Rıdvan Dilmen, Rizespor-Galatasaray maçını değerlendirdi

11.05.2019 - 15:56 | Son Güncellenme: 11.05.2019 - 18:56

Rıdvan Dilmen, Rizespor-Galatasaray maçını değerlendirdi

Rıdvan Dilmen, NTV'de yayınlanan spor programında Çaykur Rizespor ile Galatasaray arasında oynanan karşılaşmayı değerlendirdi. Ünlü yorumcu maç hakkında neler söyledi? Galatasaray'ın kazandığı penaltı kararı doğru muydu? Serkan Çınar'ın kararları nasıldı?

Dilmen'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"Galatasaray olgun bir takım gibi oynamaya çalışıyor."

Öncelikle Liverpool - Barcelona maçı hakkında sözlerine başlayan Dilmen, "Liverpool'un 4-0 kazandığı Şampiyonlar Ligi maçını yöneten Cüneyt Çakır burada da aynısını yönet ya. Ne farkı var?" dedi.

Galatasaray maçının ilk yarısını değerlendiren Dilmen, "Galatasaray olgun bir takım gibi oynamaya çalışıyor. Bunu Konya maçında da gördüm. Ama orta sahası yaratıcı değil. Donk, Ndiaye ve muhtemel şut ile bir gol bekleniyordu." şeklinde konuştu. 

"Top penaltı pozisyonunda çıktı mı çıkmadı mı?"

Maç her şeye gebe. Rize'de kazanmak istiyor. Frikik direkten dönüyor dönüşünde penaltı kazanıyor.
2-0 olsa farklı olabilirdi. Alper Ulusoy pozisyonda soru şu: Top penaltı pozisyonunda çıktı mı çıkmadı mı. Müdahale var. (İlk yarı son)

"Peki Donk'a neden gösterdi? "

Penaltı pozisyonunda top oyunda mıydı, baktın mı, gördün mü, yoksa tahmin mi yürüttün? Haklı bir sarı kart gördü mü Rize oyuncusu. Peki Donk'a neden gösterdi? Donk'un kart gösterilme sebebini de gösterin bize. Donk ayağını yere mi vurdu yoksa rakibe mi vurdu bunu göstersin bize yayıncı kuruluş. Tatlı kurnazlıklar olmasın. Galatasaray şampiyon olacaksa beraber alkışlayalım.

"Emre'ye ve ailesine geçmiş olsun diliyoruz."

Galatasaray'a, Emre'ye ve ailesine geçmiş olsun diliyoruz. Allah sağlık şifa versin. Hakikaten çok üzüldüm, oyuncular da çok etkilendi.

"Bu MHK ayıp ediyor futbola."

Daha önce MHK hata yapıyordu. Bu MHK ayıp ediyor futbola. Bugün hiçbir vicdanı rahatlatamazsınız. Nasıl Emre fiziken darbeyi yiyorsa 81 milyon insanın kalbinden vuruyorsunuz. Vicdanlarına rahatsızlık veriyorsunuz. Türk futbolu şu anda kim görevdeyse bir tanesi kalmadan bir tanesini koymayacaksınız oraya. 81 milyon nüfüslu ülkede TFF'yi yönetecek adam yok mu şimdi?

"Emre Malok diye birini tanıyor musunuz? "

Liglerin bitimine az kalmış bayram değil seyran değil. 4. hakemin ismi kim? Emre Malok diye birini tanıyor musunuz? Final maçlarında 4. hakem. Serkan Çınar FIFA hakemi mi?

"Başakşehir kulübü bu şartlarla karışsa ne olurdu?"

Burada aklı başında Galatasaraylılar da hatta Fenerbahçeli yöneticilerden tepki aldım. Ama vicdanlı Fenerbahçeliler ne kadar hassas olduğumu düşünmüştürler. Türkiye'de çok kritik bir dönemden geçiyoruz. Bu maçı Başakşehir kulübü bu şartlarla karışsa ne olurdu? İş siyasete dönerdi. Terim bu ülkenin yetiştirdiği önemli bir değerdir. Kimsesiz çocuklara kimsenin bağışlamayacağı bir bağış yaptı.

"VAR 10-11 hafta iyi uygulandı."

Yani yedek kulübesi 10 kişi gidiyor orta hakem kedi gibi dönüyor. Terim en başarılı teknik direktördür.  Bu serüven de adil bir Fatih Terim'den nasılsa haklı serzenişi oldu Fenerbahçe maçında... VAR 10-11 hafta iyi uygulandı. Galatasaray - Konyaspor maçını yöneten Halis Özkahya ve Hüseyin Göçek'in o olayından sonra VAR kırıldı. Bana MHK'yi de anlatmayın. Kulüp yöneticileri istese böyle bir maç yönetemez. 

"Çünkü camialarına görev yapıyorlar."

Fenerbahçe'de Comolli giderse herkes rahatlayacaktır. Ali Koç da uzun sürede toparlayacaktır. Şimdi Sabri Çelik'i ve Mustafa Çulcu'yu arasak  şöyle böyle falan diyecekler. 1 Haziran'da seçim var. Spor Bakanımıza ve Kulüpler Birliği'ne rica ediyorum. Fenerbahçe kulübünde başkan vekilliği yapmış, Galatasaray'da, Beşiktaş'ta, Trabzonspor'da, Bursaspor'da, Konyaspor'da her hangi bir kongre üyesi olsa dahi futbolun uzağında tutacaksın. Çünkü camialarına görev yapıyorlar. Nihat bey Ali Koç ile konuşuyor.

"TFF görevine talip falan değilim."

Ali Dürüst bir istifa ediyor Mustafa Cengiz haberimiz yok diyor. Bunların amacı Fenerbahçe'yi Galatasaray'ı kollamak mı. Kimse yanlış anlaşılmasın ben TFF görevine talip falan değilim.

"TFF'de çalışan herkesin Türk futbolundan ayağını çekmesi lazım"

Riva misyonunu tamamlamıştır insan kaynakları açısından. Haziran'dan sonra bu yönetim kalacaksa yine devam edecektir. Şu anda kim varsa hepsi ayrılmalı. TFF'de çalışan herkesin Türk futbolundan ayağını çekmesi lazım. Suçlusu Mustafa Çulcu ve Sabri Çelik değil.

Hangi vicdan bu maçı kaldırabilir?

Hangi vicdan bu maçı kaldırabilir? Siz ülkede kaos mu istiyorsunuz. Demokratik bir ülkeyiz herkes görüşünü bildirebilir ve buna saygı duymak lazım. Önemli olan barış içinde yaşamak. Düşman aramımıza gerek yok düşman bizim içimizde.

"Allah'ınızı peygamberini seviyorsanız Türk futbolundan uzaklaşın"

Allah'ınızı peygamberini seviyorsanız Türk futbolundan uzaklaşın. İstedikleri şekilde beni eleştirebilirler ama bu ayıptır. Vallahi de billahi de biz burada haksız para kazanıyoruz. Ben hangi maçın yorumunu yapacağım. Ben bu maçın neyin tekniğini yapacağım.

"Bu yapılanlar bilerek yapılıyor. TFF bunları bilerek yapıyor."

Bu yapılanlar bilerek yapılıyor. TFF bunları bilerek yapıyor. 80 milyonluk mahkeme ne oldu bunları mı anlatalım. Mustafa Çulcu ve Sabri Çelik'i bana anlatamazsınız. Milleti sokağa mı çıkarmak istiyorsunuz siz?



Serkan Çınar oyuncuyu neden attı?

Onyekuru o darbeden dolayı düşmedi. Kendisi de izlerse ayağı yerde daha sonra atıyor. Korner atışı kullandıl ımı kullanılmadı mı. Serkan Çınar oyuncuyu neden attı? O pozisyon fauldür. VAR çağırdı mı onu da göremedik.

AJANSSPOR

Fenerbahçe - Akhisarspor maçı değerlendirmeleri...

Beklendiği gibi bir maç. Akhisarspor kazanıpta şansını devam ettiren bir takım gibi değil, ligin başında, arasında da böyle oyun oynayan bir takım. Akhisarspor’un kaybedeceği bir şey yok. Belki kazanacağı çok şey var diye düşünüyorlardır. Eğlenceli bir maç oluyor. İlk yarıda Fenerbahçe’nin çoşkusu ve isteği önemli.

Penaltı en kötü şartlarda VAR’ı hak ediyordu. Cüneyt Hoca üşendi heralde. Bana göre penaltı değil. VAR’ın iptal etmesi olarak gereken bir penaltı pozisyonuydu. Zaten Fatih başarılı bir şekilde çıkardı topu.

Akhisarspor borcu olmayan birkaç takımdan birisi. Ödemeler prim üzerinden veriliyor. Düşersek borçsuz düşelim düşüncesi oyunculara ve teknik adama yansıyor. Futbolun doğruları olmasa bile eğlenceli kısmını sahaya yansıtan bir takım.(İlk yarı açıklamaları son)

 

Matematik olarak Fenerbahçe ve Akhisaspor'un durumları belli oldu. Akhisarspor düştü Fenerbahçe 10. sıraya yükseldi. Fenerbahçe önümüzdeki sezon hesaplarını yapar iken Erzurum maçlarına bakarken şimdi Yeni Malatyaspor maçlarına bakmaya başladı.

Gittili geldili bir pozisyon üretilmedi ikinci yarı. Akhisarspor'da olumlu işler bırakarak ligden düştüler.  Kendi ilçelerindeki statların da küme düştüler. Allah yollarını açık etsin. Hem lig hem de Avrupa ağır geldi Akhisarspor'a. İki asırı Galatasaray ve Fenerbahçe'yi yenen Akhisarspor düştü.

Önemli bir süresi başlıyor Fenerbahçe'nin. Real fikirlerimizi söylemek zorundayız. Biz UEFA kriterlerine göre büyük transfer yapamayız dedi yönetim. 12 veya 14 tane kontratı biten oyuncular var. Transfer yapamayacağına göre çok dengeli transfer yapmak lazım.

Sezon başı ben Aykut Kocaman ile devam edilmesinden yanaydım. Şimdi baktığımız zaman Ersun Yanal başladığında kadro dışı Dirar ve Volkan vardı.UEFA'ya bildirilmeyen Soldado vardı. Ben ikinci yarının lideri olacağım dedi Ersun Yanal. Ali Koç da ilk 3'e razıyım dedi.

Soldado bana göre Fenerbahçe'nin en klas oyuncusudur.Soldado kesinlikle kalmalı. Yüzde yüz iki tane orta saha oyuncusu alınmalı. Roman da dahil olmak üzere 4 oyuncu ile devam etmelisiniz. Şener'i de elde tutmalısınız.

Fenerbahçe'ye 7 tane ilk 11 oyuncusu isterim. Mecburiyete baktığımız zaman kaleciye ihtiyaç var. Volkan da tartışıldığı için söylüyorum. Altınordu'dan gelen kalecinin Fenerbahçe'de oynayacak durumu yok. 

Çok iyi santrfor alıp Soldado ve bir tane üçüncü bir oyuncu gerekiyor. Avrupa kupalarında yoksun. 2 tane büyük santrfor almana gerek yok. Moses'in 1 yılı olduğu için Dirar'ın da sözleşmesi devam ediyor sanırım.

Benim sağ bekim Başakşehir'in sağ beki olsun. Ama alamazsın. İki orta saha bir santrfor ve bir kaleci ile omurgayı sağlama alacaksın. Bu çok önemli. UEFA'daki durumları bilemiyoruz.

Taraftarın maça gelmesi önemli fakat seneye bu yıl gibi başlarsan bulamazsın. O yüzden risk almamanız lazım. Acun iyi bir Fenerbahçelidir.

Çok doğru analizlerle 4 tane oyuncu ve Soldado gibi oyuncularla birer yıl daha devam edilmeli. Taraftar parayı verir ama bir Slimani'yi daha kaldıramaz Fenerbahçe. 

Sezon başından beri bir felsefesi var Ali beyin ve daha öncede bu sözleri kullandı. Bugün itibariyle tehlikenin dışına çıkmasına rağmen bu cümleleri yine kullanıyor. İşlerin MHK bazında değil gerçekten de ülkemiz her türlü şeffaf, adil bir futbol olayına ihtiyacı var. Ali beyin açıklamalarına katılıyorum.

Vedat Muriqi hem yüksek toplarda hem de yardımlaşmada çok iyi bir oyuncu. Fransa'nın Toulouse takımı 3 milyon Euro gibi bir teklifte bulunmuş sanırım. Fenerbahçe alabilirse Soldado ile iş yapabilir. Ama bir yıl daha sözleşmesi var diye biliyorum.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler