Rıdvan Dilmen: ''Rafael kararı bana göre operasyon''

25.12.2020 - 21:27 | Son Güncellenme: 25.12.2020 - 21:32

Son dakika spor haberleri... Rıdvan Dilmen, Başakşehirli Rafael'in cezasını iptal etmesini değerlendirdi. Dilmen, Twitter hesabından paylaştığı videoda Rafael'in cezasının iptali ve PFDK hakkında konuşurken, TFF Başkanı Nihat Özdemir'e de bir çağrıda bulundu. İşte detaylar...

Rıdvan Dilmen: ''Rafael kararı bana göre operasyon''

Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, sosyal medya hesabından paylaştığı bir videoda Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun Rafael'in cezasını iptal etmesini değerlendirdi. 

Geçtiğimiz saatlerde Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe maçında çift sarı kartla oyundan atılan Başakşehir futbolcusu Rafael'in kırmızı kartının iptal edildiğini ve cezasının kaldırıldığını açıkladı.

Dilmen, bu karar hakkında 'Bana operasyon gibi geldi' yorumunda bulundu.

İşte Dilmen’in açıklamaları: 

Bu videoyu çekme sebebim Türkiye Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu’nun Rafael ile ilgili aldığı karar. Bana operasyon gibi geldi. Böylesini görmedim. Açıkçası araştırmadım ama dünyada emsali olduğunu görmedim.

Başakşehir itiraz ediyor, birdenbire Disiplin Kurulu olağanüstü toplanıyor ve kartları iptal ediyor. Dolayısıyla oyuncu ceza almamış oluyor. Bu çok tehlikeli bir şey. Türk futboluna dinamit atıyorsunuz, çok yazık oluyor. Emsal oluşturur ve yıllar boyu bu günü konuşursunuz.

TFF Başkanı Nihat Özdemir ve Hukuk Kurulu başındaki Hazer Akil’e büyük görev düşüyor. Nasıl Disiplin Kurulu’nu bazı kirli eller aniden topladıysa, siz de Tahkim Kurulu’nu toplayın ve bu kararın bozsunlar. Yoksa siz federasyon ve hukuk müşaviri olarak bu kirli tabloya maalesef alet olmuş olacaksınız ve bugünün tarihini yıllar boyunca kötü bir anı olarak hanenize yazacaksınız.

Senin için hazırladığımız haberler