Rıdvan Dilmen Yüzde Yüz Futbol Programında Fenerbahçe-Beşiktaş Derbisini Yorumladı

02.04.2023 - 21:36 | Son Güncellenme: 02.04.2023 - 23:33

Usta yorumcu Rıdvan Dilmen, Yüzde Yüz Futbol programında Beşiktaş'ın deplasmanda Fenerbahçe'yi 4-2 mağlup ettiği karşılaşmayı yorumladı.

Rıdvan Dilmen Yüzde Yüz Futbol Programında Fenerbahçe-Beşiktaş Derbisini Yorumladı

AJANSSPOR-HABER

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasındaki derbi mücadelesinde Beşiktaş deplasmanda Fenrbahçe'yi 4-2 mağlup etti. Tecrübeli yorumcu Rıdvan Dilmen, TV 8,5 ekranında yanınlanan Yüzde Yüz Futbol programında karşılaşmayı değerlendirdi.

"Arda'nın pozisyonu penaltı değil"

Arda Güler'in 41. dakikada yerde kaldığı pozisyonda hakem Halil Umut Meler'in verdiği penaltı kararını değerlendiren Rıdvan Dilmen "Arda Güler'in pozisyonu penaltı değil. Yakışmadı” ifadelerini kullandı.

"Arda'nın pozisyonu penaltı değil"

Karşılaşmanın 45+7. dakikasında ceza sahası içinde yerde kalan Osayi-Samuel'in hakemi aldatmaya yönelik sarı kart gördüğü pozisyonu değerlendiren Dilmen "Osayi Samuel'in pozisyonu penaltı değil ama aldatmaya yönelik hareketten sarı kart olmaz." dedi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe Jorge Jesus ile derbi kazanamıyor!
Habere Git

"Beşiktaş hak etti"

Karşılaşmayı 2004-2005 sezonunda Beşiktaş'ın Fenerbahçe'yi 4-3 yendiği maça benzeten Rıdvan Dilmen "Aynı Rıza Çalımbay döneminde olan 4-3'lük maç gibi oldu. Beşiktaş'ı canı gönülden kutlarım. Hak ettikleri bir galibiyet oldu. 10 kişi kalıyorsunuz, rakibin penaltı atıyor ve kaçırıyor. Dönüyorsunuz 10 kişiyle Kadıköy'de 4 gol atıp kazanıyorsunuz." ifadeleri kullandı.

"Fenerbahçeliler'den tepki görmüştüm"

"Daha ilk haftalarda, Fenerbahçe büyük maç zor kazanır dediğim zaman Fenerbahçeliler'den büyük tepki gördüm. Jesus alışık olduğumuz tarza bir oyun oynatmıyor. Büyük maç denilebilecek her maçta sıkıntıya düştü Fenerbahçe." dedi.

"Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki farkı ancak kırmızı kar yağarsa kapanır."

Murat Kosova'nın Fenerbahçe'nin Galatasaray ile olan puan farkının kapanıp kapatamayacağına dair sorduğu soruya Dilmen "Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki farkı ancak kırmızı kar yağarsa kapanır." yanıtını verdi.

İlgini Çekebilir
Nobre'den Jesus'a üçlü savunma uyarısı: "Cenk ve Aboubakar affetmez!"
Habere Git

"Beşiktaş ikincilik için avantajlı durumda"

Bu galibiyet ile Beşiktaş'ın 2.'lik yarışında psikolojik üstünlüğü ele aldığını vuruglayan Dilmen "Galatasaray ve Beşiktaş, Kadıköy'de 7 gol attı. Bir o kadar da kaçırdılar. Ligin ilk haftasındaki Ümraniyespor maçında bile görülebilir bir tabloydu. Psikolojik şartlar göz önünde bulundurursak zaman lig bitti. Beşiktaş lig ikinciliği için Fenerbahçe'den daha avantajlı durumda bana kalırsa." dedi.

"Taraftarın tepkisi normal"

Fenerbahçe taraftarının maçın son bölümünde yaptığı "Yönetim istafa" tezahüratlarını değerlendiren Dilmen "Fenerbahçe'de taraftarın tepkisi normaldir. Bu durum Beşiktaş'ta veya Galatasaray'da olsa ne Ahmet Nur Çebi kalırdı ne de Dursun Özbek. Olsun diye söylemiyorum ama Türkiye'de en az protesto edilen isimlerden birisi Ali Koç'tur." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler