Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörünü duyurdu

03.05.2020 - 22:04 | Son Güncellenme: 03.05.2020 - 22:41

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörünü duyurdu

Usta spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, NTV'de yayınlanan %100 Futbol programında gündemi değerlendirdi. Dilmen yayıncı kuruluş ile ilgili çarpıcı ifadeler kullanırken, Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü hakkında da konuştu.

İşte Ajansspor'un sizler için derledikleri...

AJANSSPOR

"Türk futbolunun avantajlı olduğu bir durum var..."

TFF'nin yayınladığı genelge hakkında konuşan Rıdvan Dilmen, "TFF'nin yayınladığı genelge hakkında negatif bir görüş vermek istemiyorum ama genel olarak konuşursam hiçbirimizin bugün söyledikleriyle yarın olacaklar bir olmayabilir. Doğru bir karar vermek için dünyayı takip etmemiz lazım. Ancak Türk fubolunun bir avantajı var. Burada futbol ailesi, kendi kararını kendisi veriyor. Bugün esnaflarımızın bağlı oldukları, kendilerine özel sağlık kurulları var mı? Yok. Sağlık bakanlığına bağlılar. Ancak TFF'nin bağlı olduğu ve kendisine özel bir sağlık kurulu var. İçerisinde yaklaşık 20'ye yakın sağlıkçısı, bilim insanları var ve bu isimler futbolun içerisinde olan insanlar. Bu isimler ciddi bir çalışma içerisindeler. TFF, şöyle bir üçgen içerisinde: Uzmanlar, kuüplerle görüşüyor; Kulüpler, TFF ile görüşüyor; TFF, uzmanlarla görüşebiliyor. Şu an gözükene göre kimse risk almak istemiyor. Zaten TFF'nin yayınladığı genelge oynayalım, oynamayalım genelgesi de değil" dedi.

"Şenol Güneş oynanmasın diyor..."

3 gün önce yapılan toplantıdan bahseden usta yorumcu, "Duyduklarıma göre 12 Haziran planına göre 3 gün önce bir toplantı yapılmış. Bu toplantıya TFF, Kulüpler birliği ve A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş gibi isimler katılmış. Aldığım duyumlara göre Şenol Güneş, oyuncuların içerisinde bulundukları psikoloji sebebiyle ligin oynanmasını doğru bulmuyor. Oyuncular arasında oynamak isteyen isimler de var, oynamak istemeyenler de. Şöyle bir gerçek var ki, Bilim Kurulu raporu sonrasında TFF ve Kulüpler Birliği bir toplantı yapacak. TFF, kulüplere bu raporlar sonucunda düşüncelerini soracak. Yani "İçerisinde bulunduğumuz durum bu, oynamak istiyor musunuz?" sorusunu kulüplere soracak. Ben oynansın ya da oynanmasın demiyorum. Şu an tam ortadayım. Herhangi bir şey için taraf değilim." ifadesini kullandı.

"TFF ve kulüpler toplantı yapacak..."

Rıdan Dilmen bazı kulüplerin ligi bitirmek istemesinin eonomik temele dayandığını anlatarak, Şu an oynanmamış bir lig üzerinden bile tartışıyoruz. Oynandığı zaman neler olur Allah bilir. Herkes futbolu ekonomi kapısı olarak görüyor. Bazı yöneticilerin ligi bitirmek istemelerinin nedeni tamamıyla ekonomik durumlar. Bazı oynanmasın diyen kulüplerin de çoğu ligde kötü durumda.  Bunun kararını almak çok kolay değil. Dediğim gibi TFF, Bilim Kurulu'ndan aldığı raporlara göre kulüplerle bir toplantı yapacak ve bu toplantıya göre devlete gidip, kararını iletecek." diye konuştu.

"Belarus Ligi..."

Belarus Ligi hakkında konuşan Rıdvan Dilmen: "Sosyal ve psikolojik tarafını düşününce 'Keşke futbol tekrar başlasa' diyorum ama içerisinde bulunduğumuz durumu düşününce oynanması zor gözüküyor. Biliyorsunuz Belarus Ligi başladı. Orada şöyle bir şey var: Onlar virüse karşı hayata devam edip, normal yaşantılarını sürdürmek istiyor. Bazı maçlarını izledim virüs yokmuş gibi oynuyolar. Sahada düdük çaldığı gibi her şeyi unutuyorlar. Bizde ligler başlayınca oyuncuların nasıl oynayacakları da belli değil. Çünkü çok normal bir şekilde, oyuncular şu an oynamaktan çekiniyorlar." açıklamasını yaptı.

"Yayıncı kuruluşun çekilme ihtimali var"

Dilmen yayıncı kuruluşun çekilme ihtimali olduğunu söyleyerek,  "Bütün bunların içerisinde yayıncı kuruluşu da unutmamak gerek. beIN SPORTS'un bugün çekiliyorum deme ihtimali var. O zaman içerisinde olduğumuz durum daha vahime dönüşür. Aldığım duyumlara göre beIN SPORTS çekilmeyi düşünüyor. Fransa, liglerini bitirme kararını nasıl verdi? PSG büyük bir farkla öndeydi. Ligin kaderi belliydi. Türkiye'de bu karar nasıl alınacak? Şampiyonluk yarışı var, küme düşme yarışı var. O yüzden erken konuşmamak lazım." diye konuştu.

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü kim olacak?

Adı son zamanlarda Fenerbahçe ile anılan Nenad Bjelica hakkında konuşan Dilmen: "Özellikle kulüplerimizin transfer ya da teknik adamdan çok şu an daha büyük bir idari problemi var. UEFA, Avrupa'daki bütün kulüplerden borçszluk kağıdı istedi. 30 Nisan'a kadar Avrupa kulüplerinin borçsuzluk kağıdı vermesi gerekiyor. Bu süre uzatıldı dendi ancak uzatılmadı. Türkiye'deki kulüpleri düşününce, Fenerbahçe bu durumda daha şanslı. Çünkü Fenerbahçe, geçmişe dair alacakları olan futbolcularının alacaklarını ödedi. Fenerbahçe, 30 Nisan'da bu riski ortadan kaldırdı, öyle yürüyecek. Fenerbahçe'de teknik adam haberleri çıkıyor. Muhtemelen Bjelica'yı getirecek Fenerbahçe takımın başına ancak burada durumu Bjelica üzerinden değil, Emre Belözoğlu üzerinden değerlendirmek lazım. Emre, uzun bir süredir dünya ve Türk futbolu içerisinde. Deneyimli ve vizyon sahibi biri. Çok yüksek ihtimalle sportif direktörlük görevine gelecek. Bu yüzden teknik direktörün riskini azaltıyor. Yani burada Emre faktörünü unutmamak lazım." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler