Rıdvan Dilmen, Mesut Özil kararını yorumladı! İlkay'a sürpriz telefon!

23.07.2018 - 13:48 | Son Güncellenme: 23.07.2018 - 11:00

Spor yazarı ve yorumcusu Rıdvan Dilmen, spordaki gelişmeleri değerlendirdi. Dilmen, Mesut Özil ve İlkay Gündoğan ile ilgili çarpıcı sözler söyledi.

Rıdvan Dilmen, Mesut Özil kararını yorumladı! İlkay'a sürpriz telefon!

Spor yazarı ve yorumcusu Rıdvan Dilmen, gündeme yönelik değerlendirmelerde bulundu. Ntv'de yayınlanan Sporun Not Defteri programında soruları yanıtlayan Dilmen, Mesut Özil'in Almanya Milli Takımı'nı bırakmasını ve gündemdeki transfer haberlerini değerlendirdi. Dilmen'in değerlendirmelerinden Ajansspor'un derledikleri şu şekilde;

"Mesut ile Sayın Cumhurbaşkanı siyaset konuşmuş değil"

Sinan Erdem’de bir organizasyon hatırlıyorum. Roberto Mancini, Slaven Bilic gibi isimler vardı. Yerlisi, yabancısı herkes vardı. Mesut Özil’in açıklamaları da ortada. Ülkesinin lideri gelmiş o da yanına gitmiş. Futbolu da çok sevdikleri için futboldan sohbet ediyorlar. Ayrıca spordan gelme dostlukları var. Mesut ile sayın Cumhurbaşkanımız siyaset konuşmuş değil. Mesela; Gomis’in de 15 Temmuz paylaşımları gün gibi ortada. Gomis bizden biri gibi.

"İlkay ile telefonda görüştüm"

Bugün stada giden bir futbolcu diyelim ki Hristiyan… İbadetini orada yapabilir. Müslümana da niye Müslüman mı oldun diyeceksin? Bizde ırkçılık falan yok. Olamaz da. Herhangi bir Müslüman kardeşimiz namazını kılabilir, Hristiyan bir sporcu da ibadetini yapabilir. Bu konuyu daha fazla kaşımamak lazım. Bugün Mesut var, daha sonra İlkay var. İlkay ile telefon görüşmesi yaptım. Ben kendi fikrimi söyledim. Sen dış etkenlerden etkilenme, işini yap, etkilenme dedim. Sayın Cumhurbaşkanımız ile de konuşma şansım oldu. Mesut, daha fazla kendisini Türkiye ile ilişkilendirdi ve daha fazla bizden hissetmeye başladı kendini. Kanımızdan, canımızdan biri. Şimdi İlkay’ı koruma zamanı. Almanya Futbol Federasyonu’nun tek kelime etmemesi gerek. Bunu bir siyasi platforma sokmamak gerekiyor.

"Ben de Mesut olsam o dönem Almanya'yı tercih ederdim"

Almanya’ya git. İki tane park edilmeyecek yer varsa, “Aaa bunlar Türklerdir” deniliyor. Almanya’da bir tek futbolcu çıkmıyor. Doktor da çıkıyor, akademisyen de. Bazen bu konuda komplekslerde giriyoruz. Bundan sonra olacaklar önemli. Omurgalı bir duruş ortaya koyan bir kardeşimiz var. Ben de Mesut olsaydım o dönem Almanya’yı tercih ederdim. Çünkü kariyerini düşünmüştü.

"Mesut Özil'e sahip çıkmak gerek"

Futbolcuysanız hep başarılı olmak zorundasınız. Uli Hoeness’in dedikleri kötü bir örnektir. Dünya Şampiyonası’ndan önce Cumhurbaşkanı ile görüşmüştü. Ver o zaman kupasını? Başarıya göre çocukları ve ailelerini zor durumda bırakmamak gerek. Mesut’a sahip çıkmak gerek. Mesut’a Alman halkının da sahip çıkması gerek. Aklı başında insanlar içlerinde vardır. Sporcu üzerinden de ülkeler arası kaosa dönüştürmemek gerek. Hooness’in davranışı hoş değil. Jürgen Klopp da Löw’ün yapamadığını yaptı.

"Futbolcular özgün olmalı"

Almanya’da İlkay oyuna girerken yuhalanmıştı. Bizde ırkçılık yok ama mesela bir Volkan Demirel’e empati yapalım. Milli takım forması giyerken yuhalanmıştı. Bu çocuklar bizim çocuklarımız. İlkay’ın konumu çok önemli bir hal geldi. O da tedirgin. İki arada bir derede kaldı. Ona, fevri davranmadan işine devam etmesini söyledim. Bazı şeyleri tek taraflı düşünmemek lazım. Bundan sonra Alman Milli Takımı’nda oynayacak oyuncuları korumak lazım. Futbolcular özgür olmalı, hangi takımı seçmek istiyorsa seçmeli.

"Beşiktaş, Fabri'yi ikna edebilirdi"

Beşiktaş Kulübü bile mali kriterlere takılıyorsa herkes şapkasını önüne alıp düşünmeli. O kadar çok borcumuz var ki… Tıkandık, kaldık. Şimdi mecburiyetten küçülmek zorunda kalıyorlar. Fabri Beşiktaş’tan ayrılıyor. İkna edilebilirdi. Tarihi bir hata. Önemli bir oyuncuyu kaybettiler. Forvet arkasını kaybettiler. Atiba yine soru işareti. Vida’nın da gitme ihtimali var. 20 milyon Euro’ya santrfor alamayız diyordum. Bizim kulüplerimizin gence yatırım yapmak ve kiralık almaktan başka çaresi yok gibi görünüyor.

Enes Ünal, Fenerbahçe'ye gelmeli mi?

Fenerbahçe’de yeni bir teknik adam, yeni bir başkan var. Taraftara çok iyi enerji verildi. Fenerbahçe’ye bir heyecan geldi. Barış kadroyu gördü. Fenerbahçe 4-3-3 oynayacaksa 3 oyuncu almak zorunda. Giuliano’ya o zaman yer yok. Enes Ünal da gündemde. Kendi kariyeri için gelmeli mi? Bence Fenerbahçe’ye gelmeli. Burada gelişim kaydedebilir. Soldado’nun yaşı ilerledi ve halen antrenmana çıkmadı.

"En avantajlı başlayan Galatasaray"

Bu sezona en avantajlı başlayan takım Galatasaray. Geçen seneden şampiyon bir kadrosu var. Kiralık da olsa bir oyuncu aldılar; Onyekuru… Ancak oyuncu satarsa alabilecekler. Gomis’in kalacağını varsayarak, üst düzey bir fiyata satılabilecek oyuncular arasında bir tek Rodrigues görülebilir.

Senin için hazırladığımız haberler