Rıdvan Dilmen'den 7+4 kuralı yorumu

Feride Kara
01.05.2022 - 21:27 | Son Güncellenme: 01.05.2022 - 22:59

Süper Lig'in 35. haftasında Galatasaray evinde Sivasspor ile karşı karşıya gelirken karşılaşmayı TRT Spor Yüz Yüzde Futbol'da Rıdvan Dilmen değerlendirdi.

Rıdvan Dilmen'den 7+4 kuralı yorumu

Süper Lig'in 35. haftasında Galatasaray evinde Sivasspor ile karşı karşıya gelirken karşılaşmayı TRT Spor Yüz Yüzde Futbol'da Rıdvan Dilmen değerlendirdi.

Sivas gümbür gümbür geliyordu

Dilmen: "Temaslı bir maç oluyor. Halı saha golü bir gol attı Galatasaray. Sivasspor gümbür gümbür geliyordu. Golde sonunda geldi. Avrupa iki takıma uzak gözükse de maç 11 e 11 bitmesi zor gibi. Oyuncuların sakinleşmesi lazım. Hakeminde işini zorlaştırıyor. Oyun kalitesi değil ama hem gündüz hem akşam heyecanlı maçlar izledik. Orta sahadan hızlı gelip golü attılar. 

Kerem olmasına rağmen kontraataklarla gelemedi

Faulden itiraz ettiler. Bence faul verilmemesi normal. Boey'in pozisyonunda sarı kart normal. Taylan oyuncu sırıtan bir oyuncu ama ikili oynadılar. 4-2-3-1 olarak. Kerem olmasına rağmen kontraataklarla gelemedi. Üç ihtimalli bir maç olarak görüyorum. İkinci yarı bir değişiklik düşünmüyorum maçın başında.

Torrent ne geleceğin planlamasını yapmış ne de oyuna katkı yapmış

Galatasaray bu sezon içerdeki maçların yarısını kazanamamış. Son 10 dakikaya kadar protesto yoktu taraftardan. 20 bin kişi kadar vardı. Torrent maçı kazanıp Avrupa kupasına gidiyoruz demiş ama. Torrent ne geleceğin planlamasını yapmış ne oyuna katkı yapmış. 8 kişiyle rakip alandaydı Sivasspor son dakikalara kadar. İyi oynayan Taylan ile Pulgar gitti. Torrent iyi teknik adamlarla çalışmış ama ikili oynamak çok farklı bir durum. 

Morutan'dan vazgeçmek için 10 maç veririm

Halil'i oyuna aldı ama koyduğu noktada oynayamaz. Yavaş yavaş arkaya gider. 4-2-3-1 yazarsın ama 4-4-2'ye döndü. Deparlı oyuncuları engelleyecek ön orta sahalarla oynayamazsınız. Futbol rakiple oynanır. Torrent gibi bir teknik adamla başlamam. Gaziantep maçında yeni geldi demişti Alparslan'ı ön orta saha oynamıştı. Marcao yok sağ bek yok. Öndeki oyun formatını değiştirdi. Babel seneye yok Morutan ile kaybedersem kaybederim. Morutan'dan vazgeçmek için 10 maç veririm. 

 Burak Elmas ve başkan adayları biraraya gelmeliydi

Galatasaray'ın geleceği için Burak Elmas ve başkan adayları biraraya gelerek konuşması lazım. 5 Ağustos'ta maçlar başlıyor. Burak Elmas istifa etse başkansız kalınır. Bu üçlünün nezaketsiz davranışlarını görmedim. Galatasaray başkanı belli olsaydı herşey başka olurdu. 

7+4 kuralından vazgeçilmemesi gerekir

Kerem eğer giderse beş tane yerli oyuncuya ihtiyacı var. Ama olayın ekonomik yönü var. Daha bunun yabancısı yok. Galatasaray'ın yerli kalitesi çok yüksek değil yabancı sınırı istemez. Beşiktaş da istemez. Ancak TFF planlamasını açıklayalı bu kadar süre olmuşken 7+4 kuralından vazgeçilmemesi gerekir. Galatasaray taraftarı için kötü bir sene geçti. Trabzonspor iyi bir planlama yaptı yerli konusunda. Hepsinden çok verim aldı. Antrenörünüzü güveneceksiniz yerli ya da yabancı önemli değil. Asolan Galatasaray'dır ama bunun lafta kalmaması lazım. 

Senin için hazırladığımız haberler