Rıdvan Dilmen, Milli Takım'da göreve alacak mı? Açıkladı...

06.09.2019 - 19:05 | Son Güncellenme: 06.09.2019 - 19:11

Rıdvan Dilmen, Milli Takım'da göreve alacak mı? Açıkladı...

Spor yorumcusu ve eski futbolcu Rıdvan Dilmen, DMAX'te yayınlanan programda Milli Takım, TFF Süper Lig ve teknik direktörler hakkında açıklamarda bulundu. 

"Lucescu'nun da hakkını vermek lazım"

Milli takım kuşak kuşak değerlendirilebilir ile sözlerine başlayan Dilmen, "Şu anki pozisyona bakacak olursak hemgenç hem tecrübeli oyuncuların birleştiği bir takım var. Lucescu'nun da hakkını vermek lazım. Ben başarılı bulmadım ama bazı oyuncuların deneyim kazanmasına yol açtı. Herkes başarıyı sahiplenebilir. Lucescu'nunki doğru bir yoldu. Ama Şenol Hoca biraz daha yarışmacı bir takım istiyor. Tecrübeli oyuncuyu da kullanabiliyor zaman zaman. Sadece Hasan Ali de sakat iken Caner'i almaması şaşırttı beni. Çünkü Şenol Hoca "kim iyi durumdaysa yaşına bakmadan alırım" diyor."dedi.

"12 puan alacağımızı düşünüyorum"

Ben iki maçımızın kaldığını düşünüyorum diyen Dilmen, "Biraz iddialı olacak; Fransa ve İzlanda. Bizim iki Andorra, bir Moldova, bir de Arnavutluk maçlarından toplam 12 puan alacağımızı düşünüyorum. 9 puan da cepte, 21 puanımız var. Benim en büyük ümidim sadece bizim İzlanda ile oynayacağımız maç değil, ayrıca Arnavutluk'un kendi sahasından İzlanda'dan puan alma ihtimali. O yüzden bizim gitmememiz için çok çaba sarf etmemiz lazım."şeklinde konuştu.

Milli Takım'dan teklif geldi mi sorusuna Dilmen, "Haziran ayında geldi bu teklif. Çok istediğim bir yerden geldi. O da milli takımların sorumlusu olmam için Nihat Bey tarafından geldi. Şimdi öyle bir süreçten geçiyoruz ki, ben bir hedef peşindeyim. O da federasyonların artık, adı üzerinde kalmış, özerk olması. Yani kulüplerin temsilcisi olmamalı. Ben bunları bu kadar iddialı söylerken ve çok adaletli bir yönetici olacağıma inanıyorum. Milli takımların daha farklı bir yer olduğunu düşünüyorum, ama şu anda Türkiye'deki sosyal atmosferin oraya gittiğim zaman alınacak olan her kararda Fenerbahçe'nin lehine veya aleyhine, Galatasaray'ın lehine veya aleyhine, bir kaos yaratacağını düşündüğüm için Nihat Bey'den özür diledim. Ama Allah sağlık verirse bir gün, ortalık biraz daha sakinleştiği zaman olur diye düşünüyorum."açıklaması yaptı.

"Ben takıldığım yerlerde hocaları ararım"

Dilmen, "Bilgi almak, bilgi çalmak güzeldir. Ben takıldığım yerlerde hocaları ararım. İngiltere'de, Brezilya'da televizyon programlarında bazı hocaların röportajları vardır. Hep dinlerim. 'Acaba ne diyorlar, ne öğrenebilirim?' diye. Yorumcuları dinlerim, 'Acaba farklı bir şey söylüyor mu?' diye. Ama şunu tartışmasız söyleyebilirim. Biraz da şımarıklık yapayım. Futbol taktiği olarak ben üzerime tanımam. Oyun içerisinde neler yapılması gerektiği konusunda... Çünkü kafa yoruyorum bu işe. Bu sadece Türkiye ligi ile ilgili değil, 'Avrupa'da neler yapıyorlar, genç takım maçlarında nasıl taktiksel değişikliğe gidiyorlar, ne yapılırsa panzehiri olabilir?' diye kafa yoruyorum."ifadelerini kullandu. (Skorer)

Senin için hazırladığımız haberler