Rıdvan Dilmen Türk Milli takımın en büyük problemini açıkladı

Cem Ergün
18.06.2024 - 23:19 | Son Güncellenme: 18.06.2024 - 23:28

Türkiye'nin, EURO 2024'teki ilk maçında Gürcistan'ı mağlup ettiği maçın ardından konuşan Rıdvan Dilmen, milli takımın en büyük problemini açıkladı.

Rıdvan Dilmen Türk Milli takımın en büyük problemini açıkladı

AJANSSPOR HABER

Türkiye, EURO 2024'teki ilk maçında Gürcistan'ı Mert Müldür, Arda Güler ve Kerem Aktürkoğlu'nun golleriyle 3-1 mağlup ederek turnuvaya 3 puanla başladı. Ay-Yıldızlıların galibiyetinin ardından değerlendirmelerde bulunan Rıdvan Dilmen, Türk milli takımının en büyük sorununu açıkladı. İşte Rıdvan Dilmen'in sözleri...

"Bizim bugün en büyük problemimiz"

Milli takımın Gürcistan karşısındaki performansını değerlendiren Rıdvan Dilmen, "Bizim bugün en büyük problemimiz yavaş oynamaktı. Şampiyonaya bakıyoruz herkes hızlı oynuyor. Bunu fizikle mi, taktikle mi, rakiple mi ilgili olduğunu zamanla göreceğiz." dedi.

"Topun hızını arttırmalıyız"

Sözerine devam eden Dilmen, "Hızlı oyuncudan değil, topu hızlı çevirmemizden bahsediyorum. Mesela Fransa'nın bir tane planı var. Bekliyor ve hızlı çıkıyorlar. Ona göre oyuncuları var. Önde baskı yapmıyorlar. Geri düşerse yapıyor. Bizde öyle oyuncu olup olmaması mesele değil. Topun hızını arttırmalıyız." dedi.

"Kaan oynayınca karışıklık oldu"

Hakan Çalhanoğlu'nun maç içindeki rolünden bahseden Dilmen, "Biz ya Hakan'ı tek orta saha oynatacağız ya da İsmail'le oynatıp, Orkun'u geri çekip, Hakan'ı ileri atacağız. Hakan Inter'de de açılan stoperlerin arasında giriyordu. Bugün bunu göremedik çünkü Kaan oynayınca karışıklık oldu." şeklinde konuştu.

EURO 2024'te her takımın konsantre bir şekilde mücadele ettiğini kaydeden Dilmen, şu ifadeleri kullandı: "Ben bu Avrupa Şampiyonası'nda şunu gördüm. Yüksek konsantrasyon. Her takım inanılmaz konsantre."

"Çocuklara güven geldi"

Gürcistan karşısında kazanarak turnuvaya başlamın önemine dikkat çeken Dilmeni "Formda değiliz ama kazanmamız önemli. Güven, futbolcunun en büyük silahıdır. Bu galibiyetle birlikte çocuklara güven geldi." diyerek sözlerini noktalaladı.

Senin için hazırladığımız haberler