Rıdvan Dilmen: ''Quaresma Beşiktaş için tatlı bela''

17.08.2019 - 22:31 | Son Güncellenme: 18.08.2019 - 01:31

Rıdvan Dilmen: ''Quaresma Beşiktaş için tatlı bela''

Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, TFF Süper Lig’in açılış haftasında Beşiktaş’ın, deplasmanda Sivasspor’un konuğu olduğu mücadeleyi değerlendirdi. NTV’de yayınlanan Yüzde Yüz Futbol programında konuşan Dilmen’in açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde:

Dilmen'in ilk yarı yorumu: ''Sağlıkla ilgili saniyeler önemli''

Akıllarda Samassa’nın pozisyonu var. Allah’a şükürler olsun ambulansa binerken elleri oynuyordu. Baş dönmesi oldu giderken. İnşallah bir sıkıntı olmaz. Oyun başladıktan sonra topun havada gidişi kaç saniye sürer? Bitir maçı… Boyd da sakatlanmış. Sağlıkla ilgili saniyeler önemli.

Beşiktaş ummadığı kadar pres yedi. Sivasspor önde baskılı başladı ve 4 oyuncu ile pres yaptı. Yatabare ile başlayan pres vardı. Mert’in de bir çıkış vardı. Sivasspor’un konsantrasyonu çok yüksek. Baskı altında Medel ile çıkamazsınız.

Sivas takımında Vida ile başlayan bir pres var. Çok efor harcadılar. Victor Ruiz için henüz bir fikrim oluşmadı. Caner’in yanında sol stoper oynuyor. Boyd da çok destek olamadı. Abdullah Avcı kendi oyunun oynayacak, oyununu dikte edecek.

 

''Quaresma Beşiktaş için tatlı bela''

Quaresma’nın durumu 2 yıldır böyle hemen hemen. 2 yıldır ‘Gitti gidiyor’. Maliyetli bir oyuncu, yaşı belli bir yere geldi. Kapıdan kovsan bacadan girer. Kendi ülkesinden veya bir takımdan iyi bir teklif alsa muhtemelen giderdi ve Beşiktaş maaş yükünden kurtulurdu. Beşiktaş için tatlı bela gibi.

Maç öncesi, Beşiktaşın kazanacağını Ali Ece'ye söyleyip ediyordum. İstatistiklere bakınca anladım ki olmuyor. Cılız Beşiktaş ataklarını kolay geçtiler. Bana göre Hakan Keleş iz bırakmıştı bu sene, Rıza Hoca genç oyunculara yer veren teknik adamdır

Avcı, Başakşehir dışında bir kulüpte teknik adamlık yapmadı. Uzun yıllardır nasıl top oynatıyor diye yorum yaparız. Organizasyonu iyi olan takım oynatıyor. Fakat Avcının, Beşiktaş'ın 3-0 geride olmasına rağmen hiç risk aldığı görmedik, korkunç şekilde kaos içindeydi, oyun disiplininden kopmuş bir takım yönetti. Oyuncuların maça konsantrasyonu, maça odaklanması eksikti.

''Bugün Beşiktaş yenilgiyi hak etti''

Medelin arkası dönük topu alıp döneyim diyecek yeteneği yok, dönmek istedi aldılar golü attılar. Sivas önde iyi baskı yaptı. Hem de iyi savunma yaptılar.  İlk haftada tabi çok eleştirmemek lazım zamana bırakmak lazım. Bugün Beşiktaş yenilgiyi hak etti. Riza Çalımbay'ın hazırladığı takım da hak etti. Fenerbahçe'den aldıkları Cumhuriyet Kupası'nın tesadüf olmadıgını gördük. Zor bir lig bizi bekliyor. Anadolu takımları gol yememekte ısrarcı.
Hazırlıksız yakalandı Beşiktaş, ligin 82 gün içerisinde sadece 3 büyüklere bakarsak Fenerbahçe hala 3 veya 4 oyuncu alacağız diyor. Beşiktaş'ın da son 3-4 haftası formalite, Galatasaray hala oyuncu gelecek diyor. Beşiktaş'ın bir alternatif forvet alması lazım hatta stoper de alabilir. Fenerbahçe hangi scout ekibi ile oyuncu aldı 2 yıldır? Vedat Muriç'e scout ekibi mi alır? Sanmıyorum.
 
Başakşehir'deki Abdullah Avcı ile bir taraftaki Şenol Güneş'in soysimini koyuyorum ben Abdullah Güneş bekliyorum. Şenol Hoca'nın eksik gördüğü oyuna bir etki yapması lazım. Ben bu hafta kontrolsüz bir Beşiktaş gördüm. Hasan Şaş'ın agresif yönünü hepimiz biliyoruz. Bu istifa kararını gözden geçirmeli. Hasan Şaş'ın bu ayrılması için bir sebep deği, korunması gereken sebeplerden biri. Fatih Terim, Hasan Şaş'a Necati Ateş'e sahip çıkar. 

''Beşiktaş, Orhan Ak'tan, Abdullah Avcı'dan, Fikret Orman'dan büyüktür''

Beşiktaş, Orhan Ak'tan, Abdullah Avcı'dan, Fikret Orman'dan büyüktür. Transfer sıkıntısı varken Beşiktaş antrenörle uğraşacak halde değil. Bir kriz var, ekonomik olarak, taktik olarak, transfer olarak bir problemi var Beşiktaş'ın. Eğer Beşiktaş bu son bölümlerideki krizleri aşamazsa sorun yaşar. 

Bir kriz var, ekonomik olarak, taktik olarak, transfer olarak bir problemi var Beşiktaş'ın. Eğer Beşiktaş bu son bölümlerdeki krizleri aşamazsa sorun yaşar. Quresma'nın açıklamasından  hocamız öne doğru oynamıyor pas oyunu oynuyor diye anladım. Haftaya Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş yenildi diyelim, 2'de 0 çekti diyelim, Fatih Terim tartışılır mı? Hayır. Ersun Yanal tartışılır mı? Evet. Abdullah Avcı tartışılır mı? Evet. Oyuncular da bunun farkında.

 
Abdullah Avcı ile Ersun Yanal'ın kredisi yok bir kaç maç kaybederse bunlar kalmazlar.  Şampiyonluk adaylarına bakarsak Fatih Terim dışında kaygan olmayan koltuk yok. Kendi bildiği yönden dikkat etmesi lazım Avcı'nın ama Beşiktaş'ın kendi benliğinden de çıkmaması lazım.
 
 
 

Medel'i günümüz oynunda artık iyi ayağı olan kaleci isterken, arkaya dönük merkez orta saha olarak oynatmak doğru değildir. Ben Medel'i merkez orta saha olarak oynatmalarını doğru bulmuyorum. Bugün Burak dışında Beşiktaş'tan giden hiç bir oyuncunun gidişi sürpriz olmaz. Beşiktaş taraftarının küsmemesi lazım. Transfer yapar, 2'de 2 yaparsa geri döner. Önemli bir teknik adam önemli bir değer.

 
Senin için hazırladığımız haberler