Dilmen: "Ben Galatasaraylı olsam..."

19.01.2019 - 20:08 | Son Güncellenme: 20.01.2019 - 11:04

Dilmen: "Ben Galatasaraylı olsam..."

Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, NTV'de yayınlanan spor programında Galatasaray - MKE Ankaragücü karşılaşmasının ikinci yarısını değerlendirdi

Dilmen'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"Galatasaray'da Alan konuşuluyor"

Galatasaray'da transfer krizi konuşuluyor. Diğer tarafta Ankaragücü'nde ise ekonomik kriz var. Bayram hoca bir maç geldi gitti. O oradayken Mustafa Kaplan'ı aldılar. El Kabir ayrılmak üzere sanırım. Ekonomik problemler var.

O kadar geniş ve güçlü bir kadrosu var ki Galatasaray'ın... İlk 11'i koyduğunuz zaman aslında güçlü bir 11 var. Ama kulübeniz iyi olacak. Santrfor arayışları devam ediyor. Alan konuşuluyor.

"Sahanın en iyisi Belhanda çok gol kaçırdı"

Galatasaray kazanması için ne yapması lazım? Rakibe önde baskı yapması lazım, hataya zorlaması lazım, olgun atak yapıp rakibi sahasına hapsedip pozisyon bulması lazım. Herkes iyi oynadı bugün. Sahanın en iyi oyuncusu Belhanda acayip pozisyonlar kaçırdı bugün. Belhanda'nın 4 tane pozisyonu var. Atak isteği, maçı bırakmama isteği çok iyiydi. Ben kolay kolay pes etmeyeceğim diyor Galatasaray. En az 2 oyuncu alternatif olarak alması gerekiyor. Buna göre bir transfer politikası izleyecekler. Benim hayalimdeki büyük takımlarda Belhanda, 10 numaranın yedeği olur. 10 numara Talisca, Hagi, Alex'dir. 8 numara da değil aslında"

"Hakemler uzatma dakikalarını oynatmalı"

Hakemler maçın uzatma sürelerini tam oynatması gerekiyor. Beşiktaş maçın 3-0 olmasını ister mi? İster haklı olarak. Dün doğal bir şekilde 3-0'a doğru gidiyor maç. Puan puana biterse ve genel averaja kalırsa ne olacak? O yüzden hakemler uzatma dakikaların oynatacak. Kaç dakika uzatman gerekiyorsa o dakikaları oynatacaksın. Bu maçların rövanşları var çünkü.

"Galatasaray transfer yapmalı"

Oyuncu transferi yapılmalı Galatasaray'da. Marcao, Maicon, Mariano, Fernando bunlar Güney Amerikalı. Kendi aralarında iyi bir iletişim kuruyorlar. Bunlar önemli futbolda. Avrupalı bir tek Linnes var sanırım. Bir de Asyalı Nagatomo var. Galatasaray bugün hiç zorlanmadı.

"Sol stoper solak oyuncu olması lazım"

Marcao ile ilgili sol stoper büyük avantajdır. Marcao solak bir stoper. Topu oyuna sokmak için oyuncunun solak olması lazım. Sol stoper solak olması lazım. Galatasaray'da solaklı problemi vardı. En az 2-3 tane olması lazım takımda. Hoca Maicon'u zaten çok tutmuyordu. Hocanın kafasındaki ikili Serdar Aziz ve Ozan'dı.

"Ozan, Galatasaray'a ekstra para kazandırdı"

Ozan milli maç oynamamasına ve sözleşmesinde 7.5 milyon Euro satın alma bedeli olmasına rağmen 11 milyon Euro'ya transfer oldu. Ekstra 4 milyon Euro gibi para kazandırdı Galatasaray'a. Ama ben olsam bir yıl daha kalırdım Galatasaray'da. 

"Ozan, Stuttgart'ta 10 kat daha fazla kazanır"

Ama Stuttgart'ta kazanacağı 10 kat daha fazladır şu an. Galatasaray'dan aylık ne aldığını tabii bilmiyorum ama o kadar kazanır. Teknik direktör gitmesini istememiştir. Hocanın Ozan'ı Şampiyonlar Ligi'nde oynatması oyuncunun de önünü açtı.

"Ozan'ın gelişmesi lazım"

Hemen oynayacak diye garanti veremem. Daha çok gelişmesi lazım Ozan'ın. Stuttgart'ta düşme potasında kendi liginde. İnşallah yanılırız ama. Çokça iyi yerlere gelir umarım.

"Aatif'in sözleşmesi zaten sezon sonu bitiyordu"

Fenerbahçe, Aatif'i verdi. Zaten sezon sonu sözleşmesi bitiyordu. Bonservisiyle falan gitmedi. Sözleşmesi zaten sezonu bittiği için doğal olarak serbest kalıyor.

 

"Yabancı futbolcular marşımızı öğrensin diyorum"

İstiklal Marşı okunmaması ile ilgili yorumum yanlış yerlere çekilmemeli. Yabancı futbolcular marşımızı öğrensin diyorum; bunun yabancı sayısı ile, sahadaki futbolla ve futbol kalitesi vs. ile bir bağlantısı yok.

"Kulüplerin hocaları artık koruması lazım"

Ankaragücü, İsmail Kartal ile lige çıktı. Fena da gitmediler. Sonra Bayram hoca geldi bir maç oynadı ve ayrılmak zorunda kaldı. Kulüplerin hocaları artık koruması lazım. Bayram hoca daha bu sene teknik direktörlük yapamayacak ama Ankaragücü yine teknik direktör alabilecek. Bu sistemin değişmesi lazım.

 

"Onyekuru gol vuruşunu geliştiren bir oyuncu"

Onyekuru gol vuruşunu geliştiren bir oyuncu. Onyekuru net vurmaya başladı artık. Gelişime açık ve çabuk bir oyuncu. Geniş alan oyuncusu ama olgunluk döneminde değil daha. Futbolda şans yoktur. Çalışırsan eğer ödül vardır. Demek ki Onyekuru çalışıyor.

"Ben Galatasaraylı olsam 4 oyuncu alırım"

Galatasaray forvet almak zorunda. Ben Galatasaraylı olsam 4 oyuncu alırım. Çünkü çok maçı var önünde. Kulübesi genç oyuncular ama taşıyacak durumda değiller. Bir de Başakşehir'in kadrosuna bak. Costa'yı sattılar hemen Serdar'ı aldılar."

"Konyaspor kazandı ve gümbür gümbür geliyor"

Konyaspor kazandı ve gümbür gümbür geliyor. Malatya ilk yarıyı en azından puan olarak ikinci bitirdi.
İki tane stoper ve santrfor'unu sattı ve artık çift haneli rakamlara değil. Mecburiyetler. Buldu mu satıyorlar.

"Trabzonspor'a bir merkez orta saha oyuncusu lazım"

Trabzospor bugün 29 puanı var diyorsun kazanırsa 32 puan olacak ve ciddi şekilde şampiyon adayı. Ama bugün transfer yapamıyorlar. Bir de Onazi sakat. Kucka'da gitti. Bir tane merkez orta saha oyuncusu alamadılar. Yarın da güzel bir maç bekliyor bizi. Ünal Karaman'ın elindeki orta saha da boş. Tavşandan çıkaracak birilerini artık. Ama ben Başakşehir kaybetmez diye düşünüyorum.

"Gomis şu takımda olsa...."

Gomis şu takımda olsa şampiyonluğun en büyük adayı demez misin? Bir numaralı adayı olur.

"Serdar ile Tolgay'ı Fenerbahçe değil de Bursaspor istese hemen vermişti"

Serdar ile Tolgay'ı Fenerbahçe değil de Bursaspor istese hemen vermişti. Yeter ki oyuncuların parasından kurtulayım. Büyük takımlara taraftar korkusundan veremiyorlar. Ama ben Serdar'ı hoca yollamaz diye düşünüyordum.

"Valbuena oynamaz diye düşünüyorum bu hafta"

Jailson, Mehmet Topal, Mehmet Ekici'yi oynatacağını düşünüyorum. Hatta Valbuena'yı oynatmayacağını düşünüyorum. Açıkçası solda Ayew, santrfor ise Frey veya Soldado ile çıkacağını düşünüyorum. Sağ tarafta Dirar, savunmanın solunda Hasan Ali. Ama Valbuena'yı oynatmayacağını düşünüyorum.

"Bursaspor - Fenerbahçe maçı üç ihtimalli bir maç"

Bursaspor'u izleme şansım olmadı. Müthiş bir taraftar olacak maçta. 3 ihtimalli maç olacak. Fenerbahçe ikinci yarı çıkışa geçecektir. Ama en büyük çıkışı Konyaspor yapacaktır diye düşünüyorum. Fenerbahçe ilk üç maçta en az 7 puan alacaktır bence. Ümraniye karşısında kötüydü ama o maç ölçü olmayacaktır, değişik bir kadro ve oyun yapısı göreceğiz diye düşünüyorum.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler