Rıdvan Dilmen'den flaş yabancı kuralı açıklaması!

15.03.2019 - 19:26 | Son Güncellenme: 15.03.2019 - 22:26

Rıdvan Dilmen'den flaş yabancı kuralı açıklaması!

Rıdvan Dilmen, NTV'de yayınlanan programda Fenerbahçe - Sivasspor karşılaşmasını değerlendirdi. Ünlü yorumcu A Milli Takım'ın Arnavutluk ve Moldova maçları aday kadrosu hakkında ne düşünüyor?

Dilmen'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"Bize bir şey olmaz eh tehlikeli düşüncedir"

Bize bir şey olmaz eh tehlkeli düşüncedir aslında. Biz düşmeyiz. Sana böyle bir oyun getirir işte. 22 dakika boyunca oyun üstünlüğü Sivasspor'a gitti. Sivas kendi evinde oynarcasına hatta acil puana Sivas'ın ihtiyacı varmışcasına oynadı. 

"Fenerbahçe telaşlı oynuyor."

Fenerbahçe'de öyle bir telaş var ki sanki çaylak bir takım. Çalışmazsan stres olur. Bu kadar çaylak oyun oynamak Fenerbahçe gibi bir çınara yakışmıyor. Puan durumunu geçtim, maçı da kazanırsınız onu da geçtim bu telaş nedir.

"Bu kadar olumsuz tabloya rağmen..."

Fenerbahçe çok telaşlı oynuyor sakin kalmaları gerek. Ersun Yanal devre arasında bunu oyuncularına söylemeli. Fenerbahçe oyunu rakip sahaya yıkması gerek. Arkadaki 3 oyuncunun Isla, Skrtel ve Isla ayakları hiç iyi değil. Bir tek Tolgay var alıp verebilecek bir oyuncu ama o da hazır değil. Zajc ise kayboldu. Bu kadar olumsuz tabloya rağmen yine ilk yarıyı 0-0 bitirdi.

"Fenerbahçe'nin sakinliğe ihtiyacı var..."

Fenerbahçe'nin sakinliğe ihtiyacı var, sakin oyuncuya ihtiyacı var. Bunlar kim? Roman...Skrtel topu alıyor veriyor kırmızılara. Topu sakin oyuncularla oynayacaksınız.

"Kırılma anı..."

Kırılma anı Sivasspor'un attığı golden hemen sonra gol yemesi oldu. Bu takımı Fenerbahçe taraftarı tutmaya çalışıyor. Bence becerecekler. 5 ile 7 arasında ligi bitireceklerdir.

"Hakan hoca bence Özer değişikliğini iyi yapmadı"

Hakan hoca bence Özer değişikliğini iyi yapmadı. Moralli ve iyi oynuyordu çünkü. Kone'yi de kullanmadı. Bugün 1 puana tüh derken gitti 3 puan diyor Sivasspor.

"Önümüzdeki sezon için doğru transfer politikaları yapması lazım"

Ersun Yanal'ın çok pozitif bir oyun oynatamadığını ve oyuncuların sıkıntıları atlamadığını görüyoruz. Hocanın aldığı oyuncular kötü değil, oyun iyi değil. Önümüzdeki senenin yapılanması için doğru transfer politikaları yapması lazım.

"Harun'un bugün dönüşü bile iyi olmadı"

Sivasspor takımını sezon başından beri çok olumlu görüyorum. Kazanmaya gelmiştiler bugün. Fenerbahçe'de en verimsiz maçını oynadı bugün. Harun'un bugün dönüşü bile iyi olmadı. Ayağı iyi değil, yan topları iyi değil. Bugün de kötü oynadı. Ayrıca, Zajc ve Tolgay oyundan düşmüştü. Tolgay diğer maçlara göre daha iyiydi ama kaldıramadı. 

"Slimani ısrarından vazgeçilmesi..."

Ortalama oyuncularından kurulu. Slimani ısrarından vazgeçirmesi Ersun Yanal'ın doğru kararı. Soldado klas bir santrfor. Bu yıl klas sanrforla götürmeye çalışıyor. Önümüzdeki sezon Soldado kalabilir ama ikinci oyuncu olarak. Frey falan teşekkür edip yollayacaksınız. İki tane Kadıköy'de 4 tane puan almıştır taraftar sayesinde. Daha etkin bir antrenörlük bekliyorum hocadan.

"2 tane santrfor..."

Bu takım geçen sezon ikinci olduysa Comolli'nin önereceği oyuncularla bu sezon şampiyonluğun adayı oluruz diye düşünüldü. Ama bu kadar kötü olmasını beklemiyordular. Bu sene 5 il 7'ye doğru ivme kazanırsa çok doğru transfer politikası izlemesi lazım. 2 tane santrfor bir tane sol tarafa oyuncu alması lazım Ersun Yanal'ın. 

"Mehmet Ekici'yi yanına verirse daha verimli olabilir"

Zajc önemli oyuncu olabilir ama ona verdiğin imkanı Mehmet Ekici'yi yanına verirse daha verimli olabilir.
Ben Tolgay'ın uzun vadede yararlı olacağını düşünüyorum. Tolgay milli takımsız bir oyuncu. Statüden dolayı kullanılamıyor. 3 haftalık sürede birkaç oyuncu için yüzde yüz 3 tane maç yapması lazım. Gerekirse uluslararası takımlarla maç yapması lazım oyuncuların fizik kalitesini kullanması için.

"Vasatın biraz üstü bir takım Fenerbahçe"

Vasatın biraz üstü bir takım Fenerbahçe. Baskıyı kaldırabilecek oyuncu lazım. Harun büyük takım kalecisi gibi değil. Büyük takımın stoperinin ayağı 10'da 9 isabetle oynar. Oyunun iki yönünü oynar günümüz futbolunda. Tolgay yanlış bir transfer değil. Orta saha ihtiyacın olduğu için. Ama bir tık ileri oyuncu lazım.

"1.5 sezon zaman verin ona göre ileride karar verilebilir"

Önümüzdeki sezon hazırlıksız bir şekilde o yabancı kuralı gelirse haklı olarak herkes isyan eder. Bu yüzden 1.5 sezon zaman verin ona göre ileride karar verilebilir. Şimdi alt yazıda bu kuralı bir anda görmeyelim.

"Yabancı kuralı bu yıl gelecekse o tren çoktan kaçtı"

Yabancı kuralı bu yıl gelecekse o tren çoktan kaçtı. 2020-2021 yılında kontratlara göre yabancı kuralı bakılabilir. Ama şu an zor. Çünkü kulüpler zaten bankalarla anlaşmayı yaptılar. Çoğu takım futbolcu aldı. 

"2-3 yıl sonra biz Bulgar ve Romanya liglerine döneceğiz"

2-3 yıl sonra biz Bulgar ve Romanya liglerine döneceğiz bu gidişle. Büyük kulüpler parayı bir şekilde bulur ama Anadolu kulüpleri 2-3 yıl sonra iflasa gider. Bir sürü örnek verebilirim size. Ordu nerede şu an? Büyük kulüpler bir şekilde toparlar. Ama yinede bonkörce davrandılar. Kulüpler Birliği toplanı yabancı kuralı ile karar verecekler. Siz Şenol Güneş ile görüştünüz mü, diğer teknik direktörlerle görüştünüz mü, UEFA ile görüştünüz mü.... Bir an önce olsun diye de sağlıksız bir karar verilmemeli. 

"Kriter koyarsanız siz Pepe'y transfer etmezseniz"

Kriter koyarsanız siz Pepe'y transfer etmezseniz. Yaş sınırı. Ya da Frey'i almazsınız. Bu büyüklerin lehine olmadı. Anadolu kulüplerin lehine oldu. Puan deplasmanda aslanın ağzında. Ama Kayserispor ama Malatya...

"Şenol hocanın Allah yardımcısı olsun"

Şenol hocanın Allah yardımcısı olsun. Emre'yi de aldı kadroya. Avrupa Şampiyonası'na gidersek oraya yönetici olarak gider herhalde.  Performansından dolayı aldı. Yaşı 38 de olsa 17 de olsa ben yarışmaya geldim diyor. Mesaj bu. Şunu aldı bunu aldı tartışmalarını bırakmamız lazım. Ben Gökhan'ı aldı ama Caner'i niye aldı diye düşündüm. Ben milli takıma niye aldı diye eleştirmem. Oğuzhan Beşiktaş'ta niye süre alamıyor diye eleştiririm milli takıma seçildi diye eleştirmem. 

Şenol hoca mesajı verdi...

Şenol hocanın mesajı şu: Ben yarışacağım diyor.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler