Rıdvan Dilmen, İrfan Can Kahveci'nin tercihini açıkladı!

25.01.2021 - 19:55 | Son Güncellenme: 25.01.2021 - 21:28

Süper Lig'in 21. haftasında Fenerbahçe, evinde Kayserispor ile karşılaştı. Karşılaşmanın ardından Rıdvan Dilmen, NTV’de yayınlanan Yüzde Yüz Futbol programında bu maçı değerlendirdi. İşte Rıdvan Dilmen Fenerbahçe - Kayserispor maç sonu yorumları…

Rıdvan Dilmen, İrfan Can Kahveci'nin tercihini açıkladı!

Süper Lig'in 21. haftasında Fenerbahçe, Kadıköy’de Kayserispor’u konuk etti.

Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, bu maça dair değerlendirmelerde bulundu.

İşte Dilmen'in açıklamaları…

 

Sarı  - lacivertli takım, karşılaşmanın ilk yarısını 20. dakikada Thiam’ın attığı gol ile 1-0 önde tamamladı. Dilmen, ilk yarıya dair şunları söyledi:

Tek taraflı bir maç oluyor. Hem öne doğru, hem tek kale, hem de hızlı oyun. Fenerbahçe golü de öyle buldu. Girdiği 3 net pozisyon daha hızlı oyundan geldi. Pozisyon zenginliğinde de Pelkas ortaya çıktı.

 

Pelkas’ın pozisyonu ofsayt değildi ama kötü bir vuruş yaptı. Kayserispor’un en iyi oyuncusu genç kalecisi. 3-4 tane çıkardığı top var. Fenerbahçe’nin son paslarda daha sakin olması lazım. 

 

Altay hemen hemen hiç yatmadı yere. Henrique’nin zaman zaman deplarları var. Bu oyuna bu skor az. Szalai 98 doğumlu, boyu uzun ve kilosu boyuna göre iyi. 70 metre top attı. Önemli bir pastı. 2-3 metre geriye gelerek arkadaşına yardımcı oluyor. Çok tehdit almadı. En azından pozisyon algısı, topu uzun veya kısa oynaması hoşuma gitti.

 

Fenerbahçe, Süper Lig'in 21. haftasında Kayserispor'u 3-0 mağlup etti ve son 8 haftada 7. galibiyetini aldı. Karşılaşmanın ardından Rıdvan Dilmen şu açıklamalarda bulundu: 

Bugün Mesut olsaydı Pelkas’ın performansında, gazeteleri düşünemiyorum. O vuruşları daha sakin yapması lazım. Orada bir problem var. Panik halinde vurdu ama Pelkas’ı ayırıyorum. Fenerbahçe’nin iyi transferi olarak görmüştüm zaten.

 

Bir takım bir takıma karşı bu kadar üstün oynayabilir. İlk 45 dakika iyi futbol, 45-70 arası süper futbol, 75 ve 85 arası vasat. Sonraki dakikalarda toparlandı.

 

Nazım bugün ortalama oynadı. Bir maç ölçü değildir ama Szalai’nin iyi altyapı eğitimi aldığını gördüm. Üst düzey kulüplerde oynamamış. Birkaç iyi özelliğini gördüm. 

 

Szalai ters topu muazzam atıyor. İkinci gole Pelkas’a pası veren isim. Top Caner ya da Serdar’a geldiği zaman derinlik yaratıyor, yani yardımlaşıyor. 

 

Fenerbahçe Kayserispor’un zayıflığından çok kendi hünerlerini gösterdi. İki stoper iyi oynadı. Gustavo ve Caner muazzam oynadı. Pelkas, Thiam, Samatta ve Cisse 16 gol attı. Gol dağılımı önemli. Henüz form tutmamış oyunculardan bahsediyoruz. Valencia bu maçta etkisizdi.

 

Beşiktaş - Trabzonspor maçında Trabzonspor kazanırsa 4 takım, kazanmazsa 3 takım arasında gider şampiyonluk yarışı. Beşiktaş kazanamazsa 3 büyükler yalnız kalacak. Onları zorlayacak sadece Trabzonspor var. 

 

'İrfan Can Kahveci'nin tercihi...'

Fenerbahçe’nin de İrfan Can’a teklifi oldu. Göksel Bey'den izin aldığım için söyleyeyim. Marsilya bu transferde çok önde. İrfan Can Marsilya'ya gitmek istiyor. Galatasaray ve Fenerbahçe de var ama oyuncunun tercihinin yurt dışına gitmek olduğunu söyleyebilirim.

 

Senin için hazırladığımız haberler