Rıdvan Dilmen: "Oynamak isteyen kulüpler arkadan kulis yapıyorlar"

07.05.2020 - 20:46 | Son Güncellenme: 07.05.2020 - 22:18

Rıdvan Dilmen: "Oynamak isteyen kulüpler arkadan kulis yapıyorlar"

Eski futbolcu ve yorumcu Rıdvan Dilmen, %100 Futbol programında gündemi değerlendirdi. Liglerin başlama tarihi hakkında yorumlarda bulunan Rıdvan Dilmen, koronavirüsü hakkında da açıklamalarda bulundu. 

Rıdvan Dilmen'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri ise şu şekilde;

"TFF özerk bir yapıdır"

TFF'nin özerk bir yapı olduğunu hatırlatan Dilmen: "TFF'nin doğru hareket ettiğini düşünmüyorum. TFF özerk bir yapıdır. TFF Başkanı önemli bir mevkiidedir. Özeldir. TFF'nin çok değerli doktorları var. Dışarıdan danışmanları da var.  Nihat bey, salı günü Sağlık Bakanı'yla görüştü ve bu raporu kendisine sundu. Akşamına ise Fahrettin Koca, oynanıp oynanmaması üzerine bir şey  konuluşmadığını ve alınacak karara uyacaklarını söyledi."

"TFF ve Sağlık Bakanlığı arasında tezatlık var"

"TFF Başkanı ile Sağlık Bakanımızın açıklaması arasında bir tezatlık var. İkisinin de açıklamaları tartışmalara sebep oldu. Ahmet Ağaoğlu bunların üzerine ise, "Maçları durduran devletti, başlatan da devlet olsun" dedi. Herkes bu konuda açık olmalı. 4 büyükler ya da Anadolu kulüpleri. Oynamak isteyenler oynamak istediklerini söylesin. İstemeyenler istemediklerini söylesin. Sağlık bakanlığı normala hayata kademeli geçiş kararlarını açıkladıktan 2 saat sonra futbol için bir açıklama daha yayınlamak zorunda kalıyor. Bu böyle olmamalı."

"Amatör takımları nasıl kontrol altına alacaksınız?"

Amatör kulüpleri hatırlatan usta yorumcu: "Ben oynanmasın diyen birisi değil. Tam ortadayım ben bu konuda. Ancak amatör küme maçları, BAL ligi, 3. lig gibi liglerde sezonu hemen bugün bitirmek lazım. Spor Toto Süper Lig ve TFF 1. Lig kontrol edilebilir ancak amatör takımları nasıl kontrol altına alacaksınız? Kulüplere kazanacaklarını kendi bütçenizden verin. Zaten kısıtlı imkanları, kısıtlı kazançları var. Böyle bir zamanda yardımcı olmak lazım. Şu an bırak Doğu bölgemizdeki amatör takımları İstanbul'daki bir amatör kulübü bile kontrol altına alamazsın. Bunun deplasmanı var, tesisi var, uygun şartları var. Siz bu oyuncuları neden ortaya atıyorsunuz? Bu liglerde yüzlerce, hatta binlerce oyuncu grubu var." ifadelerini kullandı.

"Oynamak istemeyenler açık açık söylüyorlar"

"Ben daha oynamak istiyorum diyenleri göremedim ortalıkta. Oynamak istemeyenler açık açık söylüyorlar. Onlar sahnede ama oynamak isteyenler sahnede yok. Oynamak isteyenler arkadan kulis yapıyolar. Antrenmanlara başlamışlar, hatta basına yansımayan antrenmanları var. Oynamak istemediklerini söyleyen kulüplerden isimler ise her gün ekranda. Bunlar tabi biraz takımları ligde kötü durumda olduğu için de istemiyorlar ama bu böyle."

"Bundesliga nasıl oynamaya karar verdi? Kulüpler birliği ve Federasyon, Alman hükümetine oynamak istediğini bildirmiş. Burada hastalık baş göstermeye başladığı zaman seyircisiz oynanmasına karar verildi. Ancak vaka arttı. Sonra kulüpler devlete oynamak istemediklerini belirtti. Devletimiz bu isteğe kulak verdi ve ligler süresiz olarak ertelendi. Şimdi de böyle olmalı. Gidecekler oynamak istiyoruz ya da istemiyoruz diyecekler. Bu kadar basit bir konu bu. Niye bu kadar uzadığını anlamak zor."

"Bir önerim var..."

TFF'nin aldığı karara öneride bulunan Dilmen: "Benim bir önerim var: Ligler başlamasına karar verilen tarihten 2 hafta sonrasına atılabilir. Bu 2 haftalık sürede oyuncular mental olarak oynamaya hazırlanır. 2 hafta kısa bir süre değil. Şu an görünen o ki oyuncular tedirgin. Bu tedirginliklerini atlatmaları için 2 haftalık sürede çalışmalar yapılabilir. Karantinada olan yabancı futbolcular var. Onlar karantina süresi bittikten sonra hazırlanmaları için daha kısa bir süre kalacak. Hem böylelikle onlar için de zaman kazanabilir." ifadelerini kullandı.

"Umarım Şampiyonlar Ligi finali İstanbul'da oynanmaz"

Sezon sonu İstanbul'da oynanacak Şampiyonlar Ligi finaline dikkat çeken Rıdvan Dilmen: "Bir de umuyorum Şampiyonlar Ligi finali, sezon sonu planlandığı gibi İstanbul'da oynanmaz. Bazı duyumlar aldım ve sanırım iş o tarafa doğru gidiyor. Final İstanbul'da 1 sene sonra olsun ve seyircisiz oynanmasın. Elimizde böyle bir fırsat varken, efsane Milan-Liverpool finalinin tadı damağımızdayken umarım final burada öynanmaz." 

Senin için hazırladığımız haberler