Rıdvan Dilmen'in Yüzde Yüz Futbol'daki Hatayspor Fenerbahçe maçı yorumları...

26.09.2021 - 16:58 | Son Güncellenme: 26.09.2021 - 18:45

Rıdvan Dilmen TRT Spor’da Yüzde Yüz Futbol programında Hatayspor Fenerbahçe maçını değerlendirdi. İşte Dilmen'in Hatay Fenerbahçe maçı yorumları...

Rıdvan Dilmen'in Yüzde Yüz Futbol'daki Hatayspor Fenerbahçe maçı yorumları...

AJANSSPOR - HABER

Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Süper Lig'in 7. haftasındaki Hatayspor - Fenerbahçe maçına dair değerlendirmelerde bulundu. 

'Fenerbahçe’nin en büyük avantajı...'

Maça hızlı başlayan Fenerbahçe, Rossi ve Novak'ın golleriyle ilk 45 dakikayı 2-0 önde tamamladı. Dilmen, ilk yarı için şunları söyledi:

- Fenerbahçe’nin en büyük avantajı, bugün Hatayspor 4 maç üst üste kazanma ve ev sahibi olmanın verdiği maçı hızlı oynamak istedi. Fenerbahçe bu sene set oyunu üzerine kurmamış durumda. 

- Fenerbahçe, Hatayspor’un beklemediği bir sürat gördü. Fenerbahçe’de Enner Valencia gibi kaliteli, Giresun maçında kıpırdanmış bir Rossi var.

 

'Hoca formayı vermeden Mert Hakan aldı'

- Geçen haftaki fikrimde netim. Gustavo’nun yanında oynayacak oyuncu Mert Hakan. Hoca formayı vermeden Mert Hakan aldı. 

- Fenerbahçe’nin savunması çok iyi. Szalai iyi bir oyuncu. Kim daha farklı bir oyuncu. Süratli ve kuvvetli. Kim doğru ve isabetli bir transfer. 

 

'Benim gördüğüm açıdan penaltı...'

- Fenerbahçe’nin atağında seken top oyuncunun eline çarptı. Penaltıyla alakası yok. Kim’in pozisyonunda elle oynama, penaltıdır. Destek eline gelirse verilmez denebilir. Benim gördüğüm açıdan penaltı. 

 

'Sezon başından beri en iyi oyun'

90 dakikanın sonunda da gülen taraf Fenerbahçe oldu. Hatayspor, ikinci yarıda Saint - Louis'in golüyle ümitlense bile Kanarya, karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı. Dilmen, maçın ardından şu değerlendirmeleri yaptı:

- Maç 2-1 bitti, Fenerbahçe zorlandı denebilir skor anlamında ama son 10 dakika doldur - boşaltlar dışında Fenerbahçe’nin zorlanmadığını söyleyelim.

- Maçın 2-1 bitmesi sürpriz oldu. Fenerbahçe sezon başından beri en iyi oyunlarından birini gösterdi. Bu maçta zemin de çok uygundu Fenerbahçe’ye. Fenerbahçe sezonun en iyi futbolunu oynayarak galibiyeti hak etti.

 

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe, Hatay'dan koltukla dönüyor
Habere Git

'Hatayspor hiç beklemediği hızda bir Fenerbahçe buldu'

- Başakşehir Fenerbahçe’yi tuzağa çekmiş ve hızlı oynamak isteyen Fenerbahçe’yi kendi temposuna uydurdu. Hatayspor ise hiç beklemediği hızda bir Fenerbahçe buldu.

- Deparlı oynayan Osayi’yi Pereira bugün dinlendirdi ve iyi yaptı. Fenerbahçe klasik sağ, sol ve santrfor oynamıyor, çok değişken oynuyor.

 

İlgini Çekebilir
Enner Valencia: "Her şeyi taraftar için yapıyoruz"
Habere Git

- Ben hala 3-4-3’ün Fenerbahçe sistemine uygun olmadığını düşünüyorum. Ben ideal sisteminin 4-2-3-1 olduğunu düşünüyorum.

- Pozisyon sayısı az değil Fenerbahçe’nin. İlk yarıda Enner Valencia sağdan girdi, görerek çıkarsa topu boş kaleye atacak. 

 

'Pereira'nın kafasındaki oyuncular...'

- Fenerbahçe’de hocanın kafasındaki olmazsa olmaz oyuncular netleşti: Altay, Kim, Szalai, Gustavo, Osayi, Valencia, Ferdi. Rossi’yi hoca oynatıyor her maç ama daha tam değil. 

 

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'de Rossi ve Novak defteri açtı! Asistlerde aynı imza
Habere Git

'Yüzyılın pasını atmaya çalışma...'

- Emre Çolak’a bir uyarıda bulunayım. Emre, yüzyılın pasını atmaya çalışma… Bu en az 6 top kaybı demek… 

Senin için hazırladığımız haberler