Rıdvan Dilmen'den çok sert açıklamalar!

29.09.2017 - 16:45 | Son Güncellenme: 29.09.2017 - 16:45

Rıdvan Dilmen'den çok sert açıklamalar!

AJANSSPOR - NTV Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Süper Lig'de oynanan Akhisarspor-Fenerbahçe karşılaşmasını değerlendirdi.

İlk yarı değerlendirmesi

İlk yarısı 0-0 biten mücadeleyi yorumlayan Dilmen, "Şimdi bir hazırlık maçı gibi değildi. İki takımda da kaleciyi zorlayacak pozisyon üretilemedi. Fenerbahçe tek taraftan gitmeye çalışıyor. Valbuena'nın kanadından. Koşuyorlar, mücadele ediyorlar fakat maç 65-70 metrede oynanıyor. Orada bol bir mücadele var. Zemin de iyi değil. Fenerbahçe ilk 25 dakika oyunda hakimiyeti aldı ama Valbuena çok kaybetti.  İlk yarının sonunda tartışmalı bir pozisyon var ama penaltı değildi. Koşup da etkisiz kalan oyuncu yok. Valbuena buluşması gereken yerde topla buluşmadığı için çok top eziyor.

Akhisar dengeledi oyunu. İkinci yarı neler gösterir bilemiyoruz. Fenerbahçe'nin kenarda da iyi oyuncuları yok. Şimdi değişiklik yapacağını düşünmüyorum. Janssen'in sarı kartı var, 65-70'te değiştirir belki. Akhisar sağ kanadı kullanırsa daha iyi olur. İki takım da soldan gidiyor." ifadelerini kullandı.

Maç sonu değerlendirmesi

Akhisar'ın 1-0 kazandığı maçı yorumlayan Dilmen, "Aykut Kocaman bence hatalı değişiklikler yaptı ama şimdi başa dönelim... Fenerbahçe-Beşiktaş maçında Ali Palabıyık'ın Cenk'in ve Negredo'nun pozisyonunda hatası var. MHK ne yaptı? Öyle bir hakem atadı ki oraya... Ellerinde olsa Erman Hoca ya da Ahmet Hoca atanacaktı. Aykut Kocaman, hafta içinde 'Bizi Beşiktaş maçını kazandığımıza pişman ettiler.' demişti.  20-25 milyon taraftarın dışında herkes mutsuz oldu. Yusuf Namoğlu, 'En yaşlı ve tecrübeli göndereyim idare etsin.' dedi. Gol öncesi Ozan'a yapılan faul var, Skrtel eli açık. Rakip bağırdığı için görmediği pozisyona kart gösterdi.

"Türk futbolunda adalet yok, şeffaflık yok, raporlar değişiyor. Bunun tüm sorumlusu da TFF. Aslında en masum olan oyuncular. Ama adaletsizliği görüyoruz. Bu nedir ya! Bu yaşananların açıklaması yok. TFF misyonunu doldurdu. Artık çıkın... Hakem Soldado'yu atamayarak hata yaptığını biliyor. Atamadı!"

"Ozan'a yapılan pozisyon faul, gol oldu. Skrtel'in eline müdahale etmedi. Alper'in pozisyonunda sırf Akhisarlı oyuncu bağırdığı için, kırmızı kart verdi. 'Hakem aman ben bu maça karışmayayım'. dedi. Maçtan sonra herkes güzel bir rahatladı. Fenerbahçe kazandığı zaman lige dahil edilen, kaybettiği zaman ligden çıkartılan oldu. Fenerbahçe'nin değil sporun avukatlığını yapıyorum. Galatasaray bu sene Fenerbahçe'den daha iyi durumda. Beşiktaş ik favorim ama bu TFF'yi ilgilendirmez. Türkiye'de her antrenör ve her oyuncu hakeme, 'Allah belanı versin.' diyebilirsin, çünkü 1 maç ceza alacak. Ne yazıyorsa kuralları uygulayacaksın."

"Muhittin Boşat eski hakemdir. Kötü ya da iyi günümüzde arar. Oğuz Sarvan, Cem Papila ve hocam izleme komitesine girmişler ama amatör takımlardan Davutpaşa yöneticiymiş. Gerçekten oraya gideceksen ya federasyonda olmayacaksın ya orada olmayacaksın. Federasyon yedek üyesi ile Fatih Terim kavga ediyor. Yedek üye de hala duruyor. Haftaya Tudor'dan diğer hafta başkasından bu sitemleri göreceğiz yani."

beIN Sports'un Pınar Bekbölet ile yollarını ayırması

"Yıllar önce televizyona ile alakası yokken olan bir atkı yüzünden işinden oluyor. Şu anda ben edepsizlik yaparsam olmaz ama 15 sene önce belki bilmeden ve işini düzgün yaparken biraz saçma."

Senin için hazırladığımız haberler