Rıdvan Dilmen, Mesut Özil'in Fenerbahçe'den ayrılırken aldığı parayı açıkladı!

Ali Bozkurt
27.07.2022 - 00:12 | Son Güncellenme: 27.07.2022 - 11:05

Fenerbahçe'den kadro dışı kaldıktan sonra yollarını ayırdığı Mesut Özil, Süper Lig ekibi Başakşehir forması giyecek. Rıdvan Dilmen ise Özil'in ayrılırken ne kadar para aldığını açıkladı. İşte detaylar...

Rıdvan Dilmen, Mesut Özil'in Fenerbahçe'den ayrılırken aldığı parayı açıkladı!

AJANSSPOR HABER

Eski futbolcu ve yorumcu Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra Başakşehir ile sözleşme imzalayan Mesut Özil'in ayrılık sürecini ve giderken aldığı ücreti açıkladı. İşte detaylar...

Sports Digitale’in programına konuk olan Rıdvan Dilmen, Mesut Özil'in transfer olma süreci hakkında yorumlarda bulundu. Dilmen, ''Fenerbahçe, Mesut Özil'i Arsenal'dan alırken Mesut takıma fedakarlık yaptı. Ben Mesut Özil'i aşağı yukarı 10 küsur yıldır tanıyorum, ailesini tanıyorum, bir kere pırıl pırıl sporculardan bir tanesi...  İsmail hoca kadro dışı bıraktıktan sonra ilk geldiği yıl bir buçuk yıl ara vermişti. Arsenal'de aşağı yukarı 12 milyon Sterlin maaşa oynuyordu. Kontratı devam ediyordu. Amerika Birleşik Devletleri'nden isteyenler vardı. Ali Bey, Emre Belezoğlu ve Acun Ilıcalı bir şekilde Türkiye'ye getirdi. Senin üzerine takım kuracağım diyen bir teknik direktör, aynı hafta oynatmayan teknik direktör... Tabii kulübün içerisinde yaşayan sorunlar bunlar. Birikim birikim sonra ismail Kartal ile arasında bir takım olaylar yaşanıyor. Ne olduğu ile ben açıkçası fazla ilgilenmiyorum.'' ifadelerini kullandı.

 

Jesus, takımda düşünmediğini söyledi

Mesut Özil'in takımdan ayrılmadan önce Jorge Jesus ile konuşma yaptığını açıklayan Dilmen, ''2 yıl daha kontratı vardı. Mesut'un açıkçası en büyük hedefi Fenerbahçe Spor Kulübü'nde kupa kaldırmaktı. Bunu aslında Sayın Ali Koç'a söylemiş. En büyük idealim bu demiş. Jesus ile görüşme yapmış. Hoca oynatmayı düşünmediğini söylemiş ve neden diye sorduğunda 'Biz 4 aydır takımı izliyoruz' demişler. Mesut ise 'Ben 4 aydır oynamıyorum' demiş. Sonuçta bir durum var. Fenerbahçe teknik direktörü oyuncuyu istemiyor. Yönetim de karara uyuyor. Mesut'un fedekarlık yapmasını istiyorlar." dedi.

Mesut Özil, ayrılırken ne kadar para aldı?

Mesut Özil'in Fenerbahçe'den ayrılırken ne kadar para aldığını da açıklayan Rıdvan Dilmen, ''Fenerbahçe, Mesut'a devam etmeyeceğini söylüyor. Daha sonra Fenerbahçe bir teklifte bulunuyor. Teklifi de bu yıl değil ama diğer yıl 3 milyon Euro ödeme yapalım şeklinde. Fenerbahçe, neden bunu diyor? Çünkü Mesut Özil Fenerbahçe'de kalmış olsaydı, 3+3 milyon yani 6 milyon Euro daha kazanacaktı. Yani Samandıra'da sağlıklı spor yapsa ki tasvip etmiyorum tabii ki oynamak şartıyla yapacaksınız. Fenerbahçemiz de her oyuncu önemlidir bizim için. Bu Mesut da olsa Rıdvan da olsa, Oğuz da olsa, Alex de olsa... Anlaşmalarda sponsorların da verdiği ücretler var.  Mesut sporsor ücretiyle birlikte yani toplamda 4+4, 8 milyon Euro alacakken, 1 yıl sonra 3 ödeyelim diyorlar. Kulübümüzün böyle bir ekonomik durumu var. '' şeklinde konuştu.

''2 yıl sonra ödeme olacak''

Mesut Özil'in kulüpten ayrılırken aldığı ve daha sonra alacağı parayı da açıklayan Dilmen, "Mesut'un geçtiğimiz sezon sponsorlardan 6-7 milyon Euro alacağı var. Onlara da başka yıllarda oynamak şartıyla yardımcı oldu. Fenerbahçe'nin kasasından Mesut için bugüne kadar menajer ücreti hariç 3 milyon Euro para çıktı. Bundan sonraki 2 yıl için ödenecek para ise 3 milyon Euro. Menajerin alacağı hariç.'' ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler