Rıdvan Dilmen'den flaş Okan Buruk sözleri: "Alışıla gelmişin dışında bir davranış..."

26.09.2024 - 08:27 | Son Güncellenme: 26.09.2024 - 09:00

Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi, lig aşaması ilk maçında sahasında Yunan ekibi PAOK'u 3-1 mağlup ettiği karşılaşmayı değerlendirdi. İşte detaylar...

Rıdvan Dilmen'den flaş Okan Buruk sözleri: "Alışıla gelmişin dışında bir davranış..."

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nin ilk haftasında konuk ettiği Yunanistan temsilcisi PAOK'u 3-1 yenerek organizasyona 3 puanla başladı.

İlt yarısı golsüz eşitlikle geçilen mücadelenin ikinci yarısında Abdul Rahman Baba'nın 48. dakikada kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçen Galatasaray, 67. dakikada Giannis Konstantelias'ın golüne engel olamadı. 75. dakikada Yunus Akgün sarı kırmızılıları bir kez daha öne geçirirken 90+5. dakikada Mauro Icardi'nin golüyle Cimbom sahadan 3-1 galip ayrıldı.

Rıdvan Dilmen, HTSpor eknanında Galatasaray - PAOK karşılaşmasını şöyle değerlendirdi:

"Okan Buruk, alışıla gelmişin dışında bir davranış gerçekleştirdi"

"Dört gün arayla bu kadar yüksek performans, Galatasaray'ın çok formda olduğunu gösteriyor. Okan Buruk, 'Ben sistemi bozmayacağım' dedi. Okan Buruk, alışıla gelmişin dışında bir davranış gerçekleştirdi. Geçen yıl Avrupa Kupaları, bu yılki Young Boys maçı dahil riski seven bir teknik adam ilk kez 1-1'ken doğru bir şekilde 2. santraforu sokmak üzereyken hemen orta sahaya takviye yaptı."

"Müthiş pres iyi bir futbol oldu"

"Kerem Demirbay'ı Torreria'nın yanına koyup, sola Gabriel Sara'yı alacaktı ve Mertens'i çıkarıp bence çift santrfora dönecekti. Klasik Galatasaray düzeni ile sahaya çıktı, müthiş pres iyi bir futbol oldu. PAOK'da beklediğimizden daha verimli bir top oynadı ama Galatasaray daha iyi oynadı."

"Icardi'ye haksızlık edemem"

"Icardi, yakın arkadaşlarım şöyle anlatmışlardı; 'Dzeko kaç gol attı? Kaçıncı golü oldu? Kaç tane sağ ayak, sol ayakla attı? 23 mü oldu? Kaç tane atmam lazım?' sorularını soruyordu. Osimhen ve Batshuayi, Icardi'yi etkileyemedi. Bakambı zaten hiç etkilemedi. İkisi de çok büyük yetenekler, Osimhen yaş olarak da daha farklı oyuncu ama Icardi'ye haksızlık edemem, o büyük santrafor. Icardi'nin golü de bildiğin penaltı golü, yanına P yazarım."

"Osimhen dinlendirilebilir"

Rıdvan Dilmen son olarak Okan Buruk'un Kasımpaşa maçında rotasyona gidip, kadroda 4 ismi değiştireceğini belirtterek, "Kerem Demirbay ve Nelsson ilk 11 olur. Kaan Ayhan oynamaz. Orta sahada Mertens ya da Torreira'dan biri olmaz. Belki Osimhen'i de dinlendirebilir. Kasımpaşa maçında Berkan da dahil 4 farklı futbolcu oynar." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler