Rıdvan Dilmen, UEFA'ya yazılacak isimleri açıkladı!

01.02.2019 - 20:05 | Son Güncellenme: 01.02.2019 - 23:05

Rıdvan Dilmen, UEFA'ya yazılacak isimleri açıkladı!

Spor yorumcusu ve eski futbolcu Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe - Göztepe karşılaşması hakkında açıklamalarda bulundu. Dilmen, ayrıca Fenerbahçe'nin yeni transferleri Tolgay Arslan, Serdar Aziz ve Zahc'ı yorumladı.

Dilmen'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

İçerideki 2 maçı almak zorundaydı Fenerbahçe

Fenerbahçe evinde oynadığı bu iki maçı zaten almak zorundaydı .İki de iki yapmak zorundaydılar kısaca içeride. Hem devre arasını hocayla geçirmesi ve kadroyu genişletmesi Fenerbahçe için iyi oldu. 

Taraftar takımı sahipleniyor

UEFA'ya verilecek olan liste var. Burada Sadık'ın özverisi, arkada Serdar Aziz var, Skrtel geliyor. Oyuncuların arzusu müthiş. Fenerbahçe taraftarı takımına en kötü zamanında bile sahip çıktı.

İlk yarının sonlarına doğru seyirci gelse de maça katkı sağlamıyordu. Şüphe de vardı ve oyunculara da protesto vardı. Şimdi sezon başında sahiplenmedikleri oyuncularıda sahiplenmeye başladılar.
Dirar'ın iyiliğini şimdi anladılar.

Ersun hoca Tolgay transferinde ısrar etti

Favori zaten Fenerbahçe'ydi. Ayew ile ancak golü bulabildi. Ben olsam o golü Ayew'e yazarım. O top maksimum direğe çarpar. Topun yönü değişti. Ben Ayew'e yazarım ama. Hoca transfer istedi. Topun biz de kalmasını sağlayacak oyuncu istedi ve Tolgay transferinde ısrar etti. Ve görüşmeler sonrası oldu. Stoper istedi 2 tane aldılar.

Serdar'ın açıklaması sonrası ben o gün Fenerbahçe'ye transfer oldu dedim. Bu paraları da Serdar'a ödeyecek kulüpler yok diye düşündüm.

Jerome'nin Sadık'a yaptığı harekette çok gaddarca

Şener'in gitmesi handikap olurdu. Isla formayı aldı Şener'e vermemek için direniyor. Jerome'nin Sadık'a yaptığı harekette çok gaddarcaydı. O hareket yapılmaz. Sadık'ın sakatlığının durumu önemli. Çünkü UEFA listesinde büyük ihtimalle o olacaktı ve doktorun kararı çok önemli. Şimdi o bekleniyor. Sürenin sonuna kadar Sadık'ın yerine Serdar Aziz alınabilir listeye.

Dirar ve Tolgay'ı UEFA listesine kesin yazarım

Galatasaray'da 3 oyuncu bildirecek UEFA'ya Fenerbahçe'de. Soldado, Dirar, Tolgay, Mehmet Ekici, Sadık, Moses, Serdar Aziz bunların hangisini yazarsın listeye? Ben Dirar'ı kesin yazardım listeye. Dirar'ı sağ bek oynatırsın sağ önde oynatırsın.

Bu 7 oyuncudan kim dışarıda kalsa problem

Bu 7 oyuncudan kim dışarıda kalsa problem. Slimani'nin performansından dolayı Soldado olabilir. Hocanın işi kolay değil. Ama bu 7 oyuncudan Dirar banko. Moses ve Soldado dışarıda kalabilir. Stoper mecbur almaya ama Tolgay'ı da kesin yazacağını düşünüyorum. Dirar, Tolgay ve stoperlerden bir tanesini yazar UEFA listesine.

Bu takım düşme potasında olacak takım değil

Ben Fenerbahçe'nin önümüzdeki sezon daha iyi oynayacağını düşünüyorum. Ama ben şu an Fenerbahçe'yi beğenmiyorum. Bu takım düşme potasında olacak takım değil. Sezon başı başkanından oyuncusuna kadar her yerde problem vardı. Teknik direktör zaten fiyaskoydu. Başakşehir ve Galatasaray'ın kadrosuna göre şampiyon olma ihtimali yok zaten. 5 ile 7 arasına atabilir kendini. Kayserispor ve Konya maçları da daha zor geçecektir.

Mehmet Ekici'nin daha kuvetli olması lazım

Mehmet Ekici'nin daha kuvetli olması lazım. İkinci yarı bitiyor. Soldado da oyunun sonuna doğru pasa doğru yöneliyor. Adebayor gibi idare ediyor.  Fenerbahçe yukarıya doğru çıkmaya başlar. Fenerbahçe 5 ile 7 arası banko olur. Yalnız transfer politikalarını çok doğru buldum ve uçmadılar. Santrfor santrfor demediler. Galatasaray müthiş bir kadro yaptı mesela. Beklentilerin üstüne çıktı. Slimani gol kaçırdıkça bütün güvenini kaybetti ama o da kazanılması gereken bir oyuncu.

Fenerbahçe bu kadro ile, Galatasaray ve Başakşehir ile yarışamaz

Fenerbahçe'nin 3-4 kupon oyuncusu olması lazım. Çünkü rakipleri çok güçlendi. Başakşehir ve Galatasaray ile bu kalitede yarışamazsınız. Volkan şu anda tecrübesiyle oynuyor. Kameni alıyor tutmuyor, Harun'u alıyor tutmuyor. Sadece Galatasaray'ın 1.5 yılda aldığı iki tane santrforuna bakalım. Diagne ve Gomis kaç gol atmışlar bakalım. 32 tane Diagne atmış sadece. E Beşiktaş'ın şampiyonluklarındaki atan oyunculara bakalım. Aboubakar...

Ali beyin UEFA ile görüşmesi iyi geçmiş sanırım

Ersun Yanal'ın ve ekibin diğer takımlarla yarışması için daha kaliteli oyuncular gerekiyor seneye. Ali beyin UEFA ile görüşmesi iyi geçmiş sanırım.

Galatasaray yönetimi 3 tane stoper aldı. Semih, Marcao, Luyindama. Bunlar çok önemli hamleler.
Ozan gitmese bu 2 oyuncuyu alamazdılar. Ondan neden gitti diyemezsin. Alan'ı almaya gittiler gerçekten şanssızlık yaşamışlar. Herkes isyan ediyor. Ama lap diye 2 tane oyuncu aldılar.

Fenerbahçe devre arası iyi iş çıkardı

Moses'in koşusu ve bitirişi çok güzeldi. Sonuçta Chelsea'de oynamış bir oyuncu. Şimdi üzerine koymaya çalışıyorlar. Ama devre arası 10 üzerinden 8 iş yaptılar. Ayrıca, Fenerbahçe taraftarının kızgın olduğu oyuncularla barışması. Artık Dirar ile uğraşmıyorlar.

İsmail Köybaşı bugün çok ekonomik oynadı

İsmail Köybaşı bugün çok ekonomik oynadı. Bugün takımda kötü oynayan yoktu. Görüyoruz ki bu orta saha ile çıkınca daha fazla oyun oynayan oyuncuları seviyor. Benzia da savunma yapmaya çalışıyor.

Rotasyonu da uygun durum haline getirdi. Bugün Valbuena'yı hiç kullanmadı. Şu an ön tarafta kesin oynayacak diyeceğimiz oyuncu bence Dirar. Orta sahaya Mehmet Topal dışında banko diyecek oyuncu yok.

Fenerbahçe'nin sağ tarafı çok etkili

Kayseri ve Konya maçları zor geçecek. Alt tarafla 3-4 puan atmış olacak şimdi. Psikolojik olarak bunlar iyi gelecek. Tolgay maç kondisyonunu artırdığı gün Tolgay'ı oynatır hoca. Trabzon'da da istiyordu çünkü bu oyuncuyu. Ve Tolgay kuvvetlendiği zaman formayı vermez. O da büyük bir özveri ile geldi. Daha minumum 3-4 hafta ilk 11'e ihtiyacı var. 3 aydır kolay değil oynamamak. Başakşehir'den sonrada Türkiye'nin en iyi sağ tarafı Fenerbahçe'de. Çok etkili oluyorlar o kanatta.

Daha iyi kadro yapması lazım Fenerbahçe'nin

Galatasaray ve Başakşehir ile baş edebilmek için bugünden itibaren başlamak lazım transfer arayışlarına. Rakipleri senden güçlü çünkü. Daha iyi kadro yapması lazım Fenerbahçe'nin.

 

Tolgay'ın amblem öpmedim demesi doğru değildir

Bir futbolcunun arma öpmesi çok normaldır. Ama bundan önce öpmedim demesi de doğru değildir. Almanya'dan seni buraya getirmiş bağrına basmış. Fenerbahçe taraftarının sana sahip çıkması da önemli. Ama Beşiktaş'ın ekmeğini de yemişsin. Bu kulüpler büyük camiadır. Amblem öpmekte problem yoktur ama daha önce öpmediğini söylemek doğru değildir. Beşiktaş'a hizmet etmişsin ve ekmeğini yemişsin. Ayrıca, Tolgay niye milli takımda oynayamıyor biri bunu bana anlatsın. Bunu anlayamıyorum.

Ersun hoca için şu an her şey iyi gidiyor

Ersun hocanın taraftarla hiç sorunu olmadı. Oyuncu diyaloglarında iyi. Yönetimle de iyi gidiyor. Her şey iyi gidiyor şu anda.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler