Rıdvan Dilmen Ümraniyespor - Galatasaray maçını değerlendirdi

Feride Kara
19.08.2022 - 22:00 | Son Güncellenme: 19.08.2022 - 23:34

Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında Galatasaray Ümraniyespor ile karşı karşıya gelirken maçı TV8,5 ekranlarında Yüzde Yüz Futbol'da Rıdvan Dilmen değerlendirdi

Rıdvan Dilmen Ümraniyespor - Galatasaray maçını değerlendirdi

Galatasaray Ümraniyespor ile karşı karşıya gelirken maçı TV8,5 ekranlarında Yüzde Yüz Futbol'da Rıdvan Dilmen değerlendirdi 

İlk yarıyı kaybetmeyenler bir şey kaybetmedi

Dilmen "İlk yarıyı kaybetmeyenler bir şey kaybetmedi. Vasat bir maçtı. Bireysel hatadan gol yedik diyorlar ama böyle oynarsan elbette yersin. Bireysel hatadan çıkmaya çalışırken gol yedirme riski var. Galatasaray kendi sahasında stoper ve kalecilerin pas yaptığı başka bir takım yok. Korner ya da duran toptan gol olabilir. Akan oyun yok. Yunus bir usta ayak. Kerem'in iş bitiriciliği var. 

Galatasaray'ın üzerine ölü toprağı serpilmiş

Hakem için kolay bir maçtı. Ali Şansalan'ın konuşulanlar aklına girmiş. Sarı karttan dolayı bir pozisyonu göstermedi. Seminerde yönlenmemeleri lazım. Galatasaray'ın üzerine ölü toprağı serpilmiş. Sanki şampiyonluktan kopulmuş fiziksel bir düşüş var. Arzu yok sanki sezon sonu mental yorgunluk var. Ümraniyespor Galatasaray'a göre daha oturaklı bir takım. Kaybetseler sürpriz olmaz. Savunmayı çıkaramıyor Galatasaray kontraya yakalanmıyor. Hatayı değerlendiren kazanır. "

Mertens Galatasaray'ı taşıdı

Galatasaray'da Mertens'in girişi pas artışını ve orta saha etkisini arttırdı. Mertens takımı aldı yarı alana taşıdı. Yunus Akgün'ün yıldız gibi dönmesi önemli ama Galatasaray'ın tecrübesini alması lazım. Vazgeçilmez olacaktır. Kerem değişikliğini doğru bulmadım. Oyuncunun kafası karışıyor olabilir Kerem'in. Savunması daha ideal değil. 

Gomis Semih Şentürk gibi

Okan Buruk'un Gomis'le başlamaması lazım Trabzon'da. 90 dakika oynayamaz ama yedeklerden etki gösterebilir Fenerbahçe'de Semih Şentürk gibi. Kazımcan sol tarafta oynayabilir. Üç maçta Galatasaray iyi futbol oynamadı. 1-0 kazanarak sezona başlaması önemli üç puanla. Mertens sezon başına katılmasa da fiziksel olarak kendisini gösterdi. 0-0 giden oyunda Mertens girdi ihtiyacım var dedi hoca. Seyirci ve takım devreye girdi. Mertens'in etkisiyle başka oldu. 

Mertens tek başına ne yapacağını gösterdi

Mertens tek başına ne yapar diye düşünenlere en iyi cevabı verdi. Mertens tek başına oyunda neler yapabileceğini gösterdi. Basketbol maçındaki gibi Mertens futbol maçına bir oyuncunun etkisini gösterdi. 

Gomis mi Seferovic mi desen Seferovic derim

Galatasaray'ın orta saha problemi yok. Seferovic biraz havalar serinleyince biraz daha toparlayacaktır. Maça Gomis mi Seferovic mi desen Seferovic derim. Nelsson ve Abdülkerim'i ikinci yarı da orta alana kadar gördük. Mertens girince beklerde oyuna girmiş oldu. 

Fatih Terim baskısı Okan Buruk'a olur

Fatih Terim baskısı Okan Buruk'a olur. Başarısızlıkta akla gelir hemen. Taraftar isteyebilir Terim'i. Sergen'e şampiyonluğa rağmen üç ay dayanamadı Beşiktaş. Beşiktaş tümden yeni bir takım taraftarın biraz daha sabretmesi lazım. Galatasaray yeni kadrosu var onlarında sabretmesi lazım. Fenerbahçe 25 yıl sonra başka bir formata geçti onların daha da sabır göstermesi lazım. Crespo tercihini yanlış bulmuyorum ama Lemos konusunda öyle düşünmüyorum. 

Senin için hazırladığımız haberler