Rıdvan Dilmen: "Lucescu istiyordur, bir tek istemeyen Arda"

14.10.2018 - 17:59 | Son Güncellenme: 14.10.2018 - 20:59

Spor yorumcusu ve eski futbolcu Rıdvan Dilmen, Rusya-Türkiye maçı hakkında açıklamalarda bulundu.

Rıdvan Dilmen: "Lucescu istiyordur, bir tek istemeyen Arda"

Spor yorumcusu ve eski futbolcu Rıdvan Dilmen, Rusya-Türkiye maçı hakkında açıklamalarda bulundu.

Dilmen'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Roman'ın attığı golde vuruşu sol stoper yaptı. Bir dalgınlık nelere mal oldu. Direkten dönen top diğer oyuncuya gelse ofsayt olacaktı.

Hiç beklemediğimiz şekilde Ruslar yüksek tempoyla başladılar. Müthiş bir pres yaptılar. İlk dakikada geliyorum diyen gol açıkcası geldi. Bazı goller sizin lehinize gelebilir.

Oyunun son saniyesindeki gibi top kaybetmemek lazım. Topa sahip olma oranı ikinci yarı bizim lehimize olur. Tabelayı değiştirebilecek oyuncularımız var. Cenk, Cengiz, Oğuzhan, Hakan Çalhanoğlu gibi... Ruslar bizden daha fizikli bir takım.

Oyuncu değişikliğini 70'den sonra yapar hoca. Ama şu an yapmaz. 1 puan dahil bizim son maça taşıyacaktır. Biz birincilik ve sonunculuk maçıda oynuyoruz. Ben oyunun ilk 20 dakikasından korktum. Rusya takımı konsantrasyonu çok yüksek başladı maça. Sonra toparladık ve kaleye gitmeye başladık.

 

Hiç beklemediğim kadar sert ve iyi bir Rusya takımı vardı bugün. Hiç beklemediğim kadar da kötü bir Türkiye takımı vardı. 95 dakika boyunca rakibin en etkili yerine önlem alınamadı.

Ruslar fizik olarak hem uzunlar hem de kora kor da çok iyiler. Çok dikkatli bir kalecileri var. Çok disiplinli oynayan birlikte oynamaya alışmış dünya kupasındaki iyi izlenimini devam ettirdiler.

Fizik olarak ve taktik olarak bizden çok iyi oynadılar. İki Rusya maçına baktığında Rusya bizden siklet olarak önde. Çok önemli dersler çıkarmalıyız. Çaylak diyebileceğimiz oyuncular var ve genç bir takımız. Bence yenile yenile tecrübe kazanmalı bu gençler. Bu oyuncuları milli maç deneyimini artırmamız lazım.

Bugün oyuna Berkay girdi. Almanya'da başlamış sonra bizi seçmiş. Ve sonuçta tercihini Türkiye'den yana kullanmış. Nasıl oyuncu olduğunu bilmiyoruz. Oyuncu hakkında henüz karar vermemiz mümkün değil. Mili takım ne demek? Milli takım her şey demek. İstiklal Marşımız bizim en önemli marşımızdır. 

Kaptanlık saha seçimi değildir, kaptanlık liderliktir. Oyuncularında gerekirse sol taraftan fazla atak yiyoruz demelidir. Bu hocanın işine karışma demek değildir.

Sol tarafta maden buldular. Biz de Hasan'ı değişmek zorunda kaldık. Rakibin sağ bekleri Fernandes atlet ve deneyimli bir oyuncu. Ve aklı sürekli hücumda olan bir oyuncu. Sürekli bu kanattan geldiler. Hakan da kovalayamaz, öyle bir alışkanlığı da yok.

Gol geliyorum diyordu. Berkay'ı biz Hasan'a yardımcı olur diye bekliyorduk ama o tarafa almadı ve orası yine aynen öyle kaldı. Ben Oğuzhan ile orayı kapatır diye düşünüyordum ama öyle yapmadı. Nitekim 2. golü yedik.

Rusya'nın arkadaki 4 savunma oyuncusu da topu iyi oyuna sokuyorlar. Futbol bir de fizikle oynanır. Rakibin fizik olarak çok güçlü. Bizim silahımız ne? Yerden çabuk oynamak. Ama yapamadık. Çok kolay top kaybı yaptık çünkü çok darbe yedik.

Sol tarafta maden buldular biz onlara cevap veremedik. Ben ikinci yarı daha farklı bir oyun beklerken Hasan Ali'ye yardım edecek bir oyuncu almadı Lucescu. Yunus Mallı'da olmaz sol tarafta. Bazen puan maçlarında rakibinize göre oyuncu tercih edebilirsiniz.

 

Çağlar ikinci golde yanlış koşu yapıyor. Orta yapan oyuncuya doğru gitmesi gerekiyor. Şu an takımında da oynamıyor zaten. Çağlar'ın oyun bilgisi henüz eksik. Bir pozisyonda da Rus takımı gole giderken Serdar kapatsana diyor Çağlar'a. Sonra Allah'tan adam ayağından topu açıyor ve Sinan alıyor. Önce kaleyi koruyacaksın. 

Bizim oyuncularımızın oyun istikrarı olması lazım. Bu takımı bi takım halinde iyi oynatmamız lazım. Bugün tamamına yakını kötü oynadı. Bizim sürpriz takım olmamamız lazım. Her zaman 2008'i yaşamazsın. Oyun ve istikrar için hazır da böyle bir jenarasyon var ve başka şansımız da yokken devam etmek lazım.

Lucescu istiyordur, bir tek istemeyen Arda. Son yaptığı davranışların içeriği ne olursa olsun 'ah olsaydı' dedirtmiyor, kusura bakmasın. Lucescu zaman zaman Arda'yı arıyordur hazırlan diye. Lucescu'da oynatmak istiyordur onu. Herkes vermek istiyor ama kendi almak istemiyor. 

Eksikleri teknik ekip görüüyor ve havuzu var. Caner var oda zorluyor beni alma diye. Büyük hatalar yapıyorlar ve reddediyorlar. Sinan ile liderlik yapamazsın, takımında oynamayan Çağlar ile lider yapamazsın, Lille'de oynayan Mehmet Zeki ile liderlik yapamazsın.

Senin için hazırladığımız haberler