Rıdvan Dilmen, Galatasaray-Başakşehir maçını değerlendirdi

19.05.2019 - 18:01 | Son Güncellenme: 19.05.2019 - 21:01

Rıdvan Dilmen, Galatasaray-Başakşehir maçını değerlendirdi

Rıdvan Dilmen, NTV'de yayınlanan spor programında Galatasaray ile Medipol Başakşehir arasında oynanan Süper Lig'in 33. hafta mücadelesini değerlendirdi.

Dilmen'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Rıdvan Dilmen'in ilk yarı değerlendirmeleri şöyle:

33. hafta puan puana ve averaj Galatasaray’dan yana. Matematik olarak üçüncü bir takım yok. Maç öncesinde bu maç şampiyonluk maçına dönüşmüştü. Emre’nin oynaması belli değilken maçtan önce Abdullah Avcı kararını vermiş ki başlatmış Emre’yi.

Emre’nin sakatlığı faul aldığı pozisyondan değil, pas atarken oldu. Emre’yle oynarken skor gelince Başakşehir’in oyunu olumsuz etkilendi. Galatasaray risk almamak adına Ndiaye’yi kadroya almadı. Donk ve Fernando’yu oynatıp pas trafiğini engelleyeyim derken Başakşehir önce Muslera’nın hatasından net bir pozisyon buldu, sonra da diğer şansta golü buldu.

Ne kadar üst düzey takım olursanız olun Fatih Terim de devre arasını bekliyordu. Başakşehir böyle bitirebilir mi? Çoğu maçı 1-0 biterebildiler ama rakipleri Galatasaray değildi.

Galatasaray takımında arzu var ama güven yok. Fatih Terim’in hamle yapacağı kesin ama ne zaman yapacak? Sinan Gümüş ve Muğdat dışında ofansif bir oyuncu yok takımda. Başakşehir maçı böyle götürmeye çalışacak.

Başakşehir 6 tane korner verdi Galatasaray’a. Bu istatistiklerle maçı nasıl bitirecekler? Dikkatli savunma yapıyorlar evet. Başakşehir’in yaslanmasıyla Galatasaray bir şekilde golü bulabilir. Başakşehir’in amacı ise ikinci golü bir an önce bulup rahatlamak. Kalitesi düşük, heyecanı yüksek bir ilk yarı izledik.

Başakşehir ilk yarıda Visca kozunu kullanamadı. Visca her şeyi yapabilir. Başakşehir’in oyunu gole kadar iyi, golden sonra iyi değildi. Galatasaray ise çok yavaş oynadı. Galatasaray’ın ikinci yarıyı önde baskılı bir şekilde oynayacağını düşünüyorum.

Başakşehir şampiyon olacak kadar 20 dakika oynadı. Bugün iyi oynadığını söyleyemeyiz. Devre arası iyi oyuncular da aldılar. 

Galatasaray çok önemli bir güç gösterisi yaptı. Kazanan her zaman haklıdır. Hak etmiştir ve Galatasaray camiasını gönülden kutlarım. İnşallah Şampiyonlar Ligi'nde daha iyi sonuçlar alır.

Önemli bir başarı elde ettiler ve üst üste 2. şampiyonluklarını kazandılar. Bize de tebrik etmek düşer. Deplasman oyununu ikinci yarı daha iyi oynadılar. İçeride ise rekora koşuyorlar. 2018-2019 sezonu yine şampiyon oldu. Ekonomik olarak rakiplerine fark atmış durumdalar. Tudor'dan enkaz almamıştı Terim. O da tutmuştu takımı üstte.

Büyük oyuncular büyük maçlarda ortaya çıkarlar. Hiçbir şey yapmayabilirsiniz ama birkaç klas hareketle ortaya çıkarlar. Feghouli diyebiliriz buna. Kendinden uzun boylu oyuncudan bugün daha fazla yükseldi ve golü attı.

Çok saygı duyulacak bir yönetimi başkanı var ama Başakşehir'in taraftar kitlesi büyümüyor. Taraftar gücünüz olmadığı zaman şampiyon olamıyorsunuz. 

Başakşehir bundan sonra küçülebilir veya hisse satabilir. Şampiyon olsaydılar 2-3 yıl ambargo koyabilirlerdi. Bir kere şampiyonluk şansı yakaladılar bundan sonrada hiç yok kadar az görüyorum şanslarını.

Abdullah Avcı'nın Avrupa'da her hangi bir takıma giderse başarılı olacağını düşünüyorum. Fenerbahçe, Ersun Yanal ile devam eder diye düşünüyorum. O yüzden Fenerbahçe olmaz.

Başakşehir'in Türk futbolunda ciddi bir şekilde iz bıraktığını ama daha buralara kadar geleceğini sanmıyorum. 

Selçuk çok tecrübeli bir oyuncu. Duran top kullanabilen, hücum edebilen bir oyuncu. Terim'in tercihi çok doğru oldu. Hoca demek ki hata yaptı ki Donk-Selçuk değişikliğine gitti. 

Benim için Abdullah Avcı şampiyonluktan bağımsız çok iyi teknik direktördür. Öğrenmemenin yaşı yoktur. Tecrübe sadece taktiksel anlamda değildir. 

Galatasaray güçlü bir kulüp, tarihi bir kulüp ve vazgeçmez bırakmaz. Senin tekleyeceğini düşünür. Terim'den başka bir teknik direktör olsa geri dönüş çok zor olurdu Türkiye'de. 

Fatih Terim Türk futbolunun en başarılı teknik direktörüdür. Oyuncu tercihleri, teşhis-tedavi. 

Bursaspor çok kötü oynadı. İşi en zor takım onların. Erzurumspor 2 maçını kazanırsa ligde kalıyor. Üçlü averajda en sıkıntılı takım Ankaragücü.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler