Rıdvan Dilmen: "Okan Buruk büyük iş başardı. Ziyehc, Zaha ve Tete nerede bu arkadaşlar?"

Cem Ergün
26.05.2024 - 23:58 | Son Güncellenme: 27.05.2024 - 00:10

Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın Süper Lig şampiyonluğunun ardından Okan Buruk'u överken, Hakim Ziyech, Wilfried Zaha ve Tete'yi eleştirdi. İşte detaylar.

Rıdvan Dilmen: "Okan Buruk büyük iş başardı. Ziyehc, Zaha ve Tete nerede bu arkadaşlar?"

AJANSSPOR HABER

Süper Lig'in son haftasında Konyaspor'u 3-1 mağlup etmeyi başaran Galatasaray, 38 maç sonunda topladığı 1*2 puanla şampiyonluğa ulaştı. Sarı-Kırmızılıların başarılı teknik direktörünü öven Rıdvan Dilmen, Hakim Ziyech, Wilfried Zaha ve Tete gibi yıldız isimleri ise eleştirdi. İşte Rıdvan Dilmen'in sözleri...

"Nerede bu arkadaşlar?"

Galatasaray'ın mevcut kadrosunda yaşadığı sıkıntılara rağmen Okan Buruk'un büyük bir iş başardığını ifade eden Rıdvan Dilmen, "Okan Buruk çok büyük iş başardı. Ziyehc, Zaha ve Tete. Üçü de çok az maç oynadı. Nerede bu arkadaşlar? Barış ve Kerem oynadı. Mertens kıpırdadı. Devre arasında sağ bekini gönderiyorsun ve 3 stoperle sezonu tamamlıyorsun. 4 transferden faydalanmadın öyle veya böyle. Orijinal sağ beksiz. Orijianl sol bekini de 2. yarıda buldun." dedi.

"Fenerbahçe daha iyi transferler yaptı"

Galatasaray ve Fenerbahçe'yi de karşılaştıran Dilmen, "Fenerbahçe ve Galatasaray'ın transferlerine baktığımızda Fenerbahçe daha iyi transferler yaptı. O yüzden Okan Buruk bence dört tane önemli oyuncudan faydalanamamasına rağmen büyük iş başardı. Bence en önemli stoperi Sanchez ama Nelsson formayı alınca kesmedi. Aynısını İsmail Kartal'a da Batshuayi için dedik." ifadelerinde bulundu.

Hakim Ziyech'in performansı

Rıdvan Dilmen'in dikkat çektiği isimlerden Hakim Ziyech, bu sezon Galatasaray formasıyla 15'i ilk 11'de olmak üzere 23 maçta forma giydi. Faslı yıldız bu maçlarda 8 gol ve 4 asistlik performans gösterdi.

Wilfried Zaha'nın performansı

Sarı-Kırmızılıların sezon başında kadrosuna kattığı bir diğer yıldız Wilfried Zaha ise 20'si ilk 11 olmak üzere 42 maçta forma giydi. Zaha bu maçlarda 10 kez ağları havalandırırken, 4 de asist yapmayı başardı.

Tete'nin performansı

Galatasaray'ın sambacısı Tete ise bu sezon 45 maçta forma giydi. 19 kez 11'de sahaya çıkan Brezilyalı, 3 gol ve 4 asistlik performansa imza attı.

Senin için hazırladığımız haberler