibi değil de tarafsız sahada oynar gibi. İki tane Fenerbahçe pozisyonu var, Crespo ve Valencia. Altay'ın çıkardığı top yok." açıklamasını yaptı.

"Maçın başında sarı kart göstermeyeceğim diye bir kural yok"

Karşılaşmanın hakemi Volkan Bayarslan hakkında konuşan Dilmen, "İlk yarıda 19 tane faul ciddi sayı. Kafada 0-0 olan hakemler vardır. İlk yarıda 2 sarı kart çıktı, Crespo ve Masuaku'ya. Weghorst'un tartışmasız sarı kart. Pedro'nun gelişi sarı kart. Szalai'nin omuzu sarı kart. Maçın başında sarı kart göstermeyeceğim diye bir kural yoktur, göstereceksin." dedi.

"Volkan Bayarslan ilk derbisini kazasız belasız atlatmak istiyor"

Sözlerine devam eden Dilmen, şunları kaydetti: "Volkan Bayarslan ilk derbisini kazasız belasız atlatmak istiyor. Weghorst'u görmedi mi, Szalai'nin omuzuna verebileceğini bilmiyor mu? Valerien Ismael'in itirazını, Pedro'nun çift ayak atlamasının kart olduğunu görmüyor mu?"

Rıdvan Dilmen, "Pedro bugün çok kötü. Çok yetenekli olduğunu biliyorum. Hala kilosunun ve formunun daha yerinde olmadığını düşünüyorum. İkinci yarı Batshuayi değişikliğine gidebilir. Beşiktaş sadece devre arası oyunu rakip yarı alanda belki geriye düşerse yığmaya çalışcaklar. Tedirgin oldular. Kenardaki oyuncuların ofsayta dikkat etmeleri gerek. Fenerbahçe'nin 2,5 maçta 25 ofsayta düşürmesi dezavantaja çevirmek için Beşiktaş için fırsat olabilir. Çünkü Beşiktaş'ın başka silahı gözükmüyor." dedi.

"Son yıllarda gördüğüm en kötü derbilerden biri"

Golsüz sona eren 90 dakika sonunda Rıdvan Dilmen, "Son yıllarda gördüğüm en kötü derbilerden biri. Pozisyon fakirliği var. Psikolojik faktörler oyunun gidişatını etkiledi. Son yıllarda ev sahibinin bu kadar üstün oynayamadığı bir derbi görmedim." şeklinde konuştu.

"Ghezzal kütüphaneye dönen tribünü canlandırdı"

Beşiktaş tribünlerini ve maçı değerlendirmeye devam eden Rıdvan Dilmen, "Ghezzal kütüphaneye dönen tribünü canlandırdı. Osayi'de biraz oynamamaya bağlı kapris ve enerji düşüklüğü gördüm. Adil bir sonuç çıktığını söyleyebilirim oyun açısından." ifadelerini kullandı.

"Kaybetseydi Valerien Ismael giderdi"

İki takımın da teknik adamlarını yorumlayan Dilmen, "Valerien Ismael, mağlup olsam ben gidebilirdim diyor, Jesus 2-0 mağlup olsa öyle bir durumu yok. Ama Valerien Ismael tartışılacaktı. Hatta kaybetseydi Valerien Ismael bence giderdi. O kadar da iddialıyım... O tedirginlik Ismael'de de vardı, rahatladı." açıklamasını yaptı.

İlgini Çekebilir
Valerien Ismael kaybetseydi giderdi iddialarına yanıt verdi!
Habere Git

"Ferdi Kadıoğlu 3 tane Eljif Elmas eder"

Fenerbahçe'nin genç yıldızı Ferdi Kadıoğlu'nun performansından övgü dolu sözlerle bahseden Dilmen, "Eljif Elmas, Napoli'ye gitti. Ferdi Kadıoğlu 3 tane Eljif Elmas eder. Ferdi, Türkiye'de en çok bonservis ücreti getirecek 3 oyuncudan biridir." diye konuştu.

"Jesus şampiyonluğun derbilerden değil, Anadolu maçlarından geçtiğini düşünüyor"

Rıdvan Dilmen, Jorge Jesus hakkında şöyle konuştu: "Fenerbahçe de Beşiktaş da zorluk derecesi yüksek maçlarda takıldı. Jesus, şampiyonluk yolunun derbilerden değil, Anadolu maçlarından geçtiğini düşünüyor. O yüzden kestirmeden gidiyor, 3'er 5'er atıyor."

"Volkan Bayarslan 90'ı gördü hemen 4 dakika yapıştırayım dedi"

Hakem Volkan Bayarslan hakkında yorum yapan Dilmen, "Hakem adına da çok mutlu oldum ki, ikinci yarının ilk dakikalarında oynatarak oyunu Volkan Bayarslan kendine geldi dedim. Fakat 4 dakika... Dün 9 dakika, bugün 4 dakika... Bir sürü değişiklik oldu, sakatlık da oldu. Hakem Allah dedi 0-0, 90'ı gördü hemen 4 dakika yapıştırayım dedi. Hatta Gedson'a da sarı kart gösterdi ya, Allah dedi. Durdu bir dakika daha böyle yerim dedi. O arada Fenerbahçe sağ iç koridordan bir duran top kullandı. Ersin degaj attı. O an Volkan hoca oh dedi, eve gidecek duşunu alacak. Hanım diyecek, oh yırttım atlattım." dedi.

İlgini Çekebilir
Weghorst'un ateşi direkte söndü, derbi sessiz bitti
Habere Git

"Hakemliği bıraktığı zaman geriye bırakacağı bir derbi olur"

Sözlerine devam eden Dilmen, "Çünkü kolay değil; yıllarca itilmiş, bence kötü hakem hiçbir zaman değildi. Önceki komitelerin problemlerinden dolayı hak ettiğini geç de olsa ödüllendirilerek aldı. Hayatında FIFA olmadığı gibi 44 yaşında ilk kez derbi yönetti. İleride hakemliği bıraktığı zaman geriye bırakacağı bir derbi olur." şeklinde konuştu.

"MHK maçı ona vermedi, Volkan Bayarslan aldı"

Dilmen, "MHK maçı ona vermedi, Volkan Bayarslan maçı aldı. Kart standartları yanlıştı, maçın başında sertliğe müsaade etti. Sonra toparladı. İki aynı yapıda, hızlı oynamaya çalışan takım arasında berbat bir oyun çıkarttı. Çıkan pas hataları, fauller... Hakemi çok zorlayacak bir durum olmadı. Oyuncuları kaşımadı, oynatmaya çalıştı. Kafasında maçtan temiz çıkmak vardı. Temiz derken, ciddi bir siyah beyaz hata yapmadan." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler