Rıdvan Dilmen: Torrent'in 4-6-0 sistemi ile böyle 4 yersin

16.01.2022 - 20:06 | Son Güncellenme: 16.01.2022 - 22:29

Galatasaray yeni hocası Domenec Torrent ile Hatayspor deplasmanında 4-2 kaybetti. Karşılaşmayı Rıdvan Dilmen TRT Spor Yüzde Yüz Futbol'da yorumladı..

Rıdvan Dilmen: Torrent'in 4-6-0 sistemi ile böyle 4 yersin

Galatasaray, yeni teknik direktörü Domenec Torrent ile Hatayspor maçına çıktı. Karşılaşma Hatayspor'un 4-2 üstünlüğü ile sona erdi. Maçı Rıdvan Dilmen TRT Spor Yüzde Yüz Futbol'da yorumladı

İlk yarıda hakem darmadağın oldu

Dilmen: Çok hızlı bir maç tartışmaların çok olduğu oyuncular birbirine karşı öyle. Heyecanlı bir maç. Kerem'in golü gerçekten çok güzel. Kaleci parmaklarını dokundu. Premier lig heyecanında bir maç oldu kalitesinde değil ama. Maçta dağılmış bir hakem vardı. Erkan Özdamar darmadağın oldu. Penaltı veriyorsan ikinci sarıyı ver. Bence penaltı yok. Kerem'in düşmediği pozisyon penaltı. VAR hakemi görebilir

Galatasaray Fenerbahçe'den daha heyecanlı

Galatasaray yönetimi oyunculara yeni hocanız geldi kendinizi gösterin demiştir. Fenerbahçe'de görünmeyen heyecan Galatasaray'da var. Çok anlık pozisyonlar var hakemin maçı götüremediğini görüyoruz. Alparslan'ın yaptığı hatalar var. Hakemin kafasında penaltı verdim niye sarı kart vermedim diye düşünmüştür. Galatasaray'ın penaltısı tekrar edilebilirdi belki bir bakmak lazım.

Torrent'in 4-6-0 sistemi ile böyle 4 yersin

Fatih Terim nasıl gönderilir diye medyada baya ses getirdi. Ama biz önemli bir teknik adam getirdik dediler. 4-6-0 yaptı Torrent ikinci yarı. Bu kadro ne kadar Galatasaray'a uyar. Halil'i çıkarınca Kerem'in etkinliği azaldı. Elinde Messi varsa 4-6-0 yaparsın tabii ki. Berkan ve Taylan ile bu sistemi oynatamazsın. Ömer hoca gitse rica etse Galatasaray bu şekilde oynamazdı. Galatasaray'ın şampiyonluk iddiasının olması bu kadroyla imkansız.

Torrent ne kendi takımını ne rakibi tanıyordu

Hatayspor bugün kazanmayı hak ettiği pozisyonlar vardı. Torrent'in ne yapmak istediğini anlamak için 4-5 hafta beklemek lazım. Kerem bugün elinden geleni fazlasıyla yaptı. Allah sakatlıktan korusun. Harika bir futbolcu olma yolunda ilerliyor. Aytaç girecekse illa Halil'in çıkması gerekmezdi. Halil bir pozisyonda Boey'in yerinde olsa atardı. Galatasaray parça parça iyi oynadı. Torrent ne kendi takımını ne rakibi tanıyordu. Bir yardımcısı olsa mesela Ayhan Akman onu hocaya anlatırdı. 

Taylan ve Berkanla tiki taka oynayamazsınız

Galatasaraylılar böyle ızdırap çekerek ikinci yarıyı bitirir. Mesela Ahmet Nur Çebi geldi Önder hocayı aldı yanına bu bizim hocamızdır dedi. Bir beklenti oluştu. Oyuncularında bir heyecanı oldu. Fenerbahçe'de bu yoktu. Torrent 8 haftadır izliyorum demiş. Kazanan her zaman haklıdır. Hatay'ın ikinci golünde ofsayt olma ihtimali fazlaydı. VAR çizgisini çizmediler çünkü top dönüp tekrar geri geldi. Tiki takayı Taylanla Berkanla oynayamazsınız. Oyuncularla hızlı oynarsın Drogbayla Selçuk İnan ile. Ama bu kadro ile oynayamazsınız. Sezon sonuna kadar Galatasaray üzülecekler. Avrupa Kupası için muhakkak transfer lazım merkez orta sahaya ahtapot gibi bir oyuncu lazım. Kaleci transferinde bir oyuncu olabilir. Muslera dönmeyecekse. 

Erkan Özdamar berbat bir maç yönetti

Erkan Özdamar acayip kötü bir maç yönetti. Kamara ikinci sarıdan gitmeliydi. Kerem'in pozisyonu penaltıydı. Galatasaray'ın yediği üçüncü golde faul var mı yok mu VAR bakabilirdi. Özdamar berbat maç yönetti ama TFF bunun sebebidir. Erkan Özdamar Caner'i attı mı attı. Üç maç ceza verildi bir anda bire indi ceza. Özdamar'a senin raporun geçerli değil demişler. Özdamar hadi bakalım at şimi atabilirsen. Konyaspor Sivasspor maçında penaltı oldu VAR'da Erkan Özdamar vardı. Raporda bu pozisyon yoktu çünkü Erkan Özdamar'a maç vereceklerdi. Hatta Kamara'yı ikinci sarı ile atacaktı son anda vazgeçti. 

Senin için hazırladığımız haberler