Rıdvan Dilmen: "Sanki Anadolu'dan topçu gelmiş"

Cem Ergün
27.06.2024 - 01:08 | Son Güncellenme: 27.06.2024 - 01:26

A Milli Takım, EURO 2024'te Çekya'yı mağlup ederen son 16'ya yükselmeyi başardı. Millilerimizi değerlendiren Rıdvan Dilmen, Çekya maçındaki hakem performansını da eleştirdi. İşte Rıdvan Dilmen'in açıklamaları...

Rıdvan Dilmen: "Sanki Anadolu'dan topçu gelmiş"

AJANSSPOR HABER

EURO 2024'te F Grubu üçüncü maçında Türkiye, Çekya'yı Hakan Çalhanoğlu ve Cenk Tosun'un golleriyle 2-1 mağlup etmeyi başardı. Çekya'nın tek golü ise Tomas Soucek'ten geldi. Millilerimiz bu sonuçla puanını 6'ya çıkardı ve adını son 16 turuna yazdırarak Avusturya'nın rakibi oldu.

Rıdvan Dilmen, Çekya maçının ardından Sports Digitale YouTube kanalında değerlendirmelerde bulundu. Dilmen, maçın hakemi Istvan Kovacs'ın kararlarını topa tuttu. İşte detaylar...

"80-85 arası gol yersek ne olur?"

Çekya karşısında Türkiye'nin değerlendirmesini yapan Rıdvan Dilmen, "Futbolda saygıyı çok önemsiyorum. Çekya'nın mücadelesini oyununu kalitesini görüyorum ve müthiş saygı duyuyorum. Biz oynadık ama üretemiyoruz bir türlü. İki tane şut denedik olmadı. Açamadık bir türlü oyunu. Onlarda bunu istiyorlardı. Özellikle 1-1’i yakaladıktan sonra rakip üzerimize çöktüler. Ne oluyoruz derken 2.yi attı Gürcistan. Ola ki 80-85 arası yersek ne olur? Bu kısmı oynamak çok zor hele ki bu atmosfer ve gergin bir takımda." şeklinde konuştu.

"Hakan Çalhanoğlu mesajı verdi"

Hakan Çalhanoğlu'nun iyi bir liderlik örneği sergilediğine vurgu yapan Dilmen, ""Oyuncuların olağan üstü stresli olduklarını görüyorum. Bu alanda bizlerin de ders çıkarması lazım. Oyunculara bunu hissettirmemiz lazım. Bunun mesajını iyi bir lider olan Hakan Çalhanoğlu verdi maçtan sonra. Biri bir şey söyledi diğeri bir şey söyledi herkes bir şey söyledi. Arda konusunu kapattı. O mağlubiyetten sonra takım kaptanı olarak çıkmayabilirdi. Gitti bütün milletimize güven aşılamaya çalıştı. Maç içerisinde de kiliti açtı ve vuruşunu yaptı." dedi.

"Anadolu'dan bir topçu gelmiş"

Maçın hakemi Istvan Kovacs'ın kararlarını eleştiren Rıdvan Dilmen, turnuvanın da en kötü performansı olduğunu iddia etti. Dilmen, "Genelde hakemlerle ilgili bir sıkıntı görmedim turnuvada. Hiçbir hakem maçın önüne geçmemişti ta ki bugün dışında. Bir ilk yarı yönetti, sanki bizim Anadolu’dan bir topçu gelmiş bizim maçı yönetiyor. Bizden istese Kenan’ı tak diye atabilirdi 2.sarıdan. Kenan’ın bastığı pozisyon doğru kart. Ama aynı hakem devre arası ne olduysa 2.yarı futbolun dışına çıkan Çeklere çok müsaade etti. Onlarda güven duymaya başladılar." ifadelerinin kullandı.

"Şampiyonada gördüğüm en kötü hakem yönetimi"

Sözlerine devam eden Dilmen, "Ya Mert tecrübeli kaleci vur yumruğu gitsin diyebiliriz. Niye pozisyona baktılar o kadar? Mert’e bir yüklenme var mı diye. Mert’i eleştirebiliriz niye uzaklaştırmadın diye. Fakat kaleci dokunulmazlığı vardır kalecinin. Bence Çek oyuncu o dokunulmazlığa giriyor. Vuruyor Mert’in göğsüne. İlk yarı tamamen bizden yana bir hakem ikinci yarı ise gereksiz yerde sarı kartlar yedik. Cezalı duruma düştü Samet ve Hakan. Şampiyonada gördüğüm en kötü hakem yönetimi." dedi.

Türkiye'ye 11 sarı kart

Rıdvan Dilmen'in maçtaki performansına dikkat çektiği Rumen hakem Istvan Kovacs, Çekya-Türkiye karşılaşmasında 18 kez sarı ve 1 kez kırmızı kartına başvurdu. Türkiye'de; Salih Özcan, Kenan Yıldız, İsmail Yüksek, Mert Günok, Hakan Çalhanoğlu, Uğurcan Çakır, Mert Müldür, Samet Akaydin, Orkun Kökçü, Kaan Ayhan ve Arda Güler sarı kart gördü.

Hakan Çalhanoğlu ve Samet Akaydin, Çekya karşısında gördükleri sarı kart sebebiyle cezalı duruma düştü. İki yıldız isim de son 16 turunda Avusturya karşısında forma giyemeyecek.

Senin için hazırladığımız haberler