Rıdvan Dilmen: "Süper Lig'de Play-Off olabilirdi"

07.01.2021 - 20:02 | Son Güncellenme: 07.01.2021 - 21:47

Rıdvan Dilmen, Süper Lig'in 17. haftasında Fenerbahçe'nin sahasında Alanyaspor'u konuk ettiği maçı değerlendirdi. Dilmen, NTV'de yayınlanan Yüzde Yüz Futbol programında konuştu. İşte Rıdvan Dilmen'in Fenerbahçe - Alanyaspor maçı yorumları...

Rıdvan Dilmen: "Süper Lig'de Play-Off olabilirdi"

Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Süper Lig’in 17. haftasında oynanan Fenerbahçe - Alanyaspor maçını değerlendirdi.

İşte Dilmen’in bu maça dair yorumları:

 

İlk yarı değerlendirmesi

Gol Fenerbahçe’yi bozdu. Alanyayı da olumlu yönde bozdu. İki takım da birbirinden korkuyordu ve kontrollüydü ama gole kadar. Şık bir gol oldu. Alanyaspor öne oynayayım derken bu gol Fenerbahçe’yi itti.

 

Siz Fenerbahçe olarak böyle oynayarak 45+’ları bitiremezsiniz. Fenerbahçe’nin sağ stoperi de kartlı. Önde baskı yapmayacak ve rakip yaptırmayacak. Fenerbahçe ikinci golü bulmalı. Deplasmanda iyi kapanan takım görüntüsü veriyor Fenerbahçe. 

 

Kararı Alanyaspor değil Fenerbahçe karar verecek. Alanyaspor’un pas yüzdesi iyi ama 3. bölgede etkinlikleri yok. Bu böyle gitmez. Savunma yaparak maçı bitiremezsiniz.

 

Fenerbahçe'nin sahasında Aytemiz Alanyaspor'u 2-1 mağlup ettiği maçın ardından konuşan Rıdvan Dilmen, "Penaltıda sarı yanlış karar değil. Enner Valencia topa koşarken, Jose Marafona da almaya koştu, penaltı yapmaya gitmedi. VAR, kalecinin çizgide olup olmadığına bakıyor ama penaltıda ihlal var. Futbolcular erken girdi. 

VAR karışmıyormuş ama Atiba, Konya'da çizgiye bastığı için ikinci sarıdan atılmıştı. Orta hakem çizgiye bakmasın, içeri girenlere baksın. Penaltı tekrarlanmalıydı. Jose Sosa, Fenerbahçe'de oynayacak bir futbolcudur. Bu Jose Sosa mı? Hayır. Şu anda en iyi transfer Pelkas" dedi. 

Alanyaspor hakkında değerlendirme yapan Dilmen, "Alanyaspor'u takdir ediyoruz ama 17 haftada 5 deplasman kayıp. Fenerbahçe de içeride 8 maçın 4'ünü kazanabildi ve ikinci. Abdullah Avcı da bunları görüyor. Süper Lig, 1. Lig gibi oldu. Orada da 8., lig lideri falan oluyor. Bence bir yıllığına Play-Off olabilirdi." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler