Rıdvan Dilmen: "Yanlış anlamasın Galatasaray yönetimi..."

Furkan Sönmez
03.03.2024 - 21:58 | Son Güncellenme: 03.03.2024 - 22:10

Eski futbolcu ve ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, TV8,5 kanalındaki "%100 Futbol" programında Beşiktaş - Galatasaray derbisini yorumladı. İşte tüm detaylar.

Rıdvan Dilmen: "Yanlış anlamasın Galatasaray yönetimi..."

AJANSSPOR HABER

Eski futbolcu ve ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, TV8,5 kanalında yayınlanan "%100 Futbol" isimli programda Galatasaray'ın Beşiktaş'ı 1-0 mağlup ettiği maçı değerlendirdi ve "Galatasaray, 100 dakika boyunca gol yemedi. Gerginlik, atmosfer ve kırmızı kartla bir takımı taraftar itebilir değil mi? Ama hücum yapanı iterler. Galatasaray, Avrupa'da 1-0'ı oynayan en iyi takımdır" yorumunu yaptı.

"Yanlış anlamasın Galatasaray yönetimi..."

Galatasaray'ın taraftar desteği sayesinde iyi bir oyun oynadığını ve sakin olmalarını sağladığını söyleyen Dilmen, "Okan Buruk ve talebeleri, yanlış anlamasın Galatasaray yönetimi, Allah ve taraftarlarla oynuyor. Sakin, rolanti, gerektiği zaman oyun bunların hepsini yaptı Galatasaray. Fenerbahçe, 100 tane korner kullansa 1 veya 2 tane gol atmıştır. Galatasaray ise, Samsunspor'da Nelsson'la, Ankaragücü'nde Kerem Demirbay'la ve Beşiktaş'ta da erkenden golü buluyor ve 1-0'ı koruyabiliyorsun" dedi.

"Galatasaray çok fazla gol bulamıyordu duran toptan"

Sarı kırmızılıların duran toplarda buldukları goller hakkında konuşan ünlü yorumcu, "Duran top önemlidir, Galatasaray Abdülkerim'den önce çok fazla gol bulamıyordu duran toptan. Şimdi, Nelsson ve Davinson'lar var atıyorlar" diye konuştu.

"Bir antrenörün olağanüstü başarısını görüyoruz"

Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk'un olağanüstü bir başarısının olduğunu belirten eski milli futbolcu, "Bir antrenörün, olağanüstü başarısını görüyoruz. Ndombele'yi aldı ama göremiyoruz sezon başından beri, bugün de öylesine aldı. Berkan'ı aldı ama ortada, sağ beksiz oynuyorsun Boey'i sattın 30 milyon euro'ya. Geçen sene sol beksiz şampiyon oldu Galatasaray, şimdi de sağ beksiz lider" cevabını verdi.

"Afrika'dan enkaz gelen bir Masuaku var"

Beşiktaş'ın sol beki Arthur Masuaku'nun Afrika Uluslar Kupası'ndan iyi dönmediğini ve kötü performans sergilediğini ifade eden 61 yaşındaki tecrübeli isim, "Afrika'dan enkaz gelen bir Masuaku var. Ferdi'den sonra en beğendiğim sol bekti Arthur Masuaku" ifadelerini kullandı.

"Gelenek devam etti"

Geçen haftalarda da Kerem Demirbay ve Lucas Torreira'nın yorgunluktan dolayı 90 dakikayı tamamlayamadığını söyleyen Rıdvan Dilmen, Beşiktaş maçında da bu futbolcuların maçı tamamlayamadığını söyledi ve "Gelenek devam etti, Kerem ve Torreira yine 90 dakikayı bitiremedi. Maç boyunca ama çok iyi bir oyun oynadılar" açıklamasını yaptı.

Üst sıraların puan durumu

Liderlik yarışı kıyasıya devam ederken, Avrupa potasına girmeye çalışan takımlarda da puanlar yakın. İşte puan durumu:

1. Galatasaray: 75

2. Fenerbahçe: 73

3. Trabzonspor: 46*

4. Beşiktaş: 46

5. Kasımpaşa: 40

6. Başakşehir: 39

7. Rizespor: 39

8. Sivasspor: 38

(*): Bir maçı eksik.

Senin için hazırladığımız haberler