Rıdvan Dilmen: ''Mehmet Topal bundan sonra Beşiktaş, Galatasaray ya da Başakşehir'e gider''

02.07.2019 - 17:36 | Son Güncellenme: 02.07.2019 - 17:46

Rıdvan Dilmen: ''Mehmet Topal bundan sonra Beşiktaş, Galatasaray ya da Başakşehir'e gider''

Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, NTV'nin dijital yayın organlarında transfer gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. Vedat Muriç konusu, Mehmet Topal'ın ayrılığını, Diagne ve Galatasaray birlikteliğini, Beşiktaş'ın kadro yapılanmasını ve Trabzonspor'un Mikel transferini yorumlayan Dilmen’in açıklamaları şu şekilde:

''En hazır kadro Galatasaray'da ve Trabzonspor'da''

Şu anda en hazır kadro Galatasaray'da ve Trabzonspor'da. Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı göreceğiz. Emre geldi, Fejsa var. Bunlar ne verecek göreceğiz. Allahyar geldi. Genç oyuncuya yatırım iyidir. Belki de çok yeteneklidir. Gençlerbirliği'nden Mert ve Altay konuşuluyor. Muriç de var.

Muriç, Galatasaray'a mı Fenerbahçe'ye mi gider bilmiyoruz ama beklenmedik bir çıkış yaptı. Beklediğimden iyi çıkış yaptı. Bu tip hedef santrforlar ya kafacıdır ya sırtı dönük oynar ama Muriç hem gol sayısını arttırdı hem pozisyon buluyor. Baskı altında oynarken de var mesela.

Hiç anlama veremediğim şekilde garip bir şey oldu, son maçta garip durum oldu. Bugün kimse kimseye 2.6 milyon euro falan bırakmaz. Mehmet Topal bence bundan sonra Beşiktaş, Galatasaray ya da Başakşehir'e gider. Bunu almayalım denecek bir oyuncu değil çünkü. Değerli bir karakterdir, ayrılışı da ailesine ve şahsına yakışır olmuştur.

''Diagne'nin mental olarak hazırlanması gerekiyor''

Diagne, gollerin 3'te birine penaltıdan attı ama önümüzdeki sezon atmayacağı anlamına gemiyor. Ama taraftar ve kulüp arasında bir kırılma var gibi. Bu rakamlar görülürse Fatih Terim'in yolları ayıracağını düşünüyorum ama kalırsa da faydalı olur. Mental olarak hazırlanması gereken bir oyuncu Diagne...

Trezeguet daha fazla içeri de giden bir oyuncu olurken Babel içeri de girer gol atar. Diagne'nin arkasında koşularla mesela çok gol atar. Neden 3 yıl imzaladılar bilmiyorum ama bence çok olmuş. Muriç'e göre de pozisyon alacak Galatasaray. Üstüne bir de Muriç gelirse 4-4-2 zorunda olabilir. Galatasaray'da Necati tarzı biri yok, Elmander'le arkalı önlü oynayacak gibi olmaz.

Fatih Terim, Şenol Güneş, Denizli'nin futbol tarzları farklı. Çabuk kararlar değiştirebilirler haftaya göre Abdullah Avcı ve Kocaman gibiler var. Avcı gibilerde de bu alkış yerine, taraftarı sıkar algısı olur. Avcı da Beşiktaş'ın temposuyla bunda ortayı bulmak isteyecek ama kadro lazım. Bu kadroya onu oynayamaz.

''Ekonomik sorunun en çok yaradığı takım Trabzonspor''

Ekonomik sorunun en çok yaradığı takım Trabzonspor oldu. Har vurup harman savursa bu gençler oynamazdı. Tabii Ünal Karaman'a Sadi hocalara parantez açmak lazım. Rodallega bende soru işareti oldu. Gelecek santrafora bağlı ararlar mı bilmiyorum. İyi kadrosu var ama zorluklar var. Çok teklif geliyor. Yusuf ve Abdülkadir'e 20'şer milyon euro bence verilmiyordu yoksa çoktan verilirdi.

Trabzonspor'da ortaya sert ön libero lazım, John Obi Mikel sert değil daha çok oynayan bir orta saha, Mehmet Topal gibi lazım. Stoper almaları da şart. Bence kaleci Uğurcan Çakır en geç 3 yıl içinde Avrupa'nın üst düzey takımlarına gider.

(Sabah)

Senin için hazırladığımız haberler