Rıdvan Dilmen’den flaş karar: Bıraktım!

05.03.2021 - 16:08 | Son Güncellenme: 05.03.2021 - 18:34

Son dakika haberleri… Rıdvan Dilmen bir açıklama yayımlayarak futbol yorumculuğunu bıraktığını duyurdu. Ekranlara veda ettiğini açıklayan Dilmen bu kararı almasına son günlerde yaşanan olayları ve kendisine yönelik eleştirileri gerekçe gösterdi. İşte detaylar…

Rıdvan Dilmen’den flaş karar: Bıraktım!

AJANSSPOR-HABER

Ünlü futbol adamı Rıdvan Dilmen, yorumculuk görevini bıraktığını açıkladı. NTV’deki Yüzde Yüz Futbol programlarıyla ekranlara gelen ve sık sık gündemi belirleyen Dilmen, kararına gerekçe olarak son dönemde aldığı eleştirileri gösterdi. Rıdvan Dilmen’in yayımladığı açıklama şöyle:    

"Organize şekilde hedef gösterildim"

"43 yıl önce lisanslı futbolcu olarak girdiğim Türk futbol ailesine, onurumla, şerefimle, namusumla hizmet ettiğim Milli Futbolcu – Teknik Direktör - Futbol Yorumcusu olarak yürüttüğüm süreci bugün itibariyle sonlandırıyorum. Vicdanen çok rahatım. Hiçbir şahıs, camia ve kurumla ilgili asla saygısızlığım olmadı. Ancak son dönemde organize bir şekilde hedef gösterilerek bana ve aileme yaşatılan üzüntüyü, iftiraları başkaları gibi kabul etmem mümkün değildir! Şimdiye kadar olduğu gibi rahmetli babamın ve annemin bana bıraktığı en anlamlı miras olan Dilmen soyadını Rabbim izin verdiği sürece onurumla taşımaya devam edeceğim. 

Doğuş Grubu Başkanı Sayın Ferit Şahenk Bey’e ve NTV ailesine teşekkür ederim. Tüm izleyicilerimize minnettarım.

"Belgelerle tek tek ifşa edeceğim"

Yakın bir zamanda bana ve aileme yapılan iftira dolu bu kampanyanın aktörlerini, asıl amaçlarının halkı kin ve nefretle kutuplaştırmak olduğunu, tetikçilerini ve azmettiricilerini bilgi ve belgelerle tek tek ifşa edeceğimden kimsenin şüphesi olmasın.”    

"Serdar Tatlı bırakmalı" demişti

Bu sezon yaptığı yorumlarla hakemleri çok sert eleştiren Rıdvan Dilmen, Süper Lig'in 25. Haftasında oynanan Galatasaray-Kasımpaşa maçından sonra şu ifadeleri kullanmıştı:

“Kasımpaşa’ya verilmeyen pozisyon da penaltı. Artık ben tartışmak istemiyorum. Serdar Tatlı benim için hakemliğin olmadığı bir müessesenin başındadır. Serdar Tatlı'nın da beceremediğini gördüm. Şu maç 1-1 bitmiş olsa, Fatih Hoca ‘4 dakika mı uzar’ diyecekti. 1-1 devam etse maçı 8 dakika uzatacaktı. Sadece Galatasaray için söylemiyorum, insanlar ne demek istediğimi anlıyor. Ben Serdar Tatlı olsam, sezon sonu itibariyle ‘Ben beceremedim’ derim. Ararsa yüzüne de söylerim, ne yapsa beceremiyor. Dost acı söyler. Sezonu hakemler ve komiteler belirleyecektir.”

Erman Toroğlu ile de karşı karşıya geldi

Dilmen’in bu yorumları özellikle Galatasaraylıların büyük tepkisini çekmişti. Erman Toroğlu da Sabah gazetesindeki yazısında Dilmen hakkında şu çarpıcı ifadeleri kullanmıştı.

“Futbolumuzda da şeytanlar var. Arkadaşlar Serdar Tatlı'nın MHK Başkanı olmasında Rıdvan Dilmen'in yüzde 100 payı var. Olabilir de futbol adamıdır ama bu kadar çok karışmayacaksınız. Bana komitelerden haber gelir. Bu haberleri de değerlendiririm. Mesela 'Bu 3 hakeme bir müddet maç verilmeyecek' dedim ve 1 hafta sonra Rıdvan, "Siz bunu nasıl yaparsınız, bu hakemler şöyledir böyledir" diye ara gazı verdi. Rıdvan, hakemleri koruyunca Merkez Hakem Kurulu, 180 derece dönmüş, bu hakemlere maç verdiler."

Toroğlu, Ankaragücü-Galatasaray maçından sonra Dilmen'i hedef aldı

Yine Toroğlu, bu hafta oynanan Ankaragücü-Galatasaray karşılaşmasının ardından A Spor'a yaptığı bağlantıda, "Kimse kimseyi yemesin. Benim Serdar Tatlı'yla çay içmişliğim yok. Tek cümle söyleyeceğim. Artık Rıdvan Dilmen'in Serdar Tatlı olayına biraz daha değişik bakmak lazım diyorum ve iyi akşamlar diliyorum” yorumunda bulunmuştu.

Rıdvan Dilmen bu sezon ayrıca bir başka ünlü yorumcu Ahmet Çakar ile de polemik yaşayarak mahkemelik olmuştu.

 

Senin için hazırladığımız haberler