Rıdvan Dilmen: Tudor kesinlikle kalmalı!

01.11.2017 - 09:46 | Son Güncellenme: 01.11.2017 - 09:46

Rıdvan Dilmen: Tudor kesinlikle kalmalı!

Sabah Gazetesi Spor yazarları, Serbest Kürsü'de haftanın gelişmelerini enine boyuna tartıştı. Rıdvan Dilmen şunları söyledi...

Fenerbahçe ile berabere kalan Galatasaray, Trabzon'da yenildi. Tudor, hocalık kariyeri boyunca 23 büyük maçta 2 galibiyet almış. Sizce Hırvat hoca ile yollar ayrılmalı mı?

RIDVAN DİLMEN: Tudor kesinlikle kalmalı. Son iki maçta bir puan alan Tudor, 8 maçta 7 galibiyet 1 beraberlik almıştı. Rakiplerine de 3-6-7 diye fark attı. Tartışılmasını da doğru bulmuyorum. Teknik direktörler sürekli gelişim göstereceklerdir. 40'lı yaşlarda Fatih Terim, 50'li yaşlarda Mustafa Denizli'nin daha da geliştiğini düşünüyorum. Tudor da her gün üzerine koyacaktır. 'G.Saray deneme tahtası mı?' diyebilirsiniz ama bir gerçek var ki, Tudor transferde hata yapmadı. Takım başarısız mı? Hayır. İlk yarıyı 1-2 bitirme ihtimali yüksek mi? Evet, eleştiriyoruz, zorlu maçları kazanamıyor ama gidip-gitmeme tartışması gereksiz.

Kesinlikle Alex durumu yok. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi var. Her teknik adamın da kendine has oyun anlayışı var. Öncelikle Valbuena'nın transferine onay veren Aykut Kocaman'dır. Sorulduğu zaman "Hemen alın" diyen kişidir. Kayseri maçı 3-1 bitse, oyundan çıkışına kimse yorum yapmayacaktı. Kocaman'ın kendine göre doğruları var. Galatasaray maçında çıkardığında, ben de Valbuena ve Janssen'in yorulduklarını görmüştüm. Galatasaray maçında daha da erken çıkarabilir diye düşünüyordum. Ben de izlerken Kocaman gibi rakibin 10 kişi kalacağını düşünmemiştim. Zaten Kocaman da Galatasaray maçında, "Belhanda daha önce atılsa devam ederdim" dedi maçtan sonra. Türk Telekom Stadı'ndaki maçta karar doğruydu ama Kayseri maçında rakibin sağ tarafından fazla geleceğini düşündüğü için çıkardığını söylemiştim yorumumda ama doğru olmadığını Alper'i alıp, Janssen'in arkasında oynatmalı diye düşünüyordum. Ama yapmadı. Bence Valbuena'yı çıkarması son maç için hataydı.

Yine hakem hataları konuşuluyor. VAR'ın uygulamaya geçmesi için de belli bir süreç var. Sizce TFF ne yapmalı? Merkez Hakem Kurulu'nda (MHK) değişime mi gidilmeli?

MHK'de değişiklik büyük yanlış olur. Yusuf Namoğlu ve ekibi, düzgün insanlar ve de yüksek konsantrasyon içindeler. Mutlaka hata yapıyorlardır ama Federasyon içinde en masum olanlar MHK. Bir gün zaten gidecekler. Ama gittiklerinde, şimdiye kadar yapılmayanı yapmalarını ve iz bırakmalarını istiyorum. Takımına göre, isyana göre hakemleri uzun süreli dinlendirmek veya kulübe göre hakem tayini yapmanın önüne geçmek en doğru yapacakları iş olur. O zaman tarihe geçerler.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, 'Devre arasında 20 milyon bile verseler Cenk'i satmam" dedi. Bu açıklamayı nasıl değerlendiriyorsunuz?

DİLMEN: Özellikle 2017 Mayıs'tan itibaren ekonomik olarak futbolcu rakamları yüzyıla damga vuracak şekilde değişti. Herkes görecek ki önümüzdeki seneden itibaren 40-50'ler havada uçuşacak. Bence Fikret Bey bunu görüyor ve gördüğü için de 'hayır' diyor. Avrupa'daki kulüplerin dosyaları UEFA ve FIFA'da yok. Bizde ise Finansal Fair Play çoğu kulübün belası. Zaten 3-4 yıla kalmaz Avrupa'da normal oyuncular, 20-30 olduğu için bizim kulüplerimiz de yasaklarla uğraştığı için zamanla Romanya-Bulgaristan liglerine döneriz.

Senin için hazırladığımız haberler