Rıdvan Dilmen'in, Yüzde Yüz Futbol'daki Fenerbahçe Sivasspor maçı yorumları

12.09.2021 - 18:00 | Son Güncellenme: 12.09.2021 - 22:46

Rıdvan Dilmen, TRT Spor’da Yüzde Yüz Futbol programında Fenerahçe Sivasspor maçını değerlendirdi. İşte Dilmen'in Fenerbahçe Sivas maçı yorumları...

Rıdvan Dilmen'in, Yüzde Yüz Futbol'daki Fenerbahçe Sivasspor maçı yorumları

AJANSSPOR - HABER

Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Süper Lig'in 4. haftasındaki Fenerbahçe - Sivasspor maçına dair değerlendirmelerde bulundu. 

'Futbolda şımarıklık olmaz'

İlk 45 dakikada takımlar, soyunma odasına 1-1'lik beraberlikle girdi. Dilmen, ilk yarıya dair şunları söyledi:

- Sivasspor’un dışındaki 19 takımın teknik direktörü olsam, içeride oynadığım Sivasspor maçları en çok korktuğum maç olur. Rıza Çalımbay’ın takımlarda önde her yerde baskılı oynuyor.

- Her iki tarafın da gol atma ihtimali vardı. Fenerbahçe öne geçti, yakalandı. Altay’ın kendisini de bir abi olarak uyarmıştım, ‘Ayağın iyi ama basit oyna’ diye. Güven, fazla güvene geçtiği zaman şımarıklık olmaz futbolda. 

 

'Mesut Özil ilk yarının yıldızı'

- Sivasspor’un ilk bölümde tehlikeli pozisyonları var. Gradel ve Henrique tehlikeli oyuncular. Szalai konusunda Pereira haklıdır. Yorgun, hocaya ‘Niye oynatmıyorsun’ diyemezsin.

- Mesut Özil ilk yarının yıldızı. Attığı 2-3 güzel pas vardı. Coşkulu oynadığı bir ilk yarı izledik. Berisha, Serdar Dursun tarzında bir oyuncu. Bir seviye düşük geldi bana. Rossi çabuk bir oyuncu. 

 

'Oyuncuların sakatlığını pek çok kez göreceğiz'

Mücadelenini ikinci yarısında gol sesi çıkmadı. Fenerbahçe ve Sivasspor ile 1-1 berabere kaldı. Dilmen, ikinci yarı için şu değerlendirmeleri yaptı:

- Benim önerim dünya ve Türk futboluna, bu şartlara göre, maskeyle gidiyorsunuz, 2 günde 1 test oluyorsunuz, bir akademisyen ve profesyonel çıkacak, ondan daha çok faydalanacağız. Bu oyuncuların sakatlığını pek çok kez göreceğiz. 

 

'Rossi Fenerbahçe’ye niye geldi?'

- Rossi Fenerbahçe’ye niye geldi? Bana biri anlatsın. Yabancı kontenjanını kullanıyorsun, olağanüstü bir adam değil. Pelkas da var. 

- Mesut, İrfan, Muhammed, Pelkas, Osayi, Rossi… Saysan çıkar daha. Tamamı da aynı pozisyonda oynayabiliri. Transfer yapıyorsunuz, bu bölgeye alıyorsunuz. Kötü oyuncu değil ama ihtiyacınız yok. 

 

'Berisha Fenerbahçe kalitesinde bir oyuncu mu?'

- Berisha Fenerbahçe kalitesinde bir oyuncu mu? Haksızlık yapmak istemiyorum ama Muriç’in bir tık düşüğü. Fenerbahçe temposuna aynı tempoyla karşılık veren takımlara karşı zorlanır.

- Fenerbahçe şampiyonluk yarışında olur mu, olur. Ama 3-4-3 ile şampiyon olamaz.

 

'Hakemin oyunu daha fazla oynatması lazımdı'

- Penaltı, penaltı. Hakemin oyunu daha fazla oynatması lazımdı. Halis Özkahya, hakem seminerlerinde yokmuş gibi davrandı. Maçın skorunu etkileyecek bir hatası yok ama oyunun genelinden bahsediyorum. 

 

'Mücadele edip koşmak futbolcunun zorunluluğudur'

- Savaşarak basarak top kazanırsın, bunda problem yok. Koskoca Fenerbahçe maç analizi yaparken ‘Mücadele ettik’ mi diyecek? Mücadele edip koşmak futbolcunun zorunluluğudur. Top oynayacaksın. Fenerbahçe birkaç küçük bölüm dışında iyi oynamadı. 

 

Senin için hazırladığımız haberler