Rıdvan Dilmen 90 Dakikası Tamamlanan Sivasspor- Beşiktaş Maçını Yorumladı

Orhan Gülek
04.02.2023 - 17:12 | Son Güncellenme: 05.02.2023 - 00:08

Eski futbolcu ve yorumcu Rıdvan Dilmen, TV8.5'ta yayınlanan %100 Futbol programında Sivasspor- Beşiktaş maçını değerlendirdi. İşte Dilmen'in yorumları...

Rıdvan Dilmen 90 Dakikası Tamamlanan Sivasspor- Beşiktaş Maçını Yorumladı

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig'de 23. haftasında Sivasspor sahasında Beşiktaş'ı ağırladı. 30. dakikada ev sahibi Sivasspor, Samu Saiz'ın golü ile Beşiktaş karşısında 1-0'lık galibiyet elde etti. Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, TV 8,5 ekranlarındaki Yüzde Yüz Futbol programında  karşılaşmayı değerlendirdi.

"Sivas'ın 1285 metre rakımı var"

İlk olarak Sivas'da 4 Eylül Stadyumu zemininin, müsabaka oynamaya elverişli olmadığını ifade eden Dilmen, "Öncelikle Sivas'ın zemini kötü. Sivas gibi deplasmandaları sadece zemin üzerinden okumayıp, 1285 metre üzerinden okumak lazım. Sivas'ın 1285 metre rakımı var. Bunu niye söylüyorum? Özellikle 0'dan, deniz kıyısından giden oyuncular orada bir zorlanır." dedi.

"Yatabare, 3 günde bir maçı kaldıramaz"

Sivasspor'daki eksiklere de dikkat çeken Dilmen, "Sivas son 3 maçın 2'sini deplasmanda kazandı, evinde kaybetti Gaziantep'e. En son geçen hafta Alanyaspor'u yendiler. O maçın yıldızı Yatabare'de bugün yok. Oyuncu 37 yaşında olduğu için en azından kimliğinde, kaldıramaz 3 günde bir maç temposunu ve sakat." dedi.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'ın yeni transferi ilk kez konuştu! "Daha iyisini yapabilirdim"
Habere Git

"Necip, libero görevini yerine getiremiyor"

Stattaki zemin kaynaklı oyuncuların zorlandığını ifade eden Dilmen, "Zemin gerçekten çok kötü. Necip libero görevini yerine getiremiyor. Sivasspor'u hiç görmediğim kadar diri ve istekli görüyorum." dedi.

Dilmen'den Masuaku açıklaması

Siyah-beyazlıların sezon başında İngiltere Premier Lig ekiplerinden West Ham'dan kiraladığı Masuaku'nun bonservisinin alınmaması gerektiğini ifade eden Dilmen, şöyle konuştu:

"Masuaku'ya ciddi para vereceklerse bence uzatmasınlar. Ben olsam opsiyonu kullanmam. Beşiktaş bugün puan kaybederse almasına da gerek kalmaz."

"Reaksiyonsuzluk büyük problem"

Beşiktaş'lı sahada reakasiyon verememesine değinen Dilmen "Daha bir sürü hafta var. Avrupa'da yoksun, kupada yoksun. Şampiyon olmasan bile ikinciliği kovalaman gerek. İki haftadır gösterilen reaksiyonsuzluk büyük problem. Bu maçı kazansan Fenerbahçe'nin iki puan gerisindesin." dedi.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'ta Masuaku cezalı duruma düştü!
Habere Git

Şenol hoca anlık karar veriyor"

Şenol Güneş'in kararlarının önceden düşünülmemiş olduğunu düşünen Dilmen "Şenol Hoca, anlık ve çok plansız kararlar veriyor." dedi.

"Serdar Tatlı'nın uzaklaştırılmalı dediği hakemler gündemde"

Eski MHK Başkanı Serdar Tatlı'nın görev süresinde uzaklaştırmak istediği hakemlerin şu an halen gündemi meşgul ettiğini vuruglayan Dilmen "Bakın, Serdar Tatlı'nın MHK Başkanlığıyken VAR kayıtlarını dinleyip TFF'ye futboldan uzaklaştırılmalı dediği 4 hakem içinde bugün gündemdeki hakemler de var. Ayrıca 4 hakem dışında 50 gözlemci var. Akraba işleri..." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler