"Sergen Hoca 'Kalinic'i alıyoruz' dedi"

13.09.2020 - 20:40 | Son Güncellenme: 13.09.2020 - 22:04

Eski futbolcu ve yorumcu Rıdvan Dilmen, Süper Lig'in başlaması ile birlikte NTV'de %100 futbol programına başladı. Rıdvan Dilmen, Trabzonspor - Beşiktaş karşılaşması sonunda açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamaları...

"Sergen Hoca 'Kalinic'i alıyoruz' dedi"

Eski futbolcu ve yorumcu Rıdvan Dilmen, Süper Lig'in başlaması ile birlikte NTV'de %100 futbol programına başladı. Rıdvan Dilmen, Trabzonspor - Beşiktaş karşılaşması sonunda açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamaları...

Beşiktaş - Trabzonspor karşılaşmasının ilk yarısında yorumlarda bulunan Rıdvan Dilmen, iki takımında oynadığı oyunundan memnun olmadığını açıkladı. Dilmen, ''Bugün Sergen Yalçın kardeşimizi geçmiş olsun diye aradığımızda maçı konuştuk. Stratejiyi bir şekidle söyledi bana. O da şuydu, dedi ki PAOK maçı bize yaradı. Çünkü, çok fena yaptılar savunma arkası yaptılar. Orta saha yolgeçen hanı gibiydi. İki takımın kadrosu da dev kadro değil. Bu kadrolar Anadolu takımlarındaki kadrolar birkaç oyuncu çıksa... İlk yarıyı izlemeyenler hiçbir şeyi kaçırmadı.'' ifadelerini kullandı.

Sergen Hoca, 'Kalinic'i alıyoruz' dedi

Transfer haberleri hakkında konuşan Rıdvan Dilmen, Sergen Yalçın'ın Kalinic'i aldıklarını ilettiğini söyledi. Ayrıca Beşiktaş'ın görüştüğü transflerleri açıklayan Rıdvan Dilmen, ''Sergen hoca telefonda bana Kalinic’i alıyoruz dedi. Josef ile anlaştıklarını ve Nazım ile ilgilendiklerini söyledi. Kalinic'i büyük ihtimalle alıyorlar.'' ifadelerini kullandı.

''Trabzonspor'un şampiyon olma ihtimali çok düşük''

Trabzonspor'un kadro derinliği ve şampiyonluk oranı hakkında konuşan Rıdvan Dilmen, maç sonunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Dilmen, ''Penaltı pozisyonundan yorum yaparsak Beşiktaş'ın 3-1'lik galibiyetine saygısızlık yapmış oluruz. Trabzonspor'un hiç pozisyonu yok. Maçın gidişatına bakarsak bu maç 3 gün 3 gece oynansa Beşiktaş'ın Trabzonspor'a kaybetme şansı yoktu." Artık futbol değişti. Seyirci falan yok. Trabzonspor, 11 Mart'tan sonra evinde 4 maç yaptı. Ankaragücü 1-1, Antalyaspor 2-2, Konyaspor 3-4, Beşiktaş 1-3! Tarihinde 4 maçta 2 beraberlik 2 mağlubiyet çok nadirdir. Şampiyonluk kaybetmesinden sonra kupa ile geri döndüler ama kadro derinlemesi çok düşük. Stoperlerinde sorunlar var. Trabzonsporlular ellerini vicdanına koysunlar. Bu kadroyla Trabzonspor'un şampiyon olma ihtimali çok çok çok düşük.'' ifadelerini kullandı.

''Sergen Yalçın'ın ikinci testi de pozitif çıkmış''

Sergen Yalçın ile konuşmalarını açıklayan Rıdvan Dilmen, koronavirüs testi pozitif çıkan Beşiktaş teknik direktörünün  ikinci teste girdiğini ve pozitif çıktığını açıkladı. Dilmen, "Bugün öğle saatlerinde Sergen Yalçın kardeşimi 'Geçmiş olsun' diye aradım. İkinci koronavirüs testi de pozitif çıkmış. Sergen Yalçın ile teknik olarak konuştuk. 'Bugün çok farklı bir sistem kullanacağız.' dedi. Esprilidir biliyorsunuz, 'Allahtan, taktik çalışmalarından sonra koronavirüs oldum.' dedi. Sergen Yalçın hazırlığını doğru yapan, doğru bir teknik adam. Kulübüne maliyet çıkarmayan ve 1 gün bile ağlamayan bir teknik adam. Gördün mü bir gün ağladığını?'' ifadelerini kullandı.

''Sergen Hoca 'Rahat yeneriz' dedi''

Teknik direktörlerinin ağırlığı hakkında açıklamalar yapan Rıdvan Dilmen, Trabzonspor'un teknik direktör ağırlığının olmadığından bahsetti. Dilmen, ''Camialara mal olmuş teknik adamlar; Ekonomik olarak problem yaşayınca böyle teknik adamlara ihtiyaç duyarsınız. Beşiktaş, Sergen Yalçın'ı açıklayınca 20 bin seyirci gitti. Sergen Yalçın Trabzonspor, Galatasaray, Fenerbahçe'de oynadı ama Rıza Çalımbaygillerden o, Beşiktaş'ın çocuğu! Sergen Yalçın bana 'Bugün rahat yeneriz' dedi. 'Anlamadım' dedim. 'Rahat yeneriz' dedi. 'Nasıl' diye sordum, 'Trabzonspor'u seyrettim, böyle oynarlarsa çok rahat yeneriz' dedi. Trabzonspor'un teknik direktörü iyi iz bırakmış olabilir ama hiç affetmez yollarlar. Ligde 6 hafta sonunda en az 3 teknik adam gider. Sergen Yalçın'ın çok ciddi bir ağırlığı var. Erol Hoca için niye öyle böyle demedim. Gustavo'yu çıkardı. Fatih Terim, Falcao'yu çıkarınca 'Niye' demezler. 'Bir bildiği vardır' derler. Ağırlıkları var bu isimlerin. Trabzonspor'da bir de bu yok. Uzun süredir yok.'' ifadelerini kullandı. 

''Jose Sosa'nın gidişi de etkiledi''

Trabzonspor'un Beşiktaş'a yenilmesi sonrası takım kadrosunu değerlendiren Rıdvan Dilmen, Sosa'nın Fenerbahçe'ye transfer olması Trabzonspor'un kadrosunu etkilediğini açıkladı. Ayrıca Dilmen, ''Trabzonspor'da seyirci olsa son 4 maçta böyle sonuçlar olur mu. Tükürükle yenerler seni, boğarak. Trabzonspor bugün santrforsuz oynadı. Ekuban net santrfor değil. Cyle Larin mesela istenilen isim değil ama santrfor sonuçta. Ekuban geniş alan için silahtır ama sırtı dönük oyunda silah değildir. Trabzonspor'un orta saha kalitesi çok düşük şu anda. Jose Sosa'nın gidişi de etkiledi. Ayrıca savunma merkezi hala problemli ve bir türlü orası değiştirilemedi. Barcelonalı yetkililer, İstanbul'da Rüştü ile yemek yiyeceklerdi. Beni de davet ettiler. Guardiola ayrıldı o sezon. 'Niye ayrıldınız' dedim, 'Messi'ye sorduk. 60 tane atıyor, attırıyor' dediler. Messi, Guardiola'nın gidişine 'Bence farketmez' demiş.'' ifadelerini kullandı.

''Hakemler başarılı bir ilk hafta geçirdiler''

Beşiktaş'ın kadrosunu ve Sergen Yalçın'ın istediği oyuncu tarzlarına değinen Rıdvan Dilmen, ''Sergen Yalçın bilmiyor mu, 1 tane uçak stoper almayı! 10 tane isim sayar sana ama 'Alanya'dan Welinton, binsin uçağa gelsin, bonservissiz, 800-900 bin euro falan maaşı' diyor. Sergen Yalçın, 'Bana Maradona, Pele almayın. Bana forvette rekabeti artıracak bir oyuncu alın' diyor. Kalinic'i alıyor, maliyeti yok denecek kadar azdır! Hakemler başarılı bir ilk hafta geçirdiler. Kurallar uygulansın ama "Sana göre, bana göre" olmasın. Karnından oyuncuyu tutamazsın, neden tutuyorsun? Kurallara göre ilk hafta başarılı bir sezon ama ben VAR olsam çağırmazdım. Hakemlerimizde dikkat eksikliği var. Bu değerlendirmeler sonucunda her hakem iyi puan almıştır.  VAR'da süre biraz daha azaldı. Ben VAR hakemi olsam penaltı pozisyonunda çağırmazdım ama ben hakem değilim. Maçın başında hakemin takdir haklarını Trabzon'dan yana olduğunu hissettim ama çok can acıtıcı değildi.'' ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler