Rıdvan Dilmen'den Fenerbahçe'nin yeni transferine: "Teşekkür eder gönderirim"

Furkan Sönmez
02.03.2024 - 23:58 | Son Güncellenme: 03.03.2024 - 00:22

Ünlü yorumcu ve eski futbolcu Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin kış transfer döneminde kadrosuna kattığı yıldız futbolcu ile yolların ayrılması gerektiğini vurguladı.

Rıdvan Dilmen'den Fenerbahçe'nin yeni transferine: "Teşekkür eder gönderirim"

AJANSSPOR HABER

Ünlü yorumcu ve eski futbolcu Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin deplasmanda Hatayspor'u Osayi Samuel ve Cengiz Ünder'in golleriyle 2-0 mağlup etti ve Beşiktaş - Galatasaray derbisi öncesinde maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Dilmen, maç sonunda TV8,5 ekranlarında "%100 Futbol" isimli programda Fenerbahçeli yıldız Leonardo Bonucci hakkında açıklamalarda bulundu.

"Teşekkür eder gönderirim"

Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin kış transfer döneminde Brezilya takımı RB Bragantino'ya opsiyonlu kiraladığı Lincoln Henrique ve kış transfer döneminde kadroya kattığı Leonardo Bonucci hakkında açıklamalarda bulundu. Ünlü futbol yorumcusu, "Lincoln Henrique, çok iyi bir futbolcu, neden gönderildi bilmiyorum. Sakatlıktan döndükten sonra da şov yaptı ve ödül olarak gönderildi. Lincoln Henrique'yi 12 kişilik kadroda tutardım. Leonardo Bonucci'yi de Fenerbahçe'ye verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür eder, gönderirim" dedi.

Leonardo Bonucci hangi takımdan transfer edildi?

Sezona Almanya Bundesliga takımı Union Berlin'de başlayan Leonardo Bonucci, Alman ekiple 10 maçta süre buldu ve 1 kez rakip fileleri havalandırdı. Kış transfer döneminde sözleşmesini feshedip Fenerbahçe ile 6 aylık sözleşme imzalayan İtalyan stoper, sarı lacivertlilerle 8 maçta görev aldı ve 1 kez asist yaptı.

Ali Koç'tan Bonucci açıklaması

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, geçen ay başında düzenlenen Yüksek Divan Kurulu Toplantısında Leonardo Bonucci hakkında değerlendirmelerde bulundu. Koç, Bonucci'yi transfer etme amaçlarının liderlik etmesinden dolayı olduğunu ifade etti. Ali Koç, tecrübeli stoper için, "Bonucci'yi liderlik karakteri ve son sezonunda şampiyonluğa oynama arzusu nedeniyle çabuk getirdik. Stoper pozisyonunun şiştiğini düşünenler olabilir ama unutmayın ki Nordsjaelland deplasmanına stopersiz çıkmıştık. Bir takımın 5 stoperinin 4'ünün sakatlanması da olsa olsa Fenerbahçe'nin başına gelebilecek bir talihsizlik" yorumunu yaptı.

Hatayspor maçına sonradan dahil oldu

4 ay sonra ilk kez ilk 11'de yer alan Rodrigo Becao'nun 82. dakikada ağrı hissedip oyundan çıkmasıyla oyuna dahil olan Leonardo Bonucci, 7 kez topla buluştu. 5 kez pas denemesi yapan 37 yaşındaki stoper, bu denemelerinin 4'ünde başarılı oldu ve %80'lik pas isabet oranı yakaladı. 2 uzun pas denemesinden de 1 başarılı sonuç elde eden Bonucci, 1 kez top uzaklaştırdı ve 1 kez de Hatayspor'un şutunu engelleyen isim oldu.

Leonardo Bonucci'nin opsiyonu var mı?

Fenerbahçe, kış transfer döneminde kadrosuna kattığı İtalyan stoper ile 6 aylık sözleşme imzaladı. KAP'a yapılan bildiride deneyimli futbolcuyla sadece sezon sonuna kadar anlaşma yapıldığı ve opsiyon maddesinin de olmadığı bildirildi. Bonucci'nin Fenerbahçe ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2024'te sona erecek.

Senin için hazırladığımız haberler