Rıdvan Dilmen'den flaş sözler: "Oynamayan oyuncu antrenörünü sevmez"

23.09.2019 - 20:22 | Son Güncellenme: 23.09.2019 - 23:22

Rıdvan Dilmen'den flaş sözler: "Oynamayan oyuncu antrenörünü sevmez"

Eski futbolcu ve yorumcu Rıdvan Dilmen, NTV'de yayınlanan spor programında, Beşiktaş - Başakşehir, Sivasspor - Trabzonspor maçı hakkında açıklamalarda bulundu.

Dilmen'n açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

İlk yarı yorumları:

Beşiktaş-Başakşehir maçının ilk yarısının son anlarındaki faul olayı olmasa ne konuşacaktık biz bu maç hakkında ilk yarıda? İki takım da çok defolu. Başakşehir çok az daha iyi oynuyor gibi gözükse de kör dövüşü gibi maç oldu ilk yarıda. Bir tane gol pozisyonu yok. İzlediğimiz en kötü maçlardan biri bu sezon.

Beşiktaş 5 haftada 16 sarı kart, 2 kırmızı kart gördü. Bunun sebepleri var. Bu sıkıntı bir durum. Başakşehir daha sakin oynuyor ama öndeki oyuncuları beklentilerin çok artında.

İkinci yarı yorumları:

Beşiktaş-Başakşehir maçının ilk yarısı pozisyonsuz ve çok kötü maçtı, ikinci yarısı ise pozisyonlu ama yine çok kötü maç. Başakşehir, dün Galatasaray gibi puan kaybetmek için elinden geleni yaptı ve becerdi de en sonunda. Başakşehir puan aldı, Beşiktaş puanı kurtardı diyemiyorum. Başakşehir adına her şey yolundayken Mehmet Topal neden girdi oyuna? Böyle Beşiktaş'ı bir daha bulamazsınız.

Başakşehir kazanacak gibiyken maçı, oyuncu değişiklikleriyle olayı berbat etti. Adem Ljajic iyi bir forvet arkası oyuncusudur ama sol iç orta saha oynamak kolay değildir. Beşiktaş'ın maç boyu sol tarafı oyuncuların bireysel performansları nedeniyle kötüydü.

Beşiktaş maçın hiçbir bölümünde hiçbir şey yapamadı. Puan kaybettiği Rize maçından çok daha kötü oynadılar. Başakşehir pas yapan bir takım olduğu için Beşiktaşlılar çok yoruldu. Başakşehir'in kulübesindeki lüks hiçbir takımda yok.

İkinci yarıda tamamen havlu atmış Beşiktaş'ı yenememek Başakşehir'in hatasıdır bu oyuncularla. Başakşehir puan kazanmadı, puan kaybetti.

İlk yarının sonundaki pozisyon VAR'ı hak ediyor. Böyle pozisyonlarda gidilir. O pozisyonla ilgili benim kararım ise 'devam' olurdu. Hakem teknik bir hata yapabilir ama sahada dayak yememeli. Adem Ljajic'in hakemle olan durumunda net kırmızı kart gerekirdi.

Bu kadar gerginlik iyi değil bir takım için. UEFA Avrupa Ligi maçında da böyleydi. Abdullah Avcı'nın bu durumu kontrol altına alması gerekir. İkide bir oyuncular kart görür mü ya? Bir forvet oyuncusu 5 maçta 4 sarı kart görür mü? Bir tanesi de net kırmızı kart. 

Beşiktaş'ta kadro zaafiyeti çok. Abdullah Avcı'nın da adaptasyon dönemi biraz uzun sürecek. Başakşehir'de ağır ağır bir oyun sistemi oturtmuştu Abdullah Avcı ama burası Beşiktaş. Bir de dezavantajı var hocanın, başkanı çok tartışılıyor. Hoca kendi dünyasında çok şey düşünüyordur. Teknik hataları mutlaka var ama daha bir otorite koyması lazım.

Bir takım bu kadar kart görmemeli. Durum duruken hakem itmeler falan. Bunların olmaması lazım.

Maç ikinci, üçüncü gollere gidebilecekken Başakşehir takımı laubali oynadı. Dorukhan, Beşiktş'ın en formda ve en iyi oyuncusu geçen seneden beri. Karakter koyuyor sahaya.

 Başakşehir'in kadrosu Avrupa Ligi için kadrosu geniş. Ama Beşiktaş'ın böyle alternatifleri yok. Beşiktaş'ın iki maç üst üste 6 puana ihtiyacı var. Bugün Beşiktaş korner atmadan maç bitirdi. 0-0 giden oyunda korner kazanmıyorsunuz. Korner atmayan Beşiktaş, maç 0-0'ken de atmadı, 0-1'ken de atmadı, 1-1'ken de atmadı. Büyük problem gözüküyor.

Ben ararsam çok bulurum ama Beşiktaş'ın neyi iyi yaptı? Hiçbir şey bulamadım.

Beşiktaş, geçen sene Orkan'a kiralık için kulüp ararken, şimdi kurtarıcı olarak oyuna sokuyorsa bu da düşünülmelidir. Tyler Boyd'da bir tutukluk var. Ankaragücü'yle oynamakla, 4 büyüklerde oynamak aynı değil. Oralarda çok özgürsünüz, rahatsınız. Ama büyük kulübe geldiğiniz zaman daha akıllı, daha az hatalı olmanız lazım. 

Ben Abdullah Avcı'yı takımın %90'ının sevdiğini düşünüyorum. Ama Şenol Güneş'i %90'ının da sevmediğini düşünüyorum. Zaten bir takımda tamamı seviyorsa bir sıkıntı var, tamamına yakını sevmiyorsa yırttın. 'Antrenörünü çok seviyor' bu haberler yalan. Oynamayan oyuncu, oyundan erken alınan oyuncu antrenörünü sevmez. Gitsin diye bakar.

Abdullah Avcı sorunlarını daha diyalogla çözen biri. Şenol Güneş, Quaresma'yı oyundan alırdı, Quaresma isyan ederdi, Şenol Güneş başka tarafa bakardı, umurunda olmazdı.

Abdullah Avcı sorunlarını daha diyalogla çözen biri. Şenol Güneş, Quaresma'yı oyundan alırdı, Quaresma isyan ederdi, Şenol Güneş başka tarafa bakardı, umurunda olmazdı. İyi insan olmak yetmiyor. Şenol Hoca kötü insan değil ama ama belirli bir otoritesi vardı. Abdullah Avcı da iyi insan ama bunu sağlayamadı. Bu takımda Burak Yılmaz, frikiği Adem Ljajic'ten alamamalı. Hadi bakalım git Burak Yılmaz'dan penaltıyı al. 

Alex'ten veya Hagi'den al bakalım frikiği. Öyle bir şey olmaz. Tam da Adem Ljajic'in yeriydi orası. Biraz daha geriden olur o zaman vursun Burak ama değil. Burak kötü frikikçi demiyorum, ama takımın frikikçisi Ljajic ve tam da onun yeriydi. Bu küçük faktörler takımdaki disiplini ve konsantrasyonu belirleyebiliyor. Takımdaki bu disiplinsizlik durumu daha Orhan Ak krizinde başladı.

Bir oyun formatını geliştirmek kolay bir şey değil. Başakşehir'de bu sabrı daha rahat alırsınız, Beşiktaş'ta o kadar olmaz. Umarım bu sabrı alır ve başarılı olur.

Senin için hazırladığımız haberler