Rıdvan Dilmen, Beşiktaş-Ankaragücü maçını değerlendirdi

28.04.2019 - 18:50 | Son Güncellenme: 28.04.2019 - 21:50

Rıdvan Dilmen, Beşiktaş-Ankaragücü maçını değerlendirdi

Rıdvan Dilmen, NTV'de yayınlanan spor programında Beşiktaş - MKE Ankaragücü karşılaşması hakkında açıklamalarda bulundu. Ünlü yorumcu maç hakkında neler söyledi?

Dilmen'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"Karius çok iyi tuttu, Burak Yılmaz iyi attı"

Ankaragücü takımı hiç kimsenin beklemediği kadar iyi futbol oynadı. Karius çok iyi tuttu, Burak Yılmaz iyi attı. Şenol Güneş başarılarla dolu bir sezon yaşıyor. Daha önce hiç üst üste 6. maç kazanmamışlar. Şampiyon oldukları 2 sezon 5 maç üst üste kazanabilmişler sadece." 

"Çok yüksek eforla oynadılar."

Bazen puan kaybettiği maçlarda daha iyi oynamıştı Beşiktaş. Mesela Sivaspor maçında beğenmemiştim. Bugün de hiç beklemedikleri kadar şo kbir pres yaşadılar. Bu presin altında Ljajic'in özelikle kaybolması ve şaşkın kaldı o yetenekli oyuncu. Eforu kim kaybetti ama? Beşiktaş mı yoksa Ankaragücü mü. Çok yüksek eforla oynadılar.

"Mutlaka ikinciyi bulması lazım Beşiktaş'ın"

Burak Yılmaz'ın vuruşuyla gol atarsın ama ofsaytla koşusu... Atiba stop ederken güzel bir servis attı ve güzel bir gol oldu. Karius yerden kalkmadı ilk yarı. Mutlaka ikinciyi bulması lazım Beşiktaş'ın. Yorucu oynuyorlar. 

"Burak sarı kart görmeliydi"

İlk yarıda Karius, Burak'ın golü ve Pazdan'nın bence son pozisyonu sarı kart ve çok konuşulacağı için Burak Yılmaz'ın pozisyonu sarı kart olacağını düşünüyorum. 1 hafta konuşulacağı için söylüyorum bunu. (İlk yarı son)

"Burak'a yapılan hareket kırmızı olabilirdi"

Maçın ilk yarısını Ankaragücü, ikinci yarısını Beşiktaş oynadı. Yunan oyuncunun Burak'a yaptığı hareket kırmızı olabilirdi. VAR'a çağırması lazımdı Cüneyt Çakır'ın. Ankaragücü'nün kazandığı penaltı kararı da doğru. Hakemi tebrik etmek lazım. 

"Ankaragücü'nün kazandığı penaltı kararı doğru"

Ankaragücü'nün kazandığı penaltı kararı doğru. Karius'un penaltıyı kurtardığı sırada da ihlal vardı. Tekrarlanması doğruydu. Cüneyt Çakır'ı tebrik etmek lazım.

"Halil Umut hoca bugün penaltıyı görmeyerek hata yaptı"

Halil Umut hoca bugün penaltıyı görmeyerek hata yaptı. Ama görülecek gibi bir pozisyon değildi. Türkiye'de en çok VAR'a giden hakemdir herhalde. 

"Şenol hoca Burak'ı daha erken çıkarması gerekiyordu"

Ljajic'in attığı gol ne kadar önemli biliyor musun? Başakşehir ile Beşiktaş'ın averajları aynı. 27'ye 27. Burak'ın pozisyonu ile ilgili konuşmakta istiyorum. Burak oyuncuyu yaralamak amacıyla yapmadı. Perdelemek istiyordu orada. Dirseği burnuna geldi oyuncunun. Burak'a sarı kart verilmesi gerekiyordu. 3-0 iken  Şenol hoca da çıkarması gerekiyordu.

"VAR'da çizilen çizgiyi hakemler orada çizmeyecek"

Hakemlik şu anda çok kolay oldu VAR'dan dolayı. Çocuklarınızı okutun hakem olsunlar. Mis gibi para var. VAR'da çizilen çizgiyi hakemler orada çizmeyecek. Bunu teknolojisinin yapması gerekiyor. Bunu kaldırmaları lazım. Dünya Kupası'nda nasıldı? Jilet gibi..." 

Dilmen'den Cüneyt Çakır yorumu...

Ben Cünyet Çakır dünkü maçı kötü yönetti demiyorum. Sadık'a verilecek kartlar verilmesi gereken kartlardı. Bugün daha ağır oldu pozisyonlar ama verilmedi. Fenerbahçe sistemin dışına mı atıldı?

"Sadık kuralı bilmiyor sanırım"

Sadık'ın maç sonu röportaj vermesi kurallara aykırıysa 4 ila 12 maç ceza alması gerekiyor sanırım. Sadık bunu bilmiyor sanırım. Sadık için kural neyse onu uygulasınlar. Daha önce uygulamadılar nasılsa. Kurallar ne diyor bilmiyorum bir kılıfına uydurmayın. Daha önce uydurdular. Tosic örneği.

Ankaragücü'nün kalecisi...

Ankaragücü'nün kalecisi çok önemli bir kaleci olacak. Çok genç kaleci daha. Ama kaleci topu merkeze tokatlamayacak. Bu hatayı 3 kez yaptı.

"Şenol hoca da Beşiktaş tarihine geçti."

Şenol hoca da Beşiktaş tarihine geçti. Şu an kafası çok rahat. Daha güvenli. Oyuncular da biliyor hocanın gideceğini. 

"Beşiktaş'ın şu final maçlarında Quaresma'ya ihtiyacı var. "

Beşiktaş'ın şu final maçlarında Quaresma'ya ihtiyacı var. Lens 19 golde gol atmış mı? 1 asist yapmış. Lens ayağına gelen fırsatı kullanamıyor. Beşiktaş'ta oynamaları onlar için onurdur. Daha iyi takım bulamazlar. İstanbul'da Beşiktaş'ta oynuyorsun. 

"Fenerbahçe'yi makyaj kurtarmaz ameliyat olması lazım."

Fenerbahçe'yi makyaj kurtarmaz ameliyat olması lazım. O amblemin de inadı vardır. Şu ana kadar ne kadar topladı bilmiyorum... İlk kez serzeniş olmuş Ali Koç'a ilk kez. Her Fenerbahçe taraftarının görevi kulübe sahip çıkmaktır. 

"Ben istemem...1

Galatasaraylı bir taraftarın 500 bin lira yardım etmesi önemli ama ben istemem. Saygı duyuyorum. Fenerbahçelilerin de Galatasaray'a vermesini istemem. 

"Bu vatan meselesi değil kulübün meselesi."

Duygusallığı hiçbir zaman kaybetmeyeceksiniz. Bu vatan meselesi değil kulübün meselesi.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler