Rıdvan Dilmen'den flaş Ali Palabıyık yorumu!

14.04.2019 - 17:33 | Son Güncellenme: 14.04.2019 - 20:33

Rıdvan Dilmen'den flaş Ali Palabıyık yorumu!

Rıdvan Dilmen, NTV'de yayınlanan spor programında Fenerbahçe - Galatasaray maçı hakkında açıklamalarda bulundu. Ünlü spor yorumcusu derbi hakkında neler söyledi?

Dilmen'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"Kırmızı kart pozisyonunda..."

Kırmızı kart pozisyonunda topa hakim olup olmaması değerlendirilmez. Bir daha bakmak lazım pozisyona. Oyunun modeli değişti. Fenerbahçe'nin işi çok zorlaştı. Ersun Yanal'ın devreye girmesi lazım.

"Fatih Terim'in senaryosu istediği gibi devam ediyor"

Fatih Terim'in senaryosu istediği gibi devam ediyor. Galatasaray bu durumu avantaja çevirir mi bilmiyorum. Beklediğimin altında bir Fenerbahçe oldu. ilk 20 dakika baskılı oynar diye düşünüyordum. 

"Fatih Terim'in yerinde olsam Belhanda'yı alırım çünkü el bombası gibi"

Ersun Yanal'ın iki değişiklik yapması lazım. İsmail'i alıp bence Isla'yı da alıp Dirar'ı öne alması lazım. Isla'nın devamlılığı çok fazla. 28 ila 38 arası top 2 dakika kaldı sahada. Sürekli durdu oyun. Bunlar önemlidir. Son 8 dakikada Ali Palabıyık'ın dağıldığını gördüm. Fatih Terim'in yerinde olsam Belhanda'yı alırım çünkü el bombası gibi. Fenerbahçe'nin rakip kaleye gidebilen tek oyuncusu Valbuena.

"Kırmızı kart pozisyonunda bariz gol şansı var"

Kırmızı kart pozisyonunda bariz gol şansı var. Kırmızıysa kırmızıdır. Ama maçtan sonra detaylı bakmak lazım pozisyona. Harun yetişebilir miydi. O yüzden tam yorum yapabilmek için detaylı bakmak lazım pozisyona."

"Hakem maçın önüne geçti ve skoru etkiledi"

Maç 11'e 11 olsa Fenerbahçe'nin kazanma şansı daha fazlaydı. Hasan Ali atılınca her şey Galatasaray lehine döndü. Hakem maçın önüne geçti ve skoru etkiledi.  Hakemin çok ciddi bariz hatası var. Biri golle sonuçlanıyor. Birinin gardı düşecek şekilde. Maç 11'e 9 oynanmalıydı.

"Serdar Aziz ve Skrtel'i ayrı bir yere koyuyorum. İnanılmaz oynadılar"

Maçı izlerken kalbim duracak kadar Fenerbahçeliyim. Ekranlara çıktığım zamanda biz ne gördüğümüzü söylemek zorundayız. Kadıköy dışında başka bir stat da maç oynanmış olsaydı Galatasaray 19 yıl sonra kazanırdı maçı. Serdar Aziz ve Skrtel'i ayrı bir yere koyuyorum. İnanılmaz oynadılar.

"Fenerbahçe 9 kişi kalmalıydı."

Mehmet Topal'ın istem dışı da olsa karnına bastığı pozisyonda sarı kart vermemesi bir o kadar yanlıştı. Fenerbahçe 9 kişi kalmalıydı. Bu maç TT Arena'da olsaydı Fenerbahçe'nin bu golünü hakem verir miydi? Vermezdi. Hakem kendi kararın da ısrar kıldı ve golü verdi. Türkiye'de hakemlik müessesi onlarda insandır. Ama hakem gördüğünü çalmalı. Ali Palabıyık bugün skora göre maç yönetti.

"Terim maçı kazanmak için doğru değişiklik yaptı"

Böyle bir rakibe karşı direncini kırmışsın bir de üstüne Onyekuru, Moses'in üstünden kafa vurmuş öne geçmişsin ve 2-3'e gidebilirsin... Terim maçı kazanmak için doğru değişiklik yaptı. Tabii ki Fenerbahçeli oyuncular ciğerden oynadı. Çok iyi mücadele ettiler.

"Fenerbahçe taraftarı yenilmemek için her şeyi yaptı bugün"

Fenerbahçe taraftarı yenilmemek için her şeyi yaptı bugün. Baskı, baskı, baskı... Skrtel ve Serdar Aziz de inanılmaz oynadı. Bu maç başka bir yerde oynanmış olsaydı Galatasaray maçı kazanırdı.

"Galatasaray tüm maçlarını kazanıp şampiyon olma şansını şimdi kaybetti"

Galatasaray oyunu uyutup pozisyonlar bulmak istiyordu. Galatasaray tüm maçlarını kazanıp şampiyon olma şansını şimdi kaybetti. Sol kanatta Linnes'in yerine Emre oynasa daha iyi olurdu sanki. Çünkü orta yapmakta sıkıntı yaşadı sürekli. Hep balon orta yaptı Linnes.

"Şu maç Kayseri'de olsaydı Kayserispor 9 kişiydi"

Şu maç Kayseri'de olsaydı Kayserispor 9 kişiydi. Ama biri Kayserispor diğer Fenerbahçe. Hakemler ne istiyor bilemiyoruz. Ali Palabıyık oyunun içerisinde Dirar'ın pozisyonunu görmedi. Kasıtlı şekilde görmedin demiyorum. Görmemiş olabilir.

"Şimdi Sabri Çelik ne yapsın. Böyle olsun onlar da istemez."

Şimdi Sabri Çelik ne yapsın. Böyle olsun onlar da istemez. Ali Palabıyık'a böyle imkanlar verilmişse at abi.  Mehmet Topal'ı gördün demek ki sen. Dirar'ın pozisyonunda ise ısrar et.

Şampiyonluk şanslarına bakacak olursak; yüzde 60 Medipol Başakşehir, yüzde 40 Galatasaray. Türkiye'de VAR'ın suistimal edildiğini düşünüyorum. 

"Bu yıl taraftarın ve Hasan Ali'nin dışında hiç kimseye artı yazmam"

11'e oynamak berabere bitirebilmek önemli. Bir gerçek var ki Fenerbahçe kötü futbol oynayarak bir sezon geçiriyor. O arma önemli olduğu için itiyorlar. Bu yıl taraftarın ve Hasan Ali'nin dışında hiç kimseye artı yazmam."

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler